BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Katarina

Helgalunden 11

  • 3 rum och kök
  • 72 kvm
  • Såld
  • 14105
  • 11210
  • 7142
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva en välbevarad 20-talstrea med uteplats, på bästa läge på Södermalm. Här erbjuds radhuskänsla mitt i stan med möjligheter för planteringar och odlingar. Mycket lugnt läge med vackra Allhelgonakyrkan alldeles utanför porten, men med pulsen runt knuten.

Lägenheten är mycket ljus tack vare den generösa takhöjden samt stora fönster in mot gården. Här finner vi även flertalet välbevarade originaldetaljer i kombination med smakfulla renoveringar av kök och badrum.

Köket som ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet är rymligt med mycket förvaringsmöjligheter bakom ljusa skåpsluckor. Den maskinella utrustningen består av spis, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Allt är mycket välplanerat. I köket står i dagsläget ett bord för 6 personer, men ett större bord ryms. Vidare in i lägenheten finner vi vardagsrummet som erbjuder gott om plats för soffa med tillhörande soffmöbler.

Från vardagsrum och kök nås det ena sovrummet som har utgång till uteplatsen. Väl tilltaget rum som utan problem rymmer en större säng. En stor garderob erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. På golvet ligger plankgolv liksom i det andra sovrummet.

Uteplatsen nås från det ena sovrummet och vetter mot föreningens grönskande gård. Gott om plats för många sittplatser och planteringar. Det finns ett nyttjanderättsavtal för uteplatsen. 

Det andra sovrummet ligger i anslutning från hallen. Rummet är rymligt och får in ljus från två fönster. Charmiga vinklar gör rummet unikt, och skapar många möbleringsmöjligheter. Även här rymmer en garderob mycket förvaring.

Badrummet renoverads så sent som år 2019 med klinker på golvet (med golvvärme) och vitt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns dusch, handdukstork, handfat med kommod, ovanhängande spegel samt wc.

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Lägenheten har tillgång till en vackert belägen innergård som sommartid erbjuder goda grillmöjligheter. Välskött förening som äger marken, samt har många renoveringar bakom sig.

Omåttligt populära Helgalunden är en grön oas mitt i storstadsmyllret, vackert och ostört belägen invid Allhelgonakyrkan. Här har du perfekt närhet till Götgatans hela affärsutbud samt shopping och mat i Ringen och Skrapan. Korsar man Götgatan är man direkt inne i Sofo's erkända utbud av butiker, barer och restauranger. Här finns ett rikt nöjesutbud med bland annat ikoniska Trädgården under Skanstullsbron och stadens bästa biograf Victoria fem min bort. Nära till både T-bana Skanstull eller Medborgarplatsen, bussar och pendeltåg. Härliga stråk för promenad och löpning finns längs Årstaviken. Närliggande badplatser vid Årstaviken, Tantolundens strandbad eller familjevänliga Eriksdalsbadet. Ett stenkast bort finns Skånegläntans parklek och Rosenlundsparken. Nära till många omtyckta skolor och förskolor.

En lägenhet som måste upplevas på visning, varmt välkomna!

- Radhuskänsla mitt i stan
- Många originaldetaljer bevarade
- Två väldisponerade sovrum
- Nyrenoverat badrum
- Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
- Lugnt läge, med pulsen runt hörnet