BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Bjurholmsplan 23, 2 tr

  • 1 rum och kök
  • 24 kvm
  • Såld
  • 11642
  • 3067
  • 4858
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga söderpärla belägen i vackert 20-talshus med ett ypperligt läge på Södermalm. Från bostaden har man tjusig utsikt över gemytliga Bjurholmsplan med dess fina park. Bostaden är optimalt planerad och har flertalet bevarade attribut från byggåret som spröjsat fönster, fiskbensmönstrade parkettgolv i ek och spegeldörrar. Ett boende att trivas i året runt!

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Lättmöblerat
Hemtrevligt vardagsrum med ett stort spröjsat fönster varifrån man har utsikt över Bjurholmsplan och dess park som omgärdas av klassisk 20-talsbebyggelse. Högt till tak och mycket bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för såväl säng, soffa, matbord som övrigt passande möblemang. Väggarna är målade i behagligt ljusa färger. 

Kök - Väldisponerat
Välplanerat och fullt utrustat kök med vita skåpluckor och vitt kakel ovan bänkytor. Köksutrustningen består kyl med frysfack, micro, spis och spisfläkt. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger fint ekparkett.

Hall - Välkomnande
Hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man möts direkt av dess charm och fina parkettgolv i ek som löper vidare in i lägenheten.

Badrum - Stilrent
Snyggt badrum med helkaklade väggar i vitt och grafitgrått klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av dusch med takdusch, toalett, handfat med kommod, spegel och handdukstork.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Huset & Lägenheterna
Detta snart hundraåriga hus renoverades varsamt år 2012 med hjälp av HAG Arkitekter. Målsättningen för arkitekterna var att förfina, bevara och förstärka det som definierar både husets och lägenheternas speciella 20-tals karaktär i kombination med modern minimalism. Detta avspeglas tydligt i såväl trapphusen som lägenheterna.