BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Katarina

Blekingegatan 36

  • 1.5 rum och kök (möjlig 2a)
  • 52 kvm
  • Såld
  • 9742
  • 750
  • 4884
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till en charmig och ljus 1,5:a med fritt läge utan insyn på centrala Södermalm. Lägenheten passar utmärkt för såväl en som två personer. Tack vare det höga läget i huset, det fria läget samt fina ljusinsläpp från två stora fönster som ligger i fil är lägenheten väldigt ljus. Hemmet präglas av bevarade detaljer från husets byggår såsom serveringsskåp, spröjsade fönster med djupa nischer, generös takhöjd samt fina golv. Lägenheten är en möjlig tvåa, för den som önskar ett separat sovrum. Se alternativa planskisser för inspiration (alla stora ändringar måste godkännas av styrelsen).

Ni välkomnas in genom hallen med gott om avhängningsmöjligheter på platsbyggd tidstypisk hatthylla samt plats för skoförvaring.

Vidare in i lägenheten når ni den inre hallen som idag nyttjas som sovrum (med plats för dubbelsäng). Den inre hallen skulle även kunna nyttjas som hemmakontor eller kök (se alternativ planskiss).

Det rymliga köket ligger separat invid vardagsrummet. Där finns gott om arbetsytor på köksbänken samt förvaringsmöjligheter bakom ljusa skåpluckor. Ett vackert serveringsskåp finns bevarat och skapar charm. Den maskinella utrustningen består av gasspis med elugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys (från 2020) samt en fullstor tvättmaskin. Köket har ljusgrå nymålade väggar samt tidstypiska brädgolv. I köket finns plats för en mathörna för cirka 4-6 personer, mathörnan skulle även kunna nyttjas som ett sovrum för den som önskar en tvåa.

Vardagsrummet erbjuder gott om plats för soffa med tillhörande soffmöbler, samt en stor matplats. Väggarna är nymålade i en smakfull grå färg som fint bryter av mot tak och snickerier i vitt. På golvet ligger vacker fiskbensparkett. I anslutning till vardagsrummet finns en stor klädkammare  med plats för förvaring för en till två personer.

Badrummet nås från den inre hallen och är i ett fräscht utförande med klinker på golvet och kakel som klär väggarna. Här inne återfinns dusch, handfat, ovanhängande spegelskåp, handdukstork samt wc. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Här bor ni intill Helgalunden som är en grön oas mitt i storstadsmyllret, vackert och ostört belägen invid Allhelgonakyrkan. Här har du perfekt närhet till Götgatans hela affärsutbud samt shopping och mat i Ringen och Skrapan. Korsar man Götgatan är man direkt inne i Sofo's erkända utbud av butiker, barer och restauranger. Nära till T-bana Skanstull eller Medborgarplatsen, bussar och pendeltåg. Härliga stråk för promenad och löpning finns längs Årstaviken. Närliggande badplatser vid Årstaviken, Tantolundens strandbad eller Eriksdalsbadet.

- Stora ljusinsläpp
- Möjlig tvåa
- Bevarade originaldetaljer
- Generös takhöjd
- Fräscht  badrum
- 2 minuter till T-bana vid Skanstull