BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stockholm, Södermalm, Sofia SOFO, Östra Sofia

Erstagatan 11

  • 1 rum och kök
  • 44 kvm
  • 3.495.000 kr Utgångspris

Beskrivning

Varmt välkomna till Erstagatan 11!

Här finner vi en vacker och välskött fastighet anno 1903-1905, du kommer in i en vacker sekelskiftesetta om 44 kvm med flera välbevarade detaljer. Tidstypiska fönster med djupa nischer, speglade dörrar samt generös takhöjd. Huset är beläget på lugna Erstagatan i attraktiva SoFo.

Ni välkomnas in genom hallen med gott om förvaringsmöjligheter tack vare inbyggd garderob. Väggarna pryds av ljus kulör och på golven finner vi vackert mörkt furugolv som återfinns i köket.

Det renoverade köket från Vedum erbjuder gott om arbetsytor och god förvaring från golv till tak som underlättar i vardagslivet. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, kombinerad kyl/ frys samt integrerad diskmaskin och mikro.

Vardagsrummet erbjuder gott om plats för soffgrupp och sovplats som med den imponerande takhöjden på hela 3,10 ger en luftig känsla. Två stora tidstypiska fönster i fil släpper in gott om naturligt ljus som lyfter det tapetserade rummet med vacker parkett.

Badrummet nås från hallen och är i ett fräscht utförande med plastmatta på golvet och vitt kakel som klär väggarna med dekorationsbård. Här inne återfinns dusch, handfat med ovanhängande spegel, hyllplan samt wc.

Brf Fyrtornet 1 är en mycket stabil och välskött förening som äger marken. Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad. Föreningen har tio hyresrätter kvar vilket är dolda tillgångar. Vackert belägen innergård som sommartid erbjuder goda grillmöjligheter.

Lägenheten är belägen på lugna och trevliga Erstagatan i SoFo där Söders rika utbud av restauranger, butiker, caféer och fina promenadstråk finns utanför porten. Här har ni ett perfekt utgångsläge med ca 5-15 minuter promenad till Nytorget, Medborgarplatsen, Vita Bergsparken och Slussen. Ca 200 meter från lägenheten ligger Coop på Bondegatan och både buss 2 och 66 stannar i direkt närhet till fastigheten. Det är nu också bestämt att den nya tunnelbanestationen Sofia kommer byggas vid Stigbergsparken, ca 2 minuter promenadavstånd från Erstagatan 11.

- Vackra ljusinsläpp
- Fina originaldetaljer bevarade från byggåret
- Välskott innergård
- Nära till bra kommunikationer, busshållplats utanför porten
- Välskött förening med god ekonomi

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 3tr, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00007. Föreningen Brf Fyrtornet 1.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 165 kr (Värme, vatten och internet från Comhem ingår). Andel i föreningen är 1.0719 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav el 300 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

473 kr.

Pantsättningsavgift

1 183 kr.

Byggnadsår
1903-1905

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar
Under åren 1992-1994 utförde den dåvarande hyresvärden Familjebostäder en ombyggnation och totalrenovering av fastigheten, då bl.a. avloppsstammar, el- och vattenledningar byttes samt hissar installerades i de flesta trappuppgångarna. I vissa av lägenheterna finns kakelugnar kvar, dessa är dock inte i funktion.
Fönster, portar, räcken och balkonger målades om 2002/2003. De tak som var i behov av det målades om 2003.
Trapphusen, inklusive lägenheternas ytterdörrar, renoverades 2006. Syftet var, förutom en nödvändig ommålning, även att ge trapphusen ett mer tidsenligt utseende.
2007 förnyades sopsugens rörsystem, som löper under jord mellan uppsamlingsutrymmet för hushaållssoporna under sopnedkasten i gårdshuset och utsuget på Erstagatan.
2007/2008 genomfördes en översyn av föreningens gemensamma ventilationssystem (frånluft). Kanaloptimering och byte av viss utrustning genomfördes samt OVK.
2009 renoverades de gemensamma tvättstugorna. Stora delar av maskinparken förnyades och ytskikten i utrymmena fräschades upp.
2011/2012 renoverades hyresrätternas badrum.
2014 ersattes de tankar/behållare som utgör sjaäva uppsamlingsutrymmet i sopsugssystemet och en modernisering inleddes av föreningens hissar.
2020 Fasader rustades upp.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är planerade.

Föreningen
Brf Fyrtornet 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten den 15 december 2000 av Familjebostäder och tillträdde den samma datum. Fastigheten består av 5 huskroppar med 9 portuppgångar: Sågargatan 8 och 10, Åsögatan 185, 187, 189 och 191 samt Erstagatan 11, 13 och 15.
Föreningen förfogar över 88 lägenheter, varav 75 upplåts med bostadsrätt och 10 med hyresrätt. Föreningen upplåter inga lokaler. Sedan föreningen köpte fastigheten har tre hyresrätter och en lägenhet som tidigare disponerades som styrelselokal avyttrats som bostadsrätter.

Gemensamhetsutrymmen
Till samtliga lägenheter hör ett källar- eller vindsförråd. Samtliga boende har tillgång till gemensamma tvättstugor.

TV- och internetanslutning
Kabel-TV/bredband är installerat och levereras av ComHem. Bredband 100/10 ingår i avgiften.

Bilplats
Föreningen äger inte parkerings- eller garageplatser.

Kommande avgiftsförändringar
Inga kommande avgiftsförändringar.

Ägande
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem. Gemensamt förvärv av föräldrar och barn prövas från fall till fall.

Överlåtelseavgift
1 113 kr.

Pantsättningsavgift
445 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Här bor du mitt i SoFo som är och förblir ett av Södermalms mest eftertraktade områden att bo i. Ett stenkast bort ligger Vita Bergsparken, Lilla och Stora Blecktornsparken och Nytorget med dess fina utbud av mysiga cafeér och populära restauranger, missa inte t.ex. lördagsbrunchen på Urban Deli. På Katarina Bangata finner du bl.a. populära "Bondens Marknad" på sommaren.

Norra Hammarbyhamnen finns en bit bort med härliga promenadvägar längs vattnet. Vid hamnen finns även färjan över till Hammarby Sjöstad. Inom bekvämt promenadavstånd når du även Ringens och Skrapans köpcentrum med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, här finns inget mer att önska. Eriksdalshallen erbjuder även både inomhus/utomhusbad och utegym.

Utmärkta kommunikationer med flertalet busslinjer som på några minuter tar dig till Slussen och vidare!

Här bor du på bästa adress med närhet till allt!