BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Rosenlundsgatan 20, 5 tr

  • 4 rum och kök
  • 75 kvm
  • Såld
  • 4484
  • 1191
  • 30396
Värdera din bostad

Beskrivning

Fantastisk lägenhet där säljarna på ett innovativt sätt har förvandlat denna ursprungliga lägenhet till en yteffektiv 4:a med tre bra sovrum - eller så är det nu drömmen om ett riktigt bra hemmakontor bli verklighet? Smarta lösningar tillsammans med en exceptionellt bra planlösning möjliggör ett boende utöver det sedvanliga. Läget högst upp i huset med många fönster gör bostaden väldigt ljus och luftig. Vackra detaljer såsom trägolv, spröjsade fönster och spegeldörrar finns bevarade. Här bor man i levande kvarter med närhet till både stadspuls, bra kommunikationer och grönskan i Tantolunden.

Hall - perfekt att välkomna gäster i
Då du kliver över tröskeln till lägenheten möts du av en yteffektiv hall med hatthylla. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust målat trägolv. I angränsning till hallen ligger det nyrenoverade badrummet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Kök - så smakfullt
Fortsätter du in i lägenheten finner du det smakfullt renoverade köket som har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Köksinredningen består av ljusa släta underskåp, överskåp i rostfritt samt två höga skafferiskåp. Som stänkskydd sitter vitt kakel med grå fog. Arbets- och diskbänk i trä och rostfritt med rejäla arbetsytor. Utrustningen består av spishäll, ugn och integrerad diskmaskin. Fristående kyl/frys från SMEG. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger trägolv målat i en ljusgrå kulör. Matplatsen är trevligt placerad vid det stora fönsterpartiet och vankas det större kalas, kan bordet enkelt förlängas. 

Vardagsrum – den naturliga samlingsplatsen
I hjärtat av lägenheten ligger vardagsrummet. Precis som i köket är väggarna vita och trägolvet sobert ljusgrått. Den öppna planlösningen mot köket gör att man har fin kontakt mellan rummen men varje del är likafullt sin egen värld. Mycket ljus flödar in genom den charmiga fönsternischen och rummet blir den naturliga samlingsplatsen för såväl familjen som den större bekantskapskretsen. I anslutning till vardagsrummet finns en städskrubb med bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum – med fönster i vinkel
Intill vardagsrummet ligger bostadens största sovrum. Här ryms både dubbelsäng och skrivbord samt ordentligt med plats för förvaring i de garderober som är gömda bakom skjutdörrarna. Genom fönster i två väderstreck, skiner solen in över vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar.

Sovrum – för minstingen som börjar bli stor
Mysigt och rogivande sovrum med vitmålade väggar, fiskbensparkett och spröjsat fönster mot Samaritgränd. En alldeles egen oas för minstingen som börjar bli stor. Här ryms, säng, skrivbord och förvaring efter tycke och smak.

Sovrum – gästrum eller arbetsrum
Här har vi det tredje sovrummet som säljarna på ett smart sätt har åstadkommit. Via ett extra innerfönster kommer dagsljuset in hela vägen till hallen. Här finns en klädkammare för förvaring, vitmålade väggar samt fiskbensparkett på golvet. Funktionen är stor – sovrum, gästrum eller ett arbetsrum där alla kreativa projekt kan få ligga framme utan att störa.

Badrum 
I angränsning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades 2019. Vitt kakel på väggarna och svart- och vitrutigt klinkergolv med golvvärme samt svarta detaljer. Här finns dusch bakom en praktisk glasvägg, handfat med tillhörande förvaringslådor, handdukstork, badrumsskåp och vägghängd WC.