BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Björknäs - Saltsjö-Boo

Sjöängsvägen 99

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • Såld
  • 10376
  • 303
  • 5264
Värdera din bostad

Beskrivning

BYGGKLAR VACKER TOMT OVAN GLASBRUKSJÖN

Magisk byggklar tomt på en sydvästvänd hylla ovan Glasbrukssjön. Bygg en representativ villa med underbar sjöutsikt samt vy över hela Nackas horisont. Tomten sluttar mot sydväst och går nästan hela vägen ner till strandlinjen. Sista biten är naturmark. Här kan man bo med en fantastisk vy men helt utan insyn. Detta område, som kallas för Sjöängshöjden, har ett unikt läge ovan sjön och vid gränsen mot det planerade naturreservatet Skarpnäs. En riktig "gräddhylla"! 

Precis nedanför tomten ligger en fin allmän badplats i Glasbrukssjön. Här finns både en liten sandstrand och bryggor att bada ifrån. Badplatsen kan nås via den egna tomten så detta får man kalla för ett morgonrocksavstånd. Området som gränsar är på väg att bli naturreservat; det har en varierande terräng med hisnande utsikter och en omväxlande och rik natur där. De värdefullaste delarna är klassade som nyckelbiotoper. Läs gärna mer i bifogade länkar nedan. I anslutning finns även Krokhöjdens fina motionsslingor genom skogen med flera möjliga spår där elljusspåret utgör en slinga på 1,7 km. 

Här kan du bygga en representativ villa i två plan med tillhörande garage. Detaljplanen tillåter 120 kvm byggarea i två plan eller i suterräng. Alternativt 160 kvm i ett plan. Dessutom kan man bygga 60 kvm komplementbyggnader (tex garage) där det största huset får vara 40 kvm.

Nuvarande hus är en enkel sportstuga bestående av vardagsrum, mindre sovrum och kök. Den är dåligt isolerat och har direktverkande el radiatorer. Kommunalt vatten och avlopp är anslutet till huset. Huset är idag uthyrt men hyresgästen är uppsagd. 

Till skillnad från vad som normalt räknas som byggnadstillbehör så upplyser säljaren som att vitvaror samt inredning i badrum EJ ingår i överlåtelsen då dessa tillhör hyresgästen. Huset kommer således att vara tömt så när som på köksstommarna.