BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Borensvägen 1

  • 3 rum och kök
  • 68 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Ställer du höga krav på ditt boende är detta lägenheten för dig. Här bor ni i en renoverad trea med öppen spis och hiss i huset. Högt belägen endast ett stenkast från Årsta torg i förening med belåning om endast 815 kr per kvm.

Välkomnande och ljus hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. Här erbjuds plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. I hallen finns dessutom en rymlig garderob med skjutdörrar. Lättmöblerat och ljust vardagsrum med fungerande öppen spis som bidrar till mysfaktor. Gott om plats för matbord, stor soffgrupp och övrig möblering så som tv-möbel. Utgång till balkong i klockrent söderläge. Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng i båda. Ena sovrummet disponeras idag som barnrum. Här finns dessutom tidtypiska originalgarderober med överskåp. Lägenhetens andra sovrum erbjuder gott om plats för dubbelsäng och garderober med praktiska förvaringslösningar. Modernt, renoverat och gediget kök. Maskinellt utrustat med kombinerad kyl/frys, häll med tillhörande ugn och fläkt samt diskmaskin. Gott om plats för arbetsytor och förvaring. Topprenoverat, stambytt och helkaklat badrum med klinketgolv. Utrustat med handdukstork, dusch, tvättmaskin, wc, handfat och förvaring.

- Hiss
- Öppen spis
- Renoverad med bevarat original
- Högt belägen
- Förening med mycket låg belåning om 815 kr per kvm
- Takterass i föreningen
- Tvättstuga i källaren

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 237-0013. Föreningen Brf Järnlunden.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 586 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet ingår). Andel i föreningen är 4.48351 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Driftskostanderna är endast en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Byggnad
1947

Föreningen
Brf Järnlunden utgörs av en fastighet med 5 våningar som uppfördes 1947. Föreningen registrerades 1982. Det finns 25 stycken lägenheter om totalt 1544 kvm. En gedigen och välskött förening med mycket låg belåning per kvm om 815 kr. Marken innehas med tomträtt och omförhandlas år 2026.Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Föreningens ekonomi
Inga planerade avgiftshöjningar.

Utförda renoveringar
1995 Stamrenovering
2004 Fasadrenovering
2008 Hissrenovering
2009 Trapphusmålning
2010 Fönsterbyte
2011 Ny undercentral (varmvatten)
2013 Nya radiatorventiler samtliga element i fastigheten
2014 Installation bredband, porttelefon och rörelsebelysning
2015 Ombyggnad av lokal till lägenhet
2016 Ombyggnad/ renovering av tvättstuga med nya tvättmaskiner
2017 Stamspolning
2017 Taksäkerhetsarbete
2018 Trapphusets väggar, tak och socklar målades samt barnvagnsförråd
2019 OVK och mindre underhåll

Kommande underhåll
2025 Byte takpannor och hängrännor

Föreningen har en underhållsplan som löper i 40 år och upprättades av Sunstend AB.

Gemensamma utrymmen
I föreningens finns gemensam tvättstuga och kombinerat cykel och barnvagnsförråd finns i källaren. På taket av huset finns gemensam och bokningsbar takterass med milsvid utsikt över Stockholm. På terassen finns grill och möblemang. Även denna är till för föreningens medlemmar. Utöver detta finns förråd som tillhör lägenheten.

Parkeringsplats
14 stycken parkeringsplatser finns och går att hyra (eventuell kötid kan förekomma).

Energiprestanda:
Energiprestanda, primärenergital: 169kWh/m² och år

TV och internet
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Internet via gruppavtal (Stockholms stadsnät).

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift debiteras köpare om 2,5% av prisbasbelopp.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift debiteras ägare om med 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.