BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Långbro Park

Bergtallsvägen 19

  • 2 rum och kök
  • 66 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden och området
En sekelskiftesdröm mitt i Långbro Park väntar här på Bergtallsvägen 19! Det här hemmet skiljer sig från mängden och bör tilltala den som söker något extra. Den egna entrén med den glasade verandan, kakelugnen och uteplatsen ger hemmet ännu mer karaktär och villakänsla. De småspröjsade fönstren i tre väderstreck tillsammans med takhöjden resulterar i ett riktigt ljust hem. Nuvarande ägare har låtit måla hemmets väggar i väldigt smakfulla färgtoner.
En trevlig detalj är att alla bostadens rum har vattenburen golvvärme. En annan bekvämlighet är att bostadsrättsinnehavaren förfogar över en p-plats i anslutning till entrén, vilken ingår i månadsavgiften. 

Tilltalande planlösning där sällskapsytorna är separerade från sovrummet. Från sovrummet öppnar vackra pardörrar ut mot den underbara trädäckade uteplatsen där man gärna samlar familj och vänner för grillkvällar. Uteplatsen har ett insynsskyddat läge omgärdad av bergknallar och skogsparti. Uppe på toppen finns också föreningens gemensamma uteplats där man kan duka upp för ännu fler gäster. 

Den gamla trädgårdsmästarvillan från början av 1900-talet byggdes om och renoverades under 2013/2014 och inrymmer idag fyra lägenheter.

Bokstavligen ett stenkast från hemmet finns en park som nyttjas frekvent under såväl soliga sommardagar som vinterdagar, mysiga trädgårdscaféet Bakfickan samt Långbro Värdshus där man gärna äter en middag eller en brunch. Ytterligare guldkorn i närheten är caféet Fru Marias Bak, restaurangen Aloë med en Michelinstjärna samt lunchrestaurangen Rinos Bodega.

Hall
Den egna entrén ger bostaden mycket karaktär. Några få trappsteg upp så når du hallen som är som ett smycke i sig med de småspröjsade fönstren. Hallens storlek möjliggör flera olika möbleringsmöjligheter.
Lite längre in i hallen finns en rymlig inbyggd garderob och ytterligare lite längre in så finns en klädkammare samt ett tvättutrymme med tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum
Det inbjudande sällskapsrummet har vackra fönsterpartier i två väderstreck samt en kakelugn som ger rummet karaktär. Ljuset strömmar in genom fönsterpartierna som också bjuder på fin utsikt över trädtopparna utanför som snart är i full grönska. Här kan du möblera med en soffa, TV-möbel och läsfåtöljer.

Kök
Charmiga skjutdörrar avgränsar vardagsrummet ifrån det smakfulla köket. Köket bjuder verkligen in till matlagning och umgänge. Det spröjsade fönstret tillsammans med den platsbyggda sittbänken med skåpförvaring under är några av hemmets alla fina detaljer.

Sovrum
Underbart sovrum utan någon insyn. Sovrummet har en bra placering avskilt från hemmets sällskapsytor. Plats finns för en dubbelsäng, nattduksbord och förslagsvis ett skrivbord. Under varma sommardagar öppnar man gärna upp pardörrarna till uteplatsen och slår sig ner för morgonkaffet.
Från sovrummet nås även badrummet och klädkammaren. Klädkammaren är även den riktigt smakfull med bland annat inbyggda hyllplan och hängare.

Badrum
Badrummet går i en klassisk färgskala och är utrustat med handfat med kommod, badrumsskåp, handdukstork, dusch med glasvägg samt WC.

Uteplats
Med utgång från sovrummet nås den alldeles underbara uteplatsen. Den egna entrén i kombination med uteplatsen ger bostaden en påtaglig villakänsla. Trädäcket ger en ombonad känsla och här finns plats för en stor utemöbel, grill och en massa planteringar. Uteplatsen har ett ostört läge med utsikt över bergknallar och trädtoppar. Uppe på höjden finns en gemensam uteplats för de boende.