BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sundbyberg

Mariagatan 11, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 8122
  • 843
  • 3284
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Mariagatan 11!

Högst upp i huset (hiss finns) finner ni en optimalt planerad tvåa med balkong i sydostligt läge. Trivsam planlösning med utgång till den stora balkongen från både vardagsrum och sovrum. Stora tidstypiska fönster och det höga läget i huset gör att lägenheten är väldigt ljus.

Lägenheten disponeras med ett rymligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp samt matbord för många gäster. Från vardagsrummet når ni den härliga balkongen med plats för sittplatser och planteringar.

Separat kök med goda arbetsytor och mycket förvaring bakom skåpsluckor. Den maskinella utrusningen består av spis, ugn, diskmaskin, fläkt samt kyl och frys.

Rymligt sovrum med gott om plats för 180 cm bred säng samt extra förvaring. Från sovrummet når ni även balkongen.

Helkaklat och fräscht badrum som är utrustat med dusch, handduksvärmare, handfat med kommod, spegelskåp och wc.

Välplanerad hall med gott om förvaringsmöjligheter för jackor och skor. Två inbyggda garderober rymmer mycket förvaring. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Brf Stenbrottet 5 är en äkta BRF med mycket god ekonomi. Två lokaler hyrs ut till en restaurang samt till en frisör. Föreningen har dolda tillgångar samt äger marken.

Här bor ni centralt med närhet till både stadens kärna och sköna grönområden vid Lötsjön, Råstasjön samt Ursviks motionsområde. Utanför fastigheten har ni Tuletorget och ni når enkelt Sundbyberg centrum med dess affärer, restauranger och uteliv. Solid äkta brf med välskött fastighet och tillhörande innergård. Mycket goda kommunikationer i form av 5-6 minuter promenad till tunnelbana från både Sundbyberg och Näckrosen, pendeltåg, bussar och tvärbana. Här bor du omgiven av småstadspuls och grönska, samtidigt som du har Stockholm city bara några minuter bort.

Varmt välkomna!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 4 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 0021. Föreningen BRF Stenbrottet 5.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 721 kr (Värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 4.5 %.

Driftskostnad

Totalt 440 kr/mån (5 280 kr/år) varav el 330 kr/mån, försäkring 110 kr/mån.

Föreningen
Brf stenbrottet 5 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005. Föreningen består av 24 lägenheter, varav 23 lägenheter är bostadsrätter och en är hyresrätt (dold tillgång). Föreningen har även två lokaler som hyrs ut. 6 P-platser varav 2 hyrs ut av lokalhyresgäst. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 20201012).

Marken
Föreningen äger marken. 

Byggår
1945

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
Stambytt i bad 1998
Relining i kök och elstambyte 2006
Fönter utbytta 2006
Ytterdörrar till lägenheter utbytta 2006
Tvättsugan renoverad 2007
Balkongerna utbytta 2007
Taket utbytt 2010
Hissen renoverades 2016
Ny fjärrvärmecentral 2018

Kommande renoveringar
Det diskuteras om man skall sälja ut råvindarna. Inga beslut är tagna, fortfarande på diskussionsnivå.

Kabel-TV & Bredband
Fastigheten är kopplad till Comhem för både kabel-tv och bredband. Kabel-tv (grundutbud) ingår i avgiften, därutöver tecknas individuellt avtal med Comhem.

Gemensamma utrymmen
Cykelförråd, tvättstuga och takterrass.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Föreningen sköter trappstädningen själva. Cirka två gånger om året städar du som medlem trapporna.
För ytterligare information om föreningen hänvisas till bilagd årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Områdesbeskrivning

Här erbjuds en lugn boendemiljö med charmig småstadskänsla nära centrum och sköna grönområden. Sundbybergs centrum finns inom några minuters gångavstånd med stort utbud av shoppingmöjligheter, cafeér och restauranger samt mysiga Sturegatan. I närheten finns även Sundbybergs nya mötesplats, det populära kvarteret Signalfabriken som inrymmer bostäder, hotell, restauranger så som The Public och Phil's Burger, bibliotek, gym m.m. Även kort promenad till Tuletorget med restauranger, café och gym.

Inom promenadavstånd ligger grön- och naturområden som Golfängarna, Lötsjön och Råstasjön samt Ursviks motionsområde. I området finns även flera parker, bl.a. Marabouparken med grönska, utställningar, konsthall samt omtyckta Tornparken med stans bästa flatbread som serveras i vattentornet. Utmärkta kommunikationer, med gångavstånd till både tunnelbana, pendeltåg, regiontåg, tvärbana och bussar. Ca 20 min promenad till Mall of Scandinavia med ett stort utbud av restauranger och affärer i en klass för sig. Dit går även tvärbanan. Vidare finns en busslinje som utan byten tar er från Tuletorget till Odenplan. Sundbyberg/Solna ingår även i Sunfleet och DriveNows verksamhetsområde. Kommunikationerna till och från Sundbyberg är således många. Nattetid kan man ta båda blå linjerna då det är nära att gå även från Näckrosen eller bussen till Tuletorget. Ett hem i en friare miljö - i staden!