BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vikingshill

Sommarbovägen 4

  • 8 rum och kök
  • 260 kvm
  • Såld
  • 4872
  • 419
  • 17611
Värdera din bostad

Beskrivning

Villa med sjö- och horisontutsikt från 1969 och av internationell klass. Ett hem om 260 kvm där insidan är en väl samstämd helhet och stor omsorg har lagts på detaljerna. Huset har en fantastisk volym invändigt och har en elegant och inbjudande känsla. De stora fönsterpartierna tar in utsikten över Rörsundsviken och Stockholms inlopp. Då hemmet är beläget likt ett örnnäste högt upp, har man även ett fantastiskt solläge och solnedgång. Med fastigheten medföljer andel i Sommarbo båtklubb som ger möjlighet till båtplats med segelbåtsdjup vid Maren eller Sommarbo Brygga.

På fastighetens nedre del mot Sommarbovägen finns ett fint inrett ateljéhus om 25 kvm. Detta kan disponeras som ett helt eget hushåll, väl separerat från huvudbyggnaden. Ateljéhuset har såväl badrum med dusch och uttag för tvättmaskin, som pentrykök med diskmaskin och sovloft. En god möjlighet för intäkter från uthyrning eller för den egna företagaren.

I huvudbyggnaden är planlösningen öppen på entréplanet. Det stora och exklusiva köket i kommer från Nordiska kök och stod klart hösten 2020. De många lådorna i mörklaserad ek, kompletteras av ljusa carreramarmorskivor. Här utgörs centrum av en rejäl köksö med extra bred induktionshäll. Bänkdelen utmed fönsterraden är hela åtta meter lång och binder samman kök och matsalsdel. I det anslutande vardagsrummet finns en murad öppen spis, panoramafönster och utgång till den stora, upphöjda altanen. Altanen blir som ett extra rum under sommarhalvåret. En trappa binder samman den med trädgården. Även här finns en murad eldstad och altanen är delvis under tak.

På entréplan finns vidare ett stort allrum/bibliotek med snygg platsbyggd förvaring. En vägg är klädd med obehandlad mässing - en detalj som skänker värme till rummet. Längst bort, bakom en skjutdörr finns ett master bedroom/kontor.

Går man ned för den minimalistiskt designade trappan når man villans nedre plan. Här finns ytterligare tre sovrum samt praktiska utrymmen. Det största sovrummet har eldstad och utgång till trädgården. Badrummet är på alla vis exceptionellt; i både storlek och design. Här sätter golvet i grön marmor tillsammans med exklusiv armatur i obehandlad mässing prägeln på rummet.

Sammantaget är detta ett väl omhändertaget hem med extra twist. Ett representativt boende i ett läge där familjen kan njuta av tystnaden, vattnet och skogen. Bergvärme och anslutet fiber förenklar livet och tillsammans med möjliga hyresintäkter hålls boendekostnaden låg.

I området leker barnen tryggt och de kan själva promenera till skolan, som ligger ett stenkast bort; Backeboskolan för årskurs f-6. Vid skolan ligger även busshållplats som tar dig till Slussen på 40 minuter. Ett trevligt alternativ är att ta båten till city; vid närbelägna Risets brygga går Vaxholmsbåtar in till Strömkajen nedanför Grand Hotel och ut i skärgården. Fortsätter man Sommarbovägen vidare uppåt så kommer man till naturreservatet Velamsund med underbara strövområden, restaurang vid vattnet, ridskola och badplatser.