BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Fatburs Brunnsgata 11, 2tr

  • 3 rum och kök (möjlig 4a)
  • 86 kvm
  • Såld
  • 15972
  • 486
  • 2979
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en ljus och välplanerad 3:a (möjlig 4a) med balkong centralt belägen med hörnläge, i en modern och väl underhållen fastighet från 1991. Brf Bågen är en stor och ekonomiskt stabil förening med välskötta fastigheter, garage (f.n kö) och fräscha gemensamma ytor. I denna uppgång har ni både tillgång till en stor och fin tvättstuga, övernattningslägenhet (i huset mitt emot) och grönskande välskött innergård.

Lägenheten har fönsterpartier delvis mot gården och delvis mot mot lugn gata. Med ett utmärkt läge i Södra Stationsområdet har ni allt man kan tänkas behöva direkt utanför porten! Fastigheten har två entréer både från Fatburs Brunnsgata 11 samt från Barngårdsgången.

Väl inne i lägenheten möts ni av ett modernt och ljust boende med en optimal planlösning och sociala ytor. Lägenheten är i ett välbevarat originalskick från 1991 vilket skapar stora möjligheter för den som enkelt vill göra om till 4 rum och kök genom att sätta upp en vägg och dela av det stora vardagsrummet och samtidigt skapa en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum (se bifogad alternativ planlösning).

I hallen finns plats för avhängning och förvaring i garderob med skjutdörrar. En inre hall öppnar sedan upp mot övriga lägenheten vilken även kan inredas med exempelvis bokhyllor, avlastningsbord eller annan förvaringsmöbel. Vidare finner ni två rymliga och väldisponerade sovrum med utrymme för både dubbelsäng, skrivbord och garderober. Stora fönsterpartier i fil som släpper in gott om ljus till båda rummen.

Det trevliga köket är välplanerat och vetter mot gården med fönsterparti mot balkongen. Bra med arbetsytor och skåp. Utrustat med kyl, frys, diskmaskin, fläkt och spis. Här får ni plats med matbord för 4-6 personer. Vardagsrum i generöst utförande med parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för både matsalsmöbel och soffgrupp. Hörnfönster skapar ett fint ljusinsläpp från två håll.

Från vardagsrummet når ni balkongen som bjuder in till umgänge under sköna sommardagar med ett härligt japanskt körsbärsträd och den trevliga innergården som utsikt. Här skiner solen mellan ca 11-14.30 under sommarhalvåret. Badrummet är rymligt disponerat, inrett med badkar, handfat, spegelskåp, vägghängd wc, handdukstork samt förberett för tvättmaskin.

Här bor ni med ett toppenläge i hjärtat av centrala Södermalm. Förutom de utomordentliga kommunikationsförbindelserna med röd tunnelbanelinje från Mariatorget, grön linje från Medborgarplatsen, samt pendeltåg och bussar från Södra Station så har ni hela Södermalms utbud på en armlängds avstånd. Utbudet av charmiga butiker och unika restauranger är stort kring Mariatorget och Hornsgatan. Direkt i närheten finns ett Hemköp, Coop samt Ica och längs Götgatan fortsätter utbudet och för den som vill ha allting samlat är Skrapan ett bra alternativ.

Närhet till grönska, natur och motionsspår finns vid Årstaviken samt bort mot Tantolunden med badplats på sommaren och skridskoåkning under vinterhalvåret. Området kring Södra Station är under stark utveckling med pågående nybyggen som ger hela området ett lyft med nya fina lägenheter samt Södermalms största mataffär som planeras slå upp portarna på Magnus Ladulåsgatan alldeles i närheten.

Varmt välkommen på visningarna!

- Modern och välplanerad med två sovrum, perfekt för familjen - möjlig 4a (se alternativ planlösning)
- Renoveringsmöjlighet, sätt er egen prägel och skapa ert drömboende!
- Balkong i S/V mot öppen planterad innergård, sol mellan ca 11-14.30 under sommarhalvåret
- Stora fönsterpartier som vetter mot två väderstreck som ger ett bra ljusinsläpp
- Två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaring
- Stor balkong i lummigt läge med japanskt körsbärsträd och grönskande trädgård
- Samtliga vitvaror såsom diskmaskin samt förberett för tvättmaskin i badrum
- Goda förvaringsmöjligheter i flera inbyggda garderober och till lägenheten hör även ett rymligt vindsförråd om ca 5-6 kvm
- Välskött fastighet och förening där avgiften sänkts 4 ggr sedan 2003 och varit oförändrad sedan dess
- Tvättstuga på plan 1 med utgång till trevlig grönskande innergård samt övernattningslägenhet i huset mitt emot
- Coop Nