BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Tantolunden

Zinkens väg 43, 4tr

  • 3 rum och kök
  • 63 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Med himlen runt hörnet och utsikt över Tantolundens grönska finns detta underbara lugna ljusa nyrenoverade hem med högt fritt läge. Här kan alla årstiderna skådas direkt från bostaden. Stor balkong i soligt söderläge med sol hela dagen och utan trafik i närheten. Bostaden är belägen högst upp i huset i hörnläge och utan insyn. Den genomgick 2015 och 2020 stora renoveringar där samtliga ytor fått enormt med kärlek.

Optimalt planerad med ljusinsläpp från 3 väderstreck, två bra sovrum, riktigt snyggt kök, rymligt badrum med badkar och stor klädkammare. Kök och vardagsrum i öppen planlösning och stor solig rofylld balkong i söderläge mot Tantolundens koloniområde.

Nuvarande ägare har älskat att bo i denna lugna oas, speciellt det generösa ljusinsläppet, de välplanerade ytorna, grönskan och det fria läget samtidigt som omgivningarna kryllar av restauranger och caféer. Att på några minuter kunna gå ner till Tantobadet för ett kvällsdopp är svårslaget.

Välkommen hem på visning 

Vardagsrum & kök
Vardagsrum och kök i öppen planlösning har en härlig känsla av ljus och rymd med dess stora fönsterytor
i soligt söderläge med fri utsikt och ljusinsläpp från två väderstreck. I rummet finns det gott om plats för såväl matrumsmöbler samt vardagsrumsmöblemang. Ljusa väggar och vackert ekparkettgolv. Från vardagsrummet nås hemmets balkong i soligt söderläge med sol hela dagen och utsikt över lummiga Tantolundens mysiga kolonilotter.

Mycket smakfullt renoverat kök med grå/gröna köksluckor och generös ljus och fin arbetsbänk. Här finns massor av förvaring i både över- och underskåp. Köket helrenoverades 2020.Snyggt infälld belysning. Utrustat med kyl/frys, inbyggnadsugn, induktionshäll, helintegrerad diskmaskin samt köksfläkt. Intill köket finns en trevlig matplats med utrymme för ca 4-6 personer.

Balkong
Här vill man vara. Rymlig och avskild balkong högst upp i hörnan av fastigheten som blickar ut över kolonilotter, träd och grönska. Söderläget ger sol hela dagen. Det finns ingen trafik som stör. Balkongen blir en förlängning av lägenheten och den tilltagna storleken inrymmer ordentliga balkongmöbler samt plats för odlingsprojekt. Golvet har trätrall och eluttag finns för balkongvärmare eller belysning.

Sovrum 1
Det största sovrummet i hemmet är beläget mot Tantolundens lummiga grönska.
Här är insynsfritt, tyst och rofyllt. Det finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och flertalet garderober.

Sovrum 2
Supertrevligt
och mysigt barnrum alternativt arbetsrum med flera fönster mot föreningens lugna fina innergård.

Badrum
Stort och fint badrum med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet
helrenoverades fackmannamässigt 2015. Utrustat med golvvärme, vädringsfönster, handdukstork, wc, badkar, tvättställ, spegelskåp, dimbar belysning samt förberett för tvättmaskin.

Hall
Luftig välkomnande hall som ger försmak på lägenhetens underbara läge i Tanto. Lägenheten ligger längst ut på loftgången vilket kan användas som en extra uteplats. Här passerar inga grannar och endast det frostade badrumsfönstret vetter mot gången. Säkerhetsdörr installerades 2016. Närmast ytterdörren ligger klinkergolv. Direkt till höger om ytterdörren finns en naturlig avhängningsyta. I hallen finns gott om plats för skrivbordshörna, bokhyllor eller vad som önskas.

Klädkammare
Från hallen nås bostaden
s rymliga klädkammare som med enkla medel kan bli en luftig walkin-closet.

Förråd
Till bostaden hör ett förråd
om ca 6 kvm.

Övrigt
Bostaden upptas som 2 rok i föreningens lägenhetsförteckning. Marknadsförs som 3 rok pga dess nuvarande disponering.

Områdesbeskrivning
Bo i urbana Hornstull och dessutom granne med några av stadens finaste grönområden. Det är verkligen att ha det bästa av två världar - lugnet och naturen men också fördelarna med stadens puls, kommunikationer och utbud. Hornstull bjuder på några av Södermalms bästa restauranger och barer – som Rio, Bitza, Barbro, Vurma mm. Lyssna på livemusik på Lasse i Parken eller besöka husbiografen Bio Rio som bara är några av alla pärlor i området. För barnfamiljen är det perfekt att kunna gå ut på Zinkens väg utan trafik och istället njuta av promenadstråken längst vattnet under promenaden till några av Södermalms finaste grönområden och bad. Njut av Långholmen, Reimers eller Tanto. Här finns sandstrand och fler andra fina badplatser, kolonilotter, utegym och promenadstråk längs med vattnet i skog- och klippmiljö. För den båtintresserade finns både Reimers Båtsällskap och båtklubben RBS. Under sommarhalvåret kan man paddla kajak. Vintertid nyttjar du istället isen för skridskoåkning ut mot Riddarfjärden.