BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Hägersten

Kristallvägen 119, 1tr

  • 6 rum och kök
  • 118 kvm
  • Såld
  • 13001
  • 880
  • 7334
Värdera din bostad

Beskrivning

En femtiotalsdröm med fem sovrum väntar här på Kristallvägen 119! Det är sällan så här stora lägenheter är till salu i området. Det här hemmet skiljer sig från mängden och bör tilltala den som söker något extra. Den öppna spisen, de två våningsplanen och uteplatsen ger hemmet ännu mer karaktär och en påtaglig radhuskänsla. Fönsterpartier i två väderstreck tillsammans med de ljusa färgvalen resulterar i ett riktigt trivsamt hem. 

Tilltalande planlösning med tre sovrum, vardagsrum, kök, balkong, hall och gästtoalett på det översta våningsplanet. En trappa ned finns två sovrum och ett badrum. Från ett av rummen på det nedre planet nås den underbara uteplatsen med både trädäck och gräsmatta, där man gärna samlar familj och vänner för grillkvällar. Uteplatsen har ett insynsskyddat läge omgärdad av buskar och träd.

Här bor du med ca 10 min gångavstånd till Telefonplan och med goda bussförbindelser till Älvsjö och Telefonplan.
Nuvarande ägare har trivts riktigt bra både i bostaden och området. En promenad bort från bostaden finns det mesta man behöver i vardagen - mataffär, gym, cafeer, restauranger, apotek, florist, frisör och andra butiker. Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas, för mer information vänligen besök https://vaxer.stockholm
Solbergaskogen finns i närheten och bjuder på trevliga promenader i fin skogsmiljö. Ytterligare en bit bort finns ett nyanlagt utegym, en skatepark samt den populära parkleken Kristallen. 
Omtyckta förskolor- och skolor finns också i området.

Lite längre bort i området finns Långbro Värdshus där man gärna äter en middag eller en brunch. Ytterligare en bit bort finns Fru Marias bak där du kan stanna till för en fika eller för att inhandla frukostbrödet och på vägen hem stanna och handla en fredagsbukett i blomsteraffären intill. Ytterligare guldkorn i Långbro är restaurangen Aloë med två Michelinstjärnor samt restaurangen Rinos Bodega. 

ENTRÉPLAN
Vardagsrum

Det inbjudande sällskapsrummet som är väl tilltaget i storlek har en öppen spis som ger rummet karaktär och som man gärna eldar i året runt. Ljuset strömmar in genom fönsterpartierna som också bjuder på fin utsikt över träden utanför som snart är i full grönska. Här kan du möblera med en soffa, TV-möbel och läsfåtöljer.

Balkong 
Under sommarhalvåret blir balkongen till ett extrarum som man inte vill vara utan. Soltimmarna från dag till kväll gör att man gärna tillbringar många timmar här ute. Plats finns för ett litet bord, stolar och en massa blommor.

Kök
Det smakfulla köket nås från både vardagsrum och hall. Köket bjuder verkligen in till matlagning och umgänge. Ljusinsläppet tillsammans med köksön med skåpförvaring och vinkyl under är några av hemmets alla fina detaljer. 

Sovrum 1/Matsal 
Riktigt rymligt rum, helt fritt från insyn, som idag nyttjas som matsal. Snygga skjutdörrar avgränsar mot vardagsrummet. Här finns plats för en större säng och nattduksbord alternativt en matmöbel för flertalet gäster. 

Sovrum 2
Även det här sovrummet har ett härligt och ostört läge med utsikt över naturen utanför. Möbleringsmässigt ryms här säng, nattduksbord, bokhyllor och förslagsvis ett skrivbord. 

Sovrum 3 
Ljust och rofyllt sovrum med en praktisk miniklädkammare/ingångsgarderob. Härifrån bjuds du snart på samma gröna utsikt som i övriga sovrum.

Gästtoalett 
Liten men funktionell och smakfull gästtoalett. Här finns WC, handfat med kommod samt badrumsskåp. 

Hall
På den första delen av hallgolvet pryder ett praktiskt klinker som uppskattas extra mycket under vinterhalvåret. Till höger finns plats för en hatthylla och lite längre in finns en garderobsvägg. Det här hemmet har goda förvaringsmöjligheter, inte minst på det nedre planet i form av en hel garderobsvägg samt utrymmet under trappan. För de ting som inte ryms i bostaden så kommer de två källarförråden till användning. 

NEDRE PLANET
Sovrum 4 
Från fönsterpartierna har du en underbar vy över uteplatsen och dess omgivning som sommartid är i full grönska. Här kan du möblera med en dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord. Längs ena väggen finns tre garderober.

Badrum
Stambytt och smakfullt badrum med bland annat tvättpelare som underlättar vardagen för familjen. En annan trevlig detalj är golvvärmen och det öppningsbara fönstret.  

Sovrum 5 
Det här sovrummet nyttjas som gästrum/TV-rum av nuvarande ägare. Lika rofyllt läge som övriga sovrum, helt fritt från insyn. Härifrån nås den härliga uteplatsen. 

Uteplats
Med utgång från ett av sovrummen nås den alldeles underbara uteplatsen som ger bostaden en påtaglig radhuskänsla. Trädäcket ger en ombonad känsla och här finns plats för en stor utemöbel, grill och en massa planteringar. Där trätrallen tar slut tar gräsmattan vid, den perfekta platsen för picknick varma sommardagar. Uteplatsen har ett ostört läge med utsikt över träd som snart bjuder på härlig grönska.