BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan - Birkastan

Drejargatan 2, 1 tr

  • 1 rum och kök
  • 27 kvm
  • Såld
  • 8700
  • 2058
  • 4088
Värdera din bostad

Beskrivning

Drömlägenhet på pittoreska Drejargatan i Birkastans bästa förening!

Varmt välkommen till en smakfullt renoverad 1920-talslägenhet på en av Birkastans mest eftertraktade adresser. Flertalet välbevarade detaljer från byggåret så som högt i tak, vackra spröjsade fönster, franska balkongdörrar samt fiskbensparkett i original. Lägenheten vetter åt söder och har ett mycket fint ljusinsläpp tack vare såväl franska balkongdörrar som från ett fönster i köket, samt parkutsikt mot grönska! Förening med extremt bra ekonomi och låg månadsavgift om endast 194 kr/mån.

Hela lägenheten är i mycket fint skick och har social planlösning. Här finns gott om plats för såväl soffgrupp med tillhörande möblemang, matplats som inrymmer 4-6 personer samt en sovalkov med rum för en större säng (i dagsläget står här en 1.40-säng men även en större säng ryms utan problem). Alla väggar är målade i vitt vilket fint bryter av mot fiskbensparketten.

Köket renoverades 2017 med grå köksluckor som ger förvaring hela vägen upp till tak samt en köksbänk i laminat som erbjuder bra arbetsyta. Ett separat fönster ger härlig utsikt över den lilla grönskande parken framför huset. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med fyra plattor, varmluftsugn, diskho samt kombinerad kyl och frys.

Badrummet är väl tilltaget i storlek och renoverades i samband med stambytet 1992. Allt är i ett fräscht utförande med klinker på golvet samt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns dusch, wc samt ett spegelskåp. Vikbara duschväggar i glas, handfat och kommod byttes av nuvarande ägare 2017.

Hallen erbjuder gott om förvaringsmöjligheter dels för ytterkläder längs väggen samt en väl tilltagen inbyggd garderob som inrymmer det mesta man kan tänka sig. Ytterligare förvaring finns i ett vindsförråd. Lägenheten har en säkerhetsdörr.

Här bor du i en smakfull lägenhet och pricken över i är de franska balkongdörrarna som vetter ut mot den lilla grönskande parken utanför. En perfekt förstalägenhet i stabil förening med mycket god ekonomi.

Varmt välkommen!