BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Nytorget

Katarina Bangata 21, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 100 kvm
  • 10.025.000 kr / Såld

Beskrivning

Unikt tillfälle att förvärva denna underbart ljusa och spatiösa våning om 100 kvm på idylliska Katarina Bangata precis intill Nytorget. Här bor ni  i en välbevarad fastighet från 1904 där ni två trappor upp finner välplanerade ytor och en genomgående, social planlösning som erbjuder allt ni kan önska. Idealisk för paret eller familjen som söker bekvämlighet och ett av Södermalms bästa lägen i stabil förening. En riktigt söderpärla av det slag som sällan kommer ut på marknaden. Bo med insynsfri utsikt över vackra Katarina Bangatas grönskande allé, drömmen om livet på söder kan inte bli bättre än såhär!

Här får ni stora fönsterpartier åt två håll som släpper in gott om ljus samt en stor möblerbar balkong mot lugn innergård. Vackra sekelskiftesdetaljer med spegeldörrar, stuckaturer, takrosetter och höga golvsocklar som ger karaktär och en imponerande takhöjd om ca 3.40 m. Gedigna snickerier och samtliga fönsterpartier i original med spanjoletter är några exempel på detaljer som understryker bostadens charm. Genomgående ljusa målade väggar och fina furutiljor i original skapar ett hem som är tacksamt att inreda. Gott om praktiska platsbyggda förvaringslösningar i walk-in-closet och flera garderobsutrymmen.

Kliv in i köket som blir hemmets naturliga samlingsplats där ljuset flödar tack vare stora fönsterpartier i fil mot den grönskande allén utanför som rofylld utsikt. Fina skåpsluckor i valnöt och samt gott om arbetsytor. Hjärtat i hemmet är definitivt den stora matplatsen som hela familjen kan samlas kring. I köket finns riktigt bra förvaringsmöjligheter och all maskinell utrustning såsom helintegrerad kyl/frys, diskmaskin och en bred induktionsspis från SMEG. 

Vardagsrummet är pampigt med sin fina kakelugn som finns bevarad. Från sovrummet har ni ett lummigt läge som vetter mot den lugna och grönskande innergården. Rymlig inre hall som inrymmer arbetsplats och förvaring. Till lägenheten hör även både ett stort vindsförråd samt ett mindre källarförråd. Badrummet ligger centralt placerat och i anslutning till hallen. Badrummet är helkaklat och fräscht med vitt kakel och mörk mosaik och har ett härligt bubbelbadkar.

Föreningen är stabil med belåningsgrad om endast ca 2000 kr / kvm och har en trevlig grönskande innergård med sittgrupper och grillmöjligheter om sommaren. Här bor du i ett av Söders mest trendiga och efterfrågade kvarter mitt i SOFOs hjärta kring Nytorget och dess rika utbud av restauranger, caféer och barer ligger inom några minuters gångväg. Längs bl.a. Skånegatan och Bondegatan finns ett stort utbud av mysiga restauranger, caféer, barer och butiker och såhär års en trevlig gågata.

- Totalrenoverad sekelskiftesdröm med samtliga attribut!
- Pampiga rum i fil och genomgående med stora fönsterpartier i fil vilket skänker ett otroligt ljusinsläpp
- Välbevarad kakelugn som skänker charm och karaktär
- Stor möblerbar balkong mot lugn och grönskande innergård
-Välbevarad charm och högt i tak ca 3.40 m vilket skapar rymd!
-Genomgående vackra trägolv, fina sekelskiftesdetaljer och smakfulla ytskikt
-Ombonat sovrum och god förvaring i inre hall med inredd walk-in-closet
- Stabil bostadsförening i välskött fastighet med låg belåning och låga avgifter