BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Kocksgatan 9, 5 tr

  • 2 rum och kök
  • 46.5 kvm
  • 3.795.000 kr Accepterat pris!
  • 9924
  • 8693
  • 15497
Värdera din bostad

Beskrivning

- Högst upp i huset med stora fönsterpartier
- Fri från insyn
- Mycket låg månadsavgift på 1085 kr där TV och Bredband ingår.
- Utsikt över takåsar
- Optimal planlösning
- Bra förvaringsmöjligheter
- Garage för 840 kr/månad utan kö!

Varmt välkommen till ett toppfint och ljust boende högst upp i huset med mycket låg avgift! Här bor du helt utan insyn med utsikt över takåsar på bästa adress mitt i populära SOFO!

Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla där tidstypisk charm samspelar med moderna materialval i harmonisk balans. Flera stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp.

Hallen erbjuder mycket bra förvaringsmöjligheter i form av en garderobsvägg med 4 garderober och en fristående garderob. Från hallen nås bostadens badrum som är stort och helkaklat. Utrustat med WC, tvättställ, badkar och tvättmaskin.

Från hallen nås det luftiga vardagsrummet med goda sällskapsytor och matplats intill köket som är fullutrustat med all maskiner utrustning inkl. diskmaskin. Gott om plats för förvaring i under och överskåp samt gott om arbetsyta. Sovrummet nås från vardagsrummet genom skjutdörrar. Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och fönster med fint ljusinsläpp.

På Kocksgatan i populära Brf Vägaren bor du i en stabil och välskött förening med otroligt låga avgifter där bredband och TV ingår. El debiteras på avgiften och ligger på ca 60 kr/mån (baserat på nuvarande ägare). Låg avgift och låg driftkostnad vilket gör föreningen mycket eftertraktad. Föreningen erbjuder även en stor och härlig innergård som har lekpark, bastu samt garage för medlemmar att hyra.

Utaför dörren ligger SATS gym, Systembolaget, ICA, Posten m.m.

Den här lägenheten måste upplevas på plats. Välkommen!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2560-1-147-2. Föreningen Brf Vägaren.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.795.000 kr Accepterat pris!. Månadsavgift 1 085 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband (100/100Mbit) ingår). Andel i föreningen är 0.3613 %.

Driftskostnad

Totalt 260 kr/mån (3 120 kr/år) varav El 60 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna för försäkring är uppskatt.

Överlåtelseavgift

473 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

1 186 kr.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Vägaren som omfattar nästan hela kvarteret, Folkungagatan, Östgötagatan och Kocksgatan består av 167 bostadsrättslägenheter om 12.541 kvm. boyta och en föreningslokal. Vidare finns det 9 hyreslokaler om 7.225 kvm vilka alla är uthyrda (3902 kvm lokal och 3303 garage) och 137 garageplatser samt 9 mc-platser. Hyresgäster i föreningen är bl.a. Ica Supermarket, Systembolaget och Post Nord. Föreningen äger tomtmarken och drabbas därmed inte av någon höjning av tomträttsavgälden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Genomförda renoveringar 2017
Förbättrat skalskydd i fastigheten
Brandvarnare har installerats i tvättstugan. Samtliga dörrar mot gatan har målats
Värmeförbättrande åtgärder har utförts
Nya maskiner i tvättstugan

Genomförda renoveringar 2018 och 2019
Åtgärdande av fuktproblem på gården
Byte av maskiner i tvättstuga
Återuppbyggnad av uteplatser och uterum med inglasningar
Helrenovering av föreningslokal
Målning tvättstuga

Kommande renoveringar
Upprustning av lekplatsen (2020)
Spolning av avloppsstammar vart 4-6:e år (2020-2023)
Laga skador i betong på loftgångar (2020-2023)
Byte av liggande avloppsstammar i källare och garage (2020-2021)

Stambyten
År 2012 tog dåvarande styrelse ett inriktningsbeslut att planera för en total stamrenovering, innefattande även väggar och golv i badrum. Under 2018-2019 har de stående stammarna filmats för att bedöma omfattning och teknik av ett stambyte.

