BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Folkparksvägen 172

  • 3.5 rum och kök (3 rum och kök enligt föreningens register)
  • 101.5 kvm
  • Såld

Beskrivning

En underbar etagebostad med townhouse-känsla väntar här på Folkparksvägen 172, i omtyckta Brf Tulpanträdet. Det som utmärker den här bostaden är det snyggt renoverade köket (2017), balkongen som ligger inbäddad i grönskan och de två rymliga sovrummen på det övre våningsplanet. Ett av sovrummen har en väl tilltagen takhöjd om 4 meter och en annan trevlig detalj är den franska balkongen. Möjlighet kan finnas att bygga till ett litet rum på det övre våningsplanet.
Kök och vardagsrum är i öppen planlösning och härifrån nås utgången till balkongen som verkligen blir till ett extrarum under sommarhalvåret. Hela det nedre våningsplanet har en härlig takhöjd om 3,2 meter. 
Två badrum, ett på vardera våningsplan, underlättar vardagen för familjen. Som boende här har du ingen granne varken ovan eller under din lägenhet.
Förutom goda förvaringsmöjligheter inne i bostaden så förfogar bostadsrättsinnehavaren över ett rymligt förråd med en smidig placering strax utanför ytterdörren. I samma port finns hiss direkt ner i varmgarage. I samma port och på samma våningsplan nås även pool, bastu samt tvättstugor.

Omtyckt förening med möjlighet för de boende att hyra/nyttja flertalet gemensamma ytor såsom garage, bastu, pool, gym, festlokal och två övernattningslägenheter.
Föreningens fastighet är ursprungligen uppförd sent 60-tal och byggdes om till bostäder 2004, men denna del med de sex etagelägenheterna byggdes nya 2004.

Nuvarande ägare har trivts riktigt bra både i bostaden och området. En kort promenad från bostaden finns det mesta man behöver i vardagen - mataffär, gym, cafeer, restauranger, apotek, florist, frisör och andra butiker. 
Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas, bland annat längs Folkparksvägen. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök vaxer.stockholm
Omtyckta förskolor- och skolor finns på nära avstånd, likväl populära lekparker. 

ENTREPLAN

Hall
Trevlig hall med väldigt gott om förvaring i de två garderoberna som har skåp ända upp till taket. I nischen där nuvarande ägare använder för att ställa av barnvagnen så går det att sätta in ytterligare en garderob. Hallen renoverades 2018. Från hallen får du en fin vy över vardagsrummet, balkongen och trädtopparna utanför. Hela entreplanet har en takhöjd om 3.2 meter. Strax utanför ytterdörren finns ett rymligt förråd, med väl tilltagen takhöjd, som bostadsrättsinnehavaren förfogar över. 

Badrum
Stort helkaklat badrum med golvvärme (el) som uppskattas extra mycket under vinterhalvåret. Längs ena väggen finns bra förvaringsmöjligheter och en praktisk arbetsbänk. En annan bekvämlighet är tvättmaskin och torktumlare. Vidare är badrummet utrustat med dusch, handfat, badrumsskåp och vägghängd WC.
I badrummet på entreplanet så är det förberett för att sätta in badkar (rörkopplingar i vägg) och handdukstork (el).

Kök
Det snygga köket som renoverades 2017 bjuder verkligen in till matlagning och blir till en naturlig samlingsplats med tanke på planlösningen mot vardagsrummet. Fina detaljer är mässingsbeslagen, bänkskivorna och stänkskyddet i kompositsten, de vita profilerade köksluckorna och induktionshäll. Blandaren är utdragbar för att enkelt kunna skölja av saker. Köket har väldigt gott om förvaring med skåp ända upp till taket. Ett matbord går att duka upp för minst 6 personer intill fönsterpartiet.
Vid köksrenoveringen byttes alla vitvaror ut, utom disk och ugn. Kyl/frys är från 2019. Bredvid kyl/frys finns idag ett högskåp men det kan enkelt tas ut så att man i stället kan sätta in fullhög kyl/frys.

Vardagsrum
Underbart vardagsrum! Ytan i kombination med de stora fönsterpartierna och takhöjden om 3,2 meter gör rummet riktigt ljust och trivsamt. Bostadens attraktiva placering resulterar i en privat oas utan någon direkt insyn, speciellt under sommarhalvåret. 

Plats finns för en stor soffa, soffbord, tv-möbel, bokhyllor och förslagsvis en läsfåtölj. Golv i vardagsrum och kök är från 2019.

Balkong
Från vardagsrummet nås den stora balkongen som under sommarhalvåret är inbäddad i grönska. Söderläget bjuder på många härliga soltimmar. Här kan du möblera med olika sittgrupper och en massa växter.

ÖVRE PLAN

Allrum
Den snygga trappan i ek leder upp till det charmiga övre planet som har fönster åt tre håll. Nuvarande ägare har möblerat allrummet med en soffa och soffbord. Plats finns också för en TV. I ena delen av allrummet finns en nisch som nyttjas som kontor.

Badrum
Badrummet på det övre planet går i en smakfull färgskala och består av ett bubbelbadkar, vägghängd WC, ett handfat och en stor spegel. Två trevliga detaljer är väggnischen ovan handfatet samt det öppningsbara fönstret. Även det här badrummet har golvvärme.

Sovrum 1
Det här är ett riktigt drömsovrum! Ett rum med mycket karaktär i form av en väl tilltagen takhöjd med en högsta punkt om 4 meter, höga fönsterpartier och en fransk balkong med utsikt över grönskan utanför. Här kan du möblera med en stor säng och nattduksbord. Längs ena väggen finns en garderob med skjutdörrar. Väggarna är målade i en smakfull gråblå nyans.

Sovrum 2
Rofyllt och stort sovrum, utan någon direkt insyn. Här finns plats för en säng, nattduksbord, skrivbord och bokhyllor. Längs ena väggen finns två garderober. Väggarna är målade i en sober grön nyans.