BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Högalid

Lorensbergsgatan 3B, 2 tr

  • 2.5 rum och kök
  • 74 kvm
  • Såld
  • 10529
  • 6560
  • 7477
Värdera din bostad

Beskrivning

Två trappor upp i huset finner ni en fantastiskt fin 20-talslägenhet med alla rätt. Från köket nås balkongen som ligger i söderläge och vetter mot lugn innergård. I vardagsrummet dominerar två stora fönster med djupa nischer och utsikt ner mot Pålsundet. Lägenheten har välbevarade originaldetaljer, goda förvaringsmöjligheter och är mycket ljus tack vare den generösa takhöjden samt stora fönster i två väderstreck. Den disponeras idag som en generös tvåa men kan med fördel göras om till en trea, se alternativ planskiss (alla större ändringar måste godkännas av styrelsen).

Separat kök som vetter mot gården och erbjuder plats för matbord och gott om arbetsytor samt förvaringsmöjligheter bakom gråa skåpluckor som bryter av mot serveringsgången i originalutförande. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, kyl och frys, samt diskmaskin. Från köket når ni hemmets härliga balkong som ligger i söderläge. Här finns gott om plats för möblemang och planteringar.

Vidare in i lägenheten välkomnas vi in i vardagsrummet, via ett vackert valv med tillhörande glasdörrar. Rummet är väl tilltaget med en välhållen fiskbensparkett och plats för både soffmöblemang och större matplats om så önskas. Två stora fönster med originalglas och djupa nischer ger rummet ett fint ljusinsläpp.

Sovrummet vetter, precis som köket, mot den lugna innergården och rymmer utan problem en större säng. I anslutning till rummet finns två stora inbyggda garderober.

Badrummet nås från hallen och renoverades 2018 i ett fräscht utförande med klinker på golvet och kakelbeklädda väggar. Här inne återfinns dusch, handfat med kommod, ovanhängande spegel, vägghängd wc, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Välkomnande hall samt inre hall med mycket förvarings- och avhängningsmöjligheter. Dörren är en säkerhetsdörr.

Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden med fri höjd enda upp till nock, och ett beläget i husets källare.

Lägenheten har tillgång till en vackert belägen innergård med cykelställ och  goda grillmöjligheter under sommartid.

Brf Huggjärnet 21 är en mycket stabil och välskött förening med god ekonomi och låg belåningsgrad.

Här bor ni på en tyst och lugn återvändsgata, bland vackra fastigheter och omgivningar. I närområdet finns många populära kvartersrestauranger, grönområden och badstränder. Lägenheten ligger bara ett stenkast från Långholmen, Tantolunden och Södermälarstrand och i och med det finns här allt det bästa Södermalm har att erbjuda. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje och flertalet busslinjer inom mycket korta avstånd.

Varmt välkomna!