Styrelsen bedömer utifrån resultatet av filmningarna:
- att de liggande stammarna i källare och garage behöver åtgärdas under 2020-2021
- att det för närvarande inte finns behov av att stambyta hela fastigheten. Styrelsen kommer under 2020 att ta ställning till tidsplan för resterande stambyte.

Gemensamma utrymmen
Gemensam, stor tvättstuga i fristående byggnad på gården med 8 nya tvättmaskiner från 2017, 4 torktumlare, 3 torkskåp etc. Två boende kan tvätta samtidigt och har då tillgång till tre eller fyra tvättmaskiner samtidigt. En obokningsbar s.k. akuttvättmaskin och torktumlare. ??Cykel/barnvagnsrum på entréplan, ett i varje port, återvinnings- och grovsoprum på Kocksgatan, bastu och en fullt utrustad festlokal i anslutning till gården för endast 100 kronor per hyrestillfälle. Festlokalen har använts under byggarbetet på gården och kommer därför att renoveras under hösten. Gästlägenhet (300kr/dygn). Totalrenoverad 2016. totalt 6 sängplatser, TV, komplett kök med komplett utrustning. Bastu som fritt kan nyttjas av medlemmarna. Fantastisk innergård med grillmöjligheter, flertalet sittgrupper, fruktträd, kryddhylla och en stor lekplats. Gården underhålls av en trädgårdsmästare från HSB.

TV och Bredband
Kabel-tv levereras av ComHem och föreningen har bredbandsuppkoppling via Ownit. I månadsavgiften ingår digital TV Medium 8 favoriter samt bredband 1000 MB.??

El
El debiteras efter individuell mätning i varje lägenhet med fyra månaders fördröjning. El - avgiften ligger på ca 60 kr/månad.

Parkering
Garage finns i huset till en kostnad om 840 kronor för en bilplats. Det är i nuläget ingen kö. Det finns också 6 gästparkeringar för bil samt 9 mc-platser att tillgå i garaget. Numera finns också laddplatser att tillgå.

Ekonomi
Föreningen har en mycket stark ekonomi och har stora intäkter av hyreslokalerna. För året 2017 stod lokalerna för hyresintäkter om 9.72 Mkr medan årsavgifterna för bostäderna stod för 3.59 Mkr.
Fastighetens taxeringsvärde uppgick till 421 Mkr. varav byggnader 197 Mkr och mark 224 Mkr.

Det finns inga beslut eller planer på avgiftshöjning, en avgift som varit oförändrad sedan 2011. I övrigt fortsatt löpande underhåll enligt plan.

Övrigt
Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring, vilket innebär att du inte behöver ha ett sådant tillägg i din hemförsäkring.

Föreningens hemsida
http://www.vagaren.com/

Områdesbeskrivning

Här bor du mitt i SoFo som är och förblir ett av Södermalms mest eftertraktade områden att bo i. Ett stenkast bort ligger Vitabergsparken, Lilla och Stora Blecktornsparken och Nytorget med dess fina utbud av mysiga cafeér och populära restauranger, missa inte t.ex. lördagsbrunchen på Urban Deli. På Katarina Bangata finner du bl.a. populära "Bondens Marknad" på sommaren.

Norra Hammarbyhamnen finns en bit bort med härliga promenadvägar längs vattnet. Vid hamnen finns även färjan över till Hammarby Sjöstad. Inom bekvämt promenadavstånd når du även Ringens och Skrapans köpcentrum med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, här finns inget mer att önska. Eriksdalshallen erbjuder även både inomhus/utomhusbad och utegym.

Utmärkta kommunikationer med flertalet busslinjer som på några minuter tar dig till Slussen och vidare!

Här bor du på bästa adress med närhet till allt!