BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Kvarnholmsvägen 88, 4tr

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 3.495.000 kr Utgångspris
  • 12210
  • 308
  • 2942
Värdera din bostad

Beskrivning

Är ni ute efter något extra så har ni hittat rätt! Nu finns chansen att köpa denna fantastiskt fina och välplanerade 2a i ett fantastiskt läge på Kvarnholmen med stor balkong på fjärde våningen. En pampig bostad för dig som vill bo i något alldeles extra. När man sett bostaden och dess fantastiska läge så förstår man hur lyxigt man faktiskt kan bo.

När man kommer in i bostaden välkomnas man av den trevliga hallen som erbjuder goda avhängningsytor. Vidare in i bostaden kommer man till vardagsrummet som ligger i öppen planlösning mot köket. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Vardagsrummet erbjuder generösa ytor och här ryms enkelt större soffgrupper, matsalsbord och annat möblemang. Från vardagsrummet når man bostadens balkong som ligger i härligt läge helt utan insyn. Här finns mycket generösa ytor för sittgrupp och odlingsmöjligheter.

Köket är stort och otroligt välplanerad. Här erbjuds generösa arbetsytor samt förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll/ugn, inbyggd mikro samt diskmaskin.

Bostadens sovrum är rymligt och här får man enkelt plats med dubbelsäng. Bra förvaring i form av inbyggda garderober.

Från hallen når man det fräscha och stilrena badrummet. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat, kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
 

- Stor balkong som rymmer större sittgrupper och odlingsmöjligheter

- Toppmodern bostad i hörnläge

- Stort kök i öppen planlösning mot vardagsrummet.

- Fantastiskt ljusinsläpp.

- Perfekt läge med direkt närhet till vatten, natur och kommunikationer in till City.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 4-1501. Föreningen Brf Spisbrödsfabriken.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 586 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.972 %.

Driftskostnad

Totalt 277 kr/mån (3 324 kr/år) varav el 110 kr/mån, försäkring 167 kr/mån. Driftskostnaderna kan variera från säljare till säljare efter förbrukning.

Byggnadsår
2016/2017

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Spisbrödsfabriken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 94 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 5 hyresrättslokaler. Lokalerna hyrs av café/restaurang, träning och kontor/service.

Föreningen äger marken.

Kommande renoveringar
Eftersom det är en nyproduktion så finns därmed inga genomförda eller planerade renoveringar.

Ekonomi
Föreningen har inte beslutat om några kommande avgiftsförändringar.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till ett bredbandsnät som består av en fiberkabel med TriplePlay-funktion som levererar Digital-TV, IP-telefoni och internetanslutning (100/100 Mbit/s). En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Separat avgift om 220 tillkommer på avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningens fastighet finns cykel- och barnvagnsförråd, källsortering av sopor samt extra lägenhetsförråd för uthyrning. Föreningen har en gemensam gård med lekytor mm.

Parkering
I föreningen finns 62 garageplatser i gemensamhetsanläggning. 52 av dessa är garageplatser som kan hyras till en kostnad om 1 400 kr/månad, 6 är dubbelplatser som kan hyras till en kostnad om 2 400 kr/månad, 4 st är MC-platser som kan hyras till en kostnad om 350 kr/månad. Finns fåtal lediga platser just nu. I övrigt gäller parkering enligt rådande skyltning.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan). För mer info: ebbabraheskolan.se

Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor nyöppnad COOP-butik ett gym (Puls&Träning), en Juicebar (Kvarnholmen Juicebar), blommaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

I den välkända byggnaden Munspelet ligger restaurang Mat & Vy som snabbt blivit en popolär restaurang och vinbar – med stora panoramafönster och magnifik utsikt över Stockholms inlopp.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com