BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Balingsnäs

Kritvägen 7

  • 7 rum och kök
  • 125 kvm
  • Såld
  • 10657
  • 321
  • 9643
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till denna mycket trevliga fastighet på Kritvägen 7 om totalt 245kvm, belägen i ett lugnt villakvarter, granne till skog, ängar och sjö! Huset är det mittersta av tre arkitektritade tegelvillor, placerade för att maximera tomtens utnyttjandet. Resultatet är en snygg fasad med välkomnande entré och en privat baksida med generösa ytor för lek, solbad och odling. 

Husets entréplan består dels av en sällskapsyta med kök och vardagsrum i öppen planlösning med panoramafönster i tre väderstreck, dels en privat del med tre sovrum, badrum och toalett. I köket kan du underhålla gästerna medan du lagar mat. På nedre plan finns förutom generösa förvaringsutrymmen, tvättstuga och stort garage också ett luftigt sovrum och ett sällskapsrum som avgränsas av en vägg i samma röda tegel som fasaden har. Delen med sovrum och sällskapsrum är nyligen renoverat med nytt trägolv med ventilerat Nivell-golv under. 

Vardagsrummet bjuder på en vidsträckt utsikt över sjön Trehörningen och södra Stockholm med Globen och Nackamasterna som siluetter vid horisonten. Altanen, som nås från köket, rymmer matplats, grillplats och en loungeyta. Här finns också en eldstad som speglar den invändiga öppna spisen. Ett inglasat uterum med infravärme suddar ut gränsen mellan ute och inne. 

Trädgårdens design kombinerar svalt lila med elegant grått och varmt aprikos med stäppsalvia, backtimjan, lammöron och klätterrosor. Här finns också flikbladig lönn, syren, japanskt prydnadskörsbär och blåregn men också ätbart som sparris, jordgubbar och vinbär.

Ett intagande hus att trivas i för både den moderna barnfamiljen som vuxna med smak för härligt 60-tal. Området är tyst och lugnt med trevliga grannar i alla åldrar. Här bor man länge!