BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gröndal

Gröndalsvägen 118, 7 & 8 tr

  • 6 rum och kök
  • 142 kvm
  • Såld
  • 12558
  • 3195
  • 9098
Värdera din bostad

Beskrivning

Beskrivning
Varmt välkommen till denna unika etagelägenhet med högt och fritt läge i populära Gröndal intill Mälarens skärgårdslandskap och granne med Södermalm!?Nu har ni chansen att förvärva ett drömboende utöver det vanliga. Inbäddad uppe bland lummiga trädkronor finner ni denna rymliga och insynsskyddade bostad om 142 kvm med 26 kvm takterrass.
Balkong på entréplan i söderläge och på övervåningen en underbar takterrass med goda odlingsmöjligheter! Här uppe bjuds man på en rymlig ateljéatmosfär med storslagen utsikt över stadens siluett och de intilliggande höga ekarnas trädkronor.

- Takterrass om ca 26 kvm samt balkong om ca 8 kvm
- Etagelägenhet
- 2 insynsskyddade våningsplan högst upp i huset
- Separat entré från trapphuset på övervåningen möjliggör ”hemmakontor”
- Dubbla badrum
- Stabil minimalt belånad förening
- Tegelhus från 1959 av högsta byggmästarkvalité
- Närhet till vatten, natur och skolor
- God kollektivtrafik med tvärbana och buss  

De välplanerade 142 kvadratmeterna har generösa och väl tilltagna sällskapsytor, samt mycket goda förvaringsmöjligheter. Fördelat på två våningsplan med dubbla badrum, en solig balkong i fritt söderläge samt en stor takterrass. Övervåningen har separat egen entré från trapphuset som lämpar sig väl som t.ex. hemmakontor eller mer privat och åtskild sovdel. Interiören av genomgående eleganta parkett-/klinkergolv, stambytta och kaklade badrum med golvvärme samt ett stilrent och fullutrustat Canadakök med vitvaror från Miele.

Huset är uppfört 1959 av Byggmästare Olle Engkvist som även byggde Gröndals välkända Stjärnhus och Terrasshus, ritade av den tidens bästa arkitekter. Engkvist, själv murarmästare i grunden, är känd för hög byggnadskvalitet. Huset är byggt med massiva tegelväggar, koppartak och genomgående kolmårdsmarmor i trapphus. Etagelägenheterna högst upp i huset planerades för att möjliggöra kombinationen av bostad och ateljé.

Precis utanför dörren en har du en kort promenad till Gröndal Centrums blomstrande utbud av både restauranger, caféer, bibliotek, frisör och blomsteraffär. Området är ett natur- och vattennära rekreationsområde med populära utflyktsmål som Vintervikens trädgårdar med caféer och restauranger, skog, småbåtshamn och badbryggor alldeles nära huset. Trekantens bad och anlagda promenad- och joggingstråk längs alla stränder och klippor. På andra sidan Vinterviken finns även populära badklippor. Ät nybakat bröd till frukost på Lundbergs Konditori eller Thelins, ät middag på på Cul de Sac.
På 5 minuters gångavstånd, ligger den idylliska Ekensbergsskolan årskurs 0-5 på Ekenbergs västra udde, med utsikt in mot Mälaren. Endast strandpromenaden skiljer skolan från strandens bryggor och bad. Intill skolan ligger färjeläget för SL’s båtpendlarlinje 89 från Drottningholm in till Stadshuset. Kommunikationerna är goda med tvärbana och buss. Man cyklar enkelt till Söder på 10 minuter eller 15-20 minuter till fots. Genom Gröndals centrum går tvärbanan mot Alvik, Solna och Sickla Udde.