BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Mariaberget

Tavastgatan 29A

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
  • Såld
  • 6738
  • 428
  • 6065
Värdera din bostad

Beskrivning

Fantastiskt fin sekelskiftestvåa anno 1907-1909 på bästa läge på lugna Mariaberget! Hemmet präglas av många bevarade originaldetaljer såsom generös takhöjd, fungerande kakelugn, vackra brädgolv, speglade dörrar samt fönster med djupa nischer. Här bor ni i ett kvarter med mycket historia och vackra kulturhus precis utanför porten.

Lägenheten disponeras med ett rymligt vardagsrum med två stora fönster med djupa nischer. Gott om plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett matbord. Vackra originalbrädgolv som löper vidare genom hela lägenheten. I ena hörnet står en vacker kakelugn som det går att elda i.

Separat kök med gott om förvaringsmöjligheter bakom ljusa skåpsluckor samt plats för ett matbord för cirka två-tre personer. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, ugn, spis, fläkt samt kyl och frys.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt nattduksbord. En garderobsvägg rymmer mycket förvaring.

Separat toalettutrymme med vitt klinkergolv samt helkaklade väggar. Utrustat med handfat, spegelskåp och wc.

Duschen ligger invid toaletten och är även den helkaklad. En annan i huset har slagit ihop toalett och dusch för att få ett stort badrum, se alternativ planskiss (alla stora ändringar måste ansökas och godkännas av styrelsen).

Rymlig och välkomnande hall som knyter ihop hemmet. Gott om plats för avhängning samt skoförvaring. Ett bevarat serveringsskåp i original knyter ihop hallen med köket. I anslutning till hallen finns en inbyggd garderob. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Brf Kattryggen 9 är en väldigt stabil förening med god ekonomi. Föreningen äger marken och har många renoveringar bakom sig. På samma våningsplan som lägenheten finns en gemensam balkong, och föreningen har en grönskande och fin innergård.

Läget och dess omgivning ger inte mer att önska, här bor man intill Ivar Los Park och Monteliusvägen med makalös vy över stan samtidigt som man bor granne med Mariatorget. Under sommaren är detta en grönskande oas och under vintern erbjuds en fantastisk vy över Riddarfjärdens vatten och stadens alla takåsar.

Varmt välkommen på visning!

- Bästa adress i lugna kulturkvarter på Mariaberget
- Optimal planlösning
- Fungerande kakelugn
- Mycket välskött förening med låga avgifter
- Mariatorget runt hörnet samt Monteliusvägens utsiktsplatser över Riddarfjärden och Ivar Lo´s Park