BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Maria

Tavastgatan 5, 4 tr

  • 3 rum och kök
  • 72 kvm
  • Såld
  • 10293
  • 246
  • 7388
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges tillfälle att förvärva en unik och ljus hörntrea med stor terrass, högt upp i huset på Mariaberget i hörnet av Bellmansgatan/Tavastgatan. Njut av fantastiska vyer över Gamla Stan, Södermalms och Citys takåsar. Ett hem fyllt av vackra detaljer och ett härligt ljusinsläpp från tre väderstreck. Två badrum samt två ingångar till lägenheten då detta är två ihopslagna lägenheter.

Här kommer ni bo i en välplanerad bostad i en fastighet med hiss från 1939 och med en härlig atmosfär. Lägenheten ligger tyst och ostört högt upp på våning 4. Här får ni tidiga inslag av funktionalism, med platsbyggd förvaring, fönsterpartier i original med spanjoletter som släpper in gott om ljus är några exempel på detaljer som understryker bostadens charm.

Kliv in i en välplanerad hall med bra avhängningsplats för ytterkläder samt förvaring. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Golvet i entrén består av vacker klinker.

Vidare in till ett ljust och stort vardagsrum som ligger i ett unikt hörnläge med en svårslagen utsikt över Stockholm. Gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats för ca 6-8 personer invid fönstren som vetter mot terrassen. Fina ljusinsläpp från tidstypisk fönster samt genom den fina dörren mot terrassen. Köket är charmigt och genomtänkt med gott om förvaring bakom träluckor och gott om arbetsyta på bänkskiva av sten. Social och öppen planlösning mot vardagsrummet. Köksön skärmar av den öppna planlösning och har bänkskiva i sten samt förvaring. Drömmen om en köksö kan nu bli verklighet. Golvet pryds av praktiskt klinker. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl/frys, diskmaskin, gasspis, ugn samt fläkt.

Njut på den rymliga terrassen med svårslagen utsikt över stadens takåsar. Här finns gott om plats för balkongmöbler samt odlingar.

Bostaden har två väldisponerade sovrum. Från vardagsrummet når ni första sovrummet som idag är möblerat med dubbelsäng, platsbyggda garderober samt övrig möblemang. Från detta sovrum nås även ett mindre rum med plats för skrivbord samt säng. Fönster i samtliga rum. Här finns även möjlighet att använda ytterdörren för att komma in direkt till sovrummet. I anslutning till sovrummen finns även två garderober och ett helkaklat badrum med dubbla handfat, dusch och wc. Det andra badrummet nås från lägenhetens entré och är helkaklat med värmegolv. Badrummet är utrustat med handfat, wc, torktumlare, tvättmaskin, handdukstork och dusch med vikdörrar.

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd (en trappa upp).

Läget och dess omgivning ger inte mer att önska, här bor man intill Ivar Los Park och Monteliusvägen med makalös vy över stan samtidigt som man bor granne med Mariatorget. Under sommaren är detta område en grönskande oas. Stabil förening med samtliga större renoveringar utförda och lokaler som ger goda intäkter.

Varmt välkommen på visning!

- Bästa adress i lugna kulturkvarter på Mariaberget
- Optimal planlösning i hörnläge
- Två ingångar till lägenheten
- Stor terrass med makalös utsikt
- Två badrum
- Gott om förvaringsmöjligheter
- Välskött fastighet från1939 med många stora renoveringar utförda
- Mariatorget runt hörnet samt Monteliusvägens utsiktsplatser över Riddarfjärden och Ivar Lo´s Park