BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägersten

Mejselvägen 42

  • 3 rum och kök
  • 56 kvm
  • 2.850.000 kr /Bud
  • 5952
  • 597
  • 9231
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en mycket välplanerad och fin 3:a om 56 kvm. 2 bra sovrum, rymligt vardagsrum med fönster åt två håll, charmigt kök och renoverat och snyggt badrum. Belägen i mysigt villaområde endast kort promenad ifrån Telefonplan med full service av butiker, restauranger samt T-bana. Lägenheten kombinerar gammal charm med modern stil. Generös takhöjd om 2,7 meter. Gammalt platsbyggd originalkök kombineras med nyare del, som renoverats med nya luckor och ommålning, fina oljade trägolv (klinkers i hallen) samt solig balkong i västerläge. Renoverat och fint badrum och en praktisk hall med bra förvaringsutrymmen.

Föreningen har en gemensam trädgård med härlig uteplats samt mycket grönska. Underbart att på sommaren kunna sitta ute i trädgården och grilla. Blir som ett extra rum sommartid.Föreningen har även extrabord och stolar samt partytält, inga problem att få plats med en kräftskiva för ca 20 personer. För den som är intresserad av odling så finns här stora möjligheter att odla i 2 pallkragar och jordplätt. Påtaglig villakänsla!

Säljarens egna ord om tomten och uteplatsen: – Är det något jag kommer att sakna är det trädgården, har känts som att ha en egen tomt. Det har blivit mycket grillning, morgonfika, och har varit suveränt när vi haft gäster. Också ett skönt ställe att bara koppla av i, en helt annan känsla än en balkong.

Bra kommunikationer med busshållplats drygt 100 m från huset som tar dig till Telefonplan på endast 3 minuter. Väljer du att promenera är du där på knappt 10 minuter. Från Telefonplan tar du dig med tunnelbanans röda linje till Södermalm på ca 6 minuter och Stockholm city på ca 14 minuter.

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 1003. Föreningen Brf Mejseln.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.850.000 kr /Bud. Månadsavgift 4 128 kr (Värme, Vatten ingår. Bredband tillkommer med obligatorisk avgift om 210 kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 16.05 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån.

Allmänt om föreningen
Brf Mejseln. I föreningen finns 7 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen köpte huset 2005 (tomträtt). En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022. Föreningen anordnar höst- och vårstädning. Medlemmarna hjälps åt med enklare fastighetsskötsel samt trappstädning var sjunde månad per medlem, rullande schema.

Runt föreningens hus finns en härlig trädgård med blommor, kryddväxter, buskar och rabarber och det finns en gemensam uteplats med bord och stolar för upp till 20 personer. Odlingsmöjligheter finns i 2 pallkragar och jordplätt.

Gemensamhetsutrymmen
Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkskåp. Det finns ett hobbyrum/pannrum samt cykel- och barnvagnsrum i källaren. Övernattningsrum i källaren kan bokas utan kostnad av medlemmarna. Här finns två sängplatser, TV och DVD.

Förråd
Till lägenheten finns tillhörande källarförråd och ett matkällarförråd.

Renoveringar
2006 Installation säkerhetsdörrar och bergvärme.
2007 Relining lodräta stammar samt relining tillvatten.
2009 Byte av horisontella stammar i bottenplatta. Renovering av samtliga fönster.
2011 Renovering av undertak samt byte av takpannor och målning av plåt.
2013 OVK-besiktning av ventilationen.
2014 Radonmätning (låga och godkända värden). Renovering av skorsten. Byte av takfönster i badrum, lgh 5 & 7.
2015 Tilläggsisolering av vind. Tätning av ventilationskanal, lgh 1 & 4.
2016 Renovering av tvättstuga. Målning av trapphus. Byte av port. Indragning av fiber via Telia. Tätning av ventilationskanal, lgh 3 & 6.
2018 Fuktbesiktning av husgrunden. Energideklaration. Renovering av fasad, entrétrappen samt källartrappen. 
2019 OVK-besiktning

Planerade renoveringar 
Nej, inte i dagsläget.

Uppvärmning
Bergvärme

TV och internet 
Föreningen är ansluten till ip-TV, ip-telefoni och fiberbredband via Telia.
 
Obligatoriskt tillägg för bredband och TV på 210 kr/mån tillkommer på avgiften.

Områdesbeskrivning

Telefonplan
Från lägenheten nås med en kort promenad populära Telefonplan med bland annat trendiga Restaurang Landet, SATS, klättercenter, A.B café, Hemköp och röd tunnelbanelinje som når innersta på under 10 minuter. Runt husknuten går även buss till Liljeholmen med galleria innehållandes ca 90 butiker, all tänkbar service och flera mataffärer. I närheten ligger även stora Coop Västberga med Systembolaget och även ICA Supermarket finns nära bostaden. I området ligger populära Västbergaskolan och flertal förskolor och i anknytning Västberga IP. På promenadavstånd finns även Midsommarkransen med sina populära restauranger och caféer. Området är naturvänligt och lugnt då man bor granne med villakvarter utan genomfartstrafik med fina promenadstråk och närhet till Mälaren med badplatser och fina Vinterviken.

Telefonplan har utvecklats från en sömnig närförort med industrier till en oerhört levande stadsdel som idag erbjuder allt du behöver inom kultur, mat, nöje och bevarade grönområden bara ett stenkast från innerstadens puls. Här samlas idag många kreativa verksamheter inom bland annat formgivning, industri- och produktdesign. Många företag har flyttat hit eftersom de uppskattar känslan i de gamla industrikvarteren och den så kallade "Telefonplansandan". Vid Telefonplan har mycket planerats samt projekteras och mer är på gång att ske i detta nyskapande bostadsområde.