BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gudö

Basunvägen 8

  • 6 rum och kök
  • 154 kvm
  • Såld
  • 16856
  • 10872
  • 78884
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Basunvägen 8!
Här finner vi en arkitektritad villa av Pål Ross som lockar mångas blickar.

Med dess böljande former och unika karaktär blir det omöjligt att inte ta en andra titt. Med Villa Äntligens erkända utmärkelser från European Property Awards, Årets hus från HusExtra och utsedd till Årets Haningebyggnad välkomnas ni nu till detta ekologiska lågenergihus. Huset är byggt med hållbarhet och kvalité i fokus, med extra allt, som gör att huset ska stå pall i minst 200 år om det behandlas rätt. Detta unika hus är genomtänkt in i minsta detalj, bland annat så istället för betonggrund så har vi cellglasskivor som gör att risken för fuktansamling är noll. På nedre plan är stommen i betong och väggarna är 60-70cm tjocka i lager för minimal värmeförlust. Till detta har vi även 4-glas fönster som gör det möjligt att ha 20% mer fönster än ett vanligt lågenergihus. Panelen är behandlad med Sioo som ger den naturliga silvertonade nyansen som ni ser på huset. Utöver alla kvaliteter på utsidan har arkitekten Pål Ross verkligen lyckats få varje kvm att utnyttjas på absolut bästa sätt inomhus.
Hela nedre plan genomsyras av sociala ytor med levande och lekande form samt genomtänkta praktiska löningar för att underlätta vardagslivet.

I hallen välkomnas man av gedigna restaurerade dörrar från 1860-talet, som med vackert ljusgenomsläpp tar dig in till det sociala vardagsrummet. Här möts man av en alldeles unik planlösning med kvalitativa materialval, rummets ögonsten finner vi i den specialdesignade vattenmantlade kakelugnskaminen, designad av keramikern Annika Svensson. Köket som är husets hjärta finner vi några trappsteg upp och man imponeras direkt av den otroliga takhöjden som ger en känsla av lyx och rymd. Det genomtänkta köket från Kvänum med smarta lösningar erbjuder lika god förvaring som stora arbetsytor. Detta med påkostade materialval såsom stenbänkskiva i svart granit och golv i kalksten gör det omöjligt att inte trivas här. 
I anslutning till vardagsrummet tar man sig enkelt vidare in till idag ett stort hemmakontor som enkelt kan göras om till en vacker matsal för större bjudningar, eller ett litet bibliotek.
På ovanvåningen har man samlat alla sovrum, även här med lekande former som verkligen ger husets dess karaktär. Ett masterbedroom mot norr med egen klädkammare och flertalet fönster som ger vackert ljusinsläpp, ytterligare tre sovrum, ett med en stor skjutdörr emellan för mer rymd, samt ett mindre avskilt mot söder som även kan användas som kontor eller gästrum.

Från husets många glasade dörrar i alla väderstreck finner vi en prunkande trädgård i olika nivåer med stora trädäck, gräsytor och pool! Den bjuder in den med gröna fingrar att skapa sitt eget paradis och man uppmuntras att spendera ledig tid på tomtens alla delar. Idag finner vi flertalet fruktträd, blommor, bär och kryddrabatter som kan anpassas efter hur just du vill ha det. På altanen tar man sig enkelt runt huset och man slutar aldrig upptäcka vad huset har att erbjuda. På södra sidan av huskroppen finner vi poolområdet som bjuder in till härliga stunder med nära och kära. När man tar sig ut från köksentrén möts man av en oas av genomtänkta altaner i nivåer med ett mysigt lusthus där många härliga grillkvällar kan avnjutas sent inpå sommaren. Det finns en plats för såväl kaffet i morgonsol, solning under dagen, middagen och kvällsdoppet med solnedgången i väster. Som granne med Tyresta nationalpark är du säker att inget kommer att byggas söder om huset, utan har milslånga vandringsleder och orörd skog som granne.

Så välkommen att hänföras av ett helt unikt hus med extra allt!