BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Rosenlundsgatan 20, 5 tr

  • 3.5 rum och kök
  • 75 kvm
  • 6.250.000 kr /bud
  • 15543

Beskrivning

Fantastisk lägenhet där säljarna på ett innovativt sätt har förvandlat denna ursprungliga 3,5:a till en yteffektiv 4:a med tre bra sovrum - eller så är det nu drömmen om ett riktigt bra hemmakontor bli verklighet? Smarta lösningar tillsammans med en exceptionellt bra planlösning möjliggör ett boende utöver det sedvanliga. Läget högst upp i huset med många fönster gör bostaden väldigt ljus och luftig. Vackra detaljer såsom trägolv, spröjsade fönster och spegeldörrar finns bevarade. Här bor man i levande kvarter med närhet till både stadspuls, bra kommunikationer och grönskan i Tantolunden.

Hall - perfekt att välkomna gäster i
Då du kliver över tröskeln till lägenheten möts du av en yteffektiv hall med hatthylla. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust målat trägolv. I angränsning till hallen ligger det nyrenoverade badrummet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Kök - så smakfullt
Fortsätter du in i lägenheten finner du det smakfullt renoverade köket som har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Köksinredningen består av ljusa släta underskåp, överskåp i rostfritt samt två höga skafferiskåp. Som stänkskydd sitter vitt kakel med grå fog. Arbets- och diskbänk i trä och rostfritt med rejäla arbetsytor. Utrustningen består av spishäll, ugn och integrerad diskmaskin. Fristående kyl/frys från SMEG. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger trägolv målat i en ljusgrå kulör. Matplatsen är trevligt placerad vid det stora fönsterpartiet och vankas det större kalas, kan bordet enkelt förlängas. 

Vardagsrum – den naturliga samlingsplatsen
I hjärtat av lägenheten ligger vardagsrummet. Precis som i köket är väggarna vita och trägolvet sobert ljusgrått. Den öppna planlösningen mot köket gör att man har fin kontakt mellan rummen men varje del är likafullt sin egen värld. Mycket ljus flödar in genom den charmiga fönsternischen och rummet blir den naturliga samlingsplatsen för såväl familjen som den större bekantskapskretsen. I anslutning till vardagsrummet finns en städskrubb med bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum – med fönster i vinkel
Intill vardagsrummet ligger bostadens största sovrum. Här ryms både dubbelsäng och skrivbord samt ordentligt med plats för förvaring i de garderober som är gömda bakom skjutdörrarna. Genom fönster i två väderstreck, skiner solen in över vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar.

Sovrum – för minstingen som börjar bli stor
Mysigt och rogivande sovrum med vitmålade väggar, fiskbensparkett och spröjsat fönster mot Samaritgränd. En alldeles egen oas för minstingen som börjar bli stor. Här ryms, säng, skrivbord och förvaring efter tycke och smak.

Sovrum – gästrum eller arbetsrum
Här har vi det tredje sovrummet som säljarna på ett smart sätt har åstadkommit. Via ett extra innerfönster kommer dagsljuset in hela vägen till hallen. Här finns en klädkammare för förvaring, vitmålade väggar samt fiskbensparkett på golvet. Funktionen är stor – sovrum, gästrum eller ett arbetsrum där alla kreativa projekt kan få ligga framme utan att störa.

Badrum 
I angränsning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades 2019. Vitt kakel på väggarna och svart- och vitrutigt klinkergolv med golvvärme samt svarta detaljer. Här finns dusch bakom en praktisk glasvägg, handfat med tillhörande förvaringslådor, handdukstork, badrumsskåp och vägghängd WC.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3.5 rum och kök . Lägenhetsnummer 36. Föreningen Brf Dilligensen 8.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.250.000 kr /bud. Månadsavgift 3 173 kr (värme, vatten, kabel-TV, bredband ingår). Andel i föreningen är 4.16 %.

Driftskostnad

Totalt 799 kr/mån (9 588 kr/år) varav el 525 kr/mån, försäkring 274 kr/mån.

Byggnadsår
1929-1930

Uppvärmning
Fjärrvärme

Allmänt om föreningen
Brf Diligensen 8 är en stabil och välskött förening som bildades 2001. Den består av 38 lägenheter, varav 1 är upplåten med hyresrätt (vilket är en dold tillgång). Det finns dessutom 3 st kommersiella lokaler i markplan. Föreningen äger marken som fastigheten står på. Arkitekten som ritade huset hette Nils Malmborg.

Ekonomi
Föreningen är äkta och har en god ekonomi. Det finns inga avgiftsförändringar eller stora renoveringar på gång.

Utförda renoveringar/åtgärder
Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1995 då samtliga stammar och el-stigare byttes. Tak och fasad renoverades i samband med moderniseringen.
2007 Renovering av tvättstuga
2012 Stamspolning
2014 Renovering hiss
2015 Renovering innergård
2016 Renovering fönster samt OVK-besiktning
2016 Fuktisolering av fastigheten mot gården
2019 Ny OVK genomfördes

Kabel-TV & Bredband
Kabel TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband från Bredband2 (100/100 MBit/s uppkoppling), ingår i avgiften.

Övriga utrymmen
Gemensam förvaring av cyklar och barnvagnar på bottenvåningen. Tvättstugan är belägen på vinden och är utrustad med två stora tvättmaskiner, torktumlare torkskåp och mangel. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd.

Innergård
På den gröna gården finns grill, samt utemöbler som man kan njuta av sommartid. 

Pantsättning
Bostaden är pantsatt. Inga lån att överta.

Överlåtelseavgift/Pantsättningsavgift
1183,50 kr, betalas av köparen.
473 kr i pantsättningsavgift.

Övrigt
Lägenheten är listad som 2 rum och kök på 71 kvm i föreningens register. Mätbevis på uppmätta 75 kvm efter ombyggnad finnes.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Kvarteren här omkring Mariatorget och Zinken tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger.

Däribland Drop Coffee, Johan & Nyström och Kaffebar. Frestande mat-, och fikabröd från bagerier som Fabrique samt Petrus på Swedenborgsgatan. Trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud, Folkbaren, Racamaca eller populära morfar Ginko - allt i omedelbar närhet!

All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, klädbutiker, apotek, post och bokhandlare. Exempelvis Papercut och Nitty Gritty. Det finns även flera populära inredningsbutiker som Uppåt väggarna second hand och Wigerdals värld. Åt andra hållet ligger Medborgarplatsen med både biograf, saluhall och uteserveringar. 

Natur 
En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter med den pittoreska promenadstigen Monteliusvägen som har en panoramavy över Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. På gångavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken.

Kommunikationer
T-bana Mariatorget eller Zinkensdamm (röda linjen). Det är även ett stenkast till pendeltågen vid Stockholm Södra. Dessutom finns flera busslinjer i området, däribland buss 4 (till bl.a. Kungsholmen), 74, 55, 57 och 66. 

Parkering
I området finns det parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på telefon 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på www.stockholm.se/boendep