BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Mariaberget

Tavastgatan 5

  • 3 rum och kök
  • 66 kvm
  • Såld
  • 25594
  • 14509
  • 21564
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges tillfälle att förvärva en unik och ljus hörntrea med stor kungsbalkong, högst upp i huset på Mariaberget i hörnet av Bellmansgatan/Tavastgatan. ans, Njut av fantastiska vyer över Gamla StSödermalms och Citys takåsar. Ett hem fyllt av välbevarade tidstypiska detaljer och ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck.

Här kommer ni bo i en välplanerad bostad i en fastighet med hiss från 1939 och med en härlig atmosfär. Lägenheten ligger tyst och ostört högt upp på våning 4. Här får ni tidiga inslag av funktionalism, med platsbyggd förvaring, fönsterpartier i original med spanjoletter som släpper in gott om ljus är några exempel på detaljer som understryker bostadens charm.

Kliv in i en välplanerad hall med bra avhängningsplats för ytterkläder på klädhängare eller i dubbelgarderoben. I förlängningen av hallen mot badrummet finns tre platsbyggda garderober samt städskåp. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Golvet i entrén består av vacker klinker med värmeslingor.

Vidare in till ett ljust och stort vardagsrum som ligger i ett unikt hörnläge med en svårslagen utsikt över Staden. Gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matbord om så önskas. Fina ljusinsläpp från tidstypisk fönster samt genom de fina pardörrarna mot balkongen. En tidstypisk öppen spis är pricken över i (går inte att elda i i dagsläget).

Köket är charmigt och genomtänkt med ljusa skåpsluckor, helkaklade väggar och gott om arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, gasspis, ugn samt kolfilterfläkt. Naturlig matplats för ca 6-8 personer invid fönstren som vetter mot balkongen.

Njut på den rymliga kungsbalkongen med svårslagen utsikt över stadens takåsar. Balkongen vetter i österläge, här njuter du av solen på morgon samt förmiddagen.

Bostaden har två väldisponerade sovrum, båda ligger belägna med fönster mot lugna Tavastgatan. Det ena sovrummet är utrustat med dubbeldörrar och en fransk balkong.

Ett modernt och fräscht badrum med vitt kakel på väggarna samt mörkt klinkergolv med golvvärme. Inredningen består av dusch med vikväggar, handfat samt handdukstork.

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd (en trappa upp).

Läget och dess omgivning ger inte mer att önska, här bor man intill Ivar Los Park och Monteliusvägen med makalös vy över stan samtidigt som man bor granne med Mariatorget. Under sommaren är detta en grönskande oas och under vintern erbjuds en fantastisk vy över Riddarfjärdens vatten och stadens alla takåsar. Stabil förening med samtliga större renoveringar utförda och lokaler som ger goda intäkter.

Varmt välkommen på visning!

- Bästa adress i lugna kulturkvarter på Mariaberget
- Optimal planlösning i hörnläge
- Stor kungsbalkong
- Gott om förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober
- Välskött fastighet anno 1939 med många stora renoveringar utförda
- Mariatorget runt hörnet samt Monteliusvägens utsiktsplatser över Riddarfjärden och Ivar Lo´s Park