BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tallkrogen

Maratonvägen 44

  • 5 rum och kök
  • 89 kvm
  • Såld
  • 10677
  • 924
  • 12617
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga väldisponerade tvåplansvilla om 5 rum och kök från 1941 med källare på stor trevlig friköpt tomt på en lugn gata i Tallkrogens trivsamma villakvarter.
Här kommer ni till ett hus där så gott som allt är gjort. Huset har ett nyligen omlagt tak, underhållsfri fasad och är också omdränerat. Att det är en bergvärmepump som sköter uppvärmningen är ytterligare ett plus. Ventilationen i huset sköts av en FTX-anläggning.

När ni kliver in i huset på entréplan finner ni först en ljus välkomnande hall med bra plats för ytterkläder och skor. I direkt anslutning till hallen ett riktigt stort vardagsrum där man vid festliga tillfällen kan umgås riktigt många personer. I ena delen av vardagsrummet har nuvarande ägare en rymlig matplats och i den andra delen en mysig soffgrupp. Köket är läckert 50-tals inspirerat kök med ett helt otroligt stort skafferi och en fin Josef Frank-tapet från Svenskt tenn men samtidigt ett praktiskt arbetskök med gott om bänkyta och bra med förvaring. Utrustningen består av en extra bred induktionshäll, spisfläkt och diskmaskin samt ugn och mikrovågsugn.

Går ni upp till övre plan så finner ni tre bra sovrum och ett litet allrum som lämpar sig utmärkt till en mysig läshörna eller arbetsplats. Här finns också en separat toalett med klinker och golv-värme och ett helkaklat separat duschrum också det med klinker och golv-värme.

I hela källarplanet är golvet uppbilat, tilläggs-isolerat och omgjutet med golv-värme. Här möts ni först av en ljus trevlig nedre hall. Strax innanför hallen ett stort rymligt badrum med dusch-hörna, wc och handfat med kommod samt bubbelbadkar. Här finns också husets tvättmaskin och torktumlare. I källarplan finns ytterligare ett stort rum, kanske sovrum med egen ingång. Detta passar utmärkt till junioren som vill bo lite för sig själv eller för uthyrning. Här finns också ett förråd där bl a  bergvärmepumpen står.

Tomtens trädgårdssida är stor och plan och passar utmärkt för både spel och lek. Här finner ni också två trevliga uteplatser, en stenlagd och en trädäckad som är väl skyddad från vind och insyn. På tomten finns fruktträd b la annat ett familjeträd med äpple samt en praktisk bod för förvaring av trädgårdsredskap. 
På delen närmast gatan är det plats för två bilar på en stenlagda uppfart.

Här bor ni nära skolor, förskolor och bra kommunikationer i härliga, lugna villakvarter nära stadspulsen och nöjesutbudet på Södermalm och Globen-området.