BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Högalid

Borgargatan 2

  • 1 rum och kök
  • 29 kvm
  • Såld
  • 13963
  • 3471
  • 3604
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till Borgargatan 2!

Här finner ni en perfekt planerad sekelskiftesetta med många bevarade detaljer från husets byggår anno 1912 såsom generös takhöjd, djupa fönsternischer, fina brädgolv, takrosett och en fungerande kakelugn. Här har ni fri utsikt över Högalidsparken och bor väldigt insynsfritt. Huset är beläget mitt emot Högalidsparken, på en av Södermalms mest eftertraktade adresser.

Lägenheten är välplanerad och allt man kan önska av en etta inryms. Vardagsrummet rymmer såväl en soffhörna med tillhörande möblemang, en sänghörna samt garderober eller byrå för förvaring. Separat kök med plats för mycket förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, ugn, spis, fläkt samt kyl och frys. Helkaklat badrum som är utrustat med dusch, handfat, spegelskåp, elektrisk handdukstork samt wc. Välkomnande hall med gott om plats för skoförvaring samt avhängning. Ovanför badrummet finns ett stort förvaringsutrymme. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett förråd.

Brf Bulten 12 är en välskött förening som äger marken som har många renoveringar bakom sig. Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 20200319). Föreningen har låg belåningsgrad, endast 685 kr/kvm (enligt årsredovisningen år 2018). Föreningen har en trivsam innergård med sittplatser.

På Borgargatan har du lika nära till stora grönområden och promenadstråk på Långholmen och i Tantolunden som Hornstulls strands glittrande vatten. Under sommarhalvåret har man gångavstånd ner till badplatserna på Långholmen och Tantolunden. Ett par minuter från porten når du även Hornstulls galleria med sitt stora utbud av butiker, prisade restauranger och caféer. Är du på väg någon annanstans finns här strålande kommunikationer med tunnelbana och flertalet bussar som tar dig vidare genom staden.

- Sekelskifte anno 1912
- Fungerande kakelugn
- Generös takhöjd
- Fri utsikt över Högalidsparken
- Välskött förening med mysig innergård