BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Maria

Wollmar Yxkullsgatan 48D

  • 2 rum och kök
  • 49 kvm
  • Såld
  • 6941
  • 2075
  • 7803
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Wollmar Yxkullsgatan 48D!

Här finner ni en fantastiskt fin hörntvåa med balkong i västerläge. Tack vare fyra fönster och hörnläget i fastigheten som ger ljusinsläpp från två väderstreck är lägenheten väldigt ljus. Pricken över i är balkongen som vetter i västerläge mot lummig park, där solen ligger på från tidig lunch till tidig kväll om somrarna. Lägenheten har flertalet originaldetaljer kvar från byggåret 1928, såsom fina brädgolv som nyligen har slipats, fönster med djupa nischer samt generös takhöjd. Väldigt populär adress, med närhet till Mariatorget och Zinkensdamm samt grönskan och lugnet precis utanför fönstret.

Lägenheten disponeras med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket gör att lägenheten är väldigt social. Gott om plats för soffgrupp samt ytterligare möblemang i vardagsrummet. Samtliga väggar i hela lägenheten är nyligen målade i smakfullt valda färger som bryter av fint mot snickerierna.

Köket är perfekt för dig som gillar matlagning med goda arbetsytor och mycket förvaring. Här ryms ett matbord för cirka 6-8 personer. Köket är utrustat med gasspis, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Köket har väldigt nyligen renoverats med smakfulla färg- och materialval.

Separat sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. I sovrummet står en garderobsvägg med fyra garderober som rymmer mycket förvaring. Den inre möblerbara hallen är perfekt för hemmakontor eller som en förlängning av vardagsrummet med hyllor.

Helkaklat och fräscht badrum som är utrustat med tvättmaskin, dusch, handdukstork, handfat och spegelskåp.

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt skoförvaring. Tack vare två inbyggda garderober i anslutning till hallen och sovrummet ryms mycket förvaring. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd. 

Brf Postiljonen är en omtyckt förening som bildades år 1929. Fastigheten byggdes 1927-28 efter ritningar av den kände arkitekten Sven Wallander. Föreningen äger marken och har låg belåningsgrad.

Här bor du på ett mycket lugnt men ändå centralt läge med Mariatorget och Zinkensdamms stora utbud av restauranger, barer och butiker alldeles runt knuten. Nära till vackra parker såsom Tantolunden som bjuder på härliga promenad- och löpstråk längs vattnet samt Skinnarviksparken. Goda kommunikationer med både Zinkensdamms- och Mariatorgets tunnelbana samt flertalet busslinjer väldigt nära. För dig som enkelt vill ta dig till Arlanda så ligger Södra Stations Pendeltåg i närheten. Runt knuten ligger bland annat populära caféet Fabrique om ni vill köpa hem färskt bröd, Mahalo, Häktet och den populära kvarterskrogen Pane Vino.

Varmt välkomna!

- Fina 20-tals detaljer bevarade
- Balkong i västerläge
- Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
- Högt och fritt läge
- Populär förening som äger marken
- Mariatorget och Zinkensdamm runt knuten

Varmt välkomna på visning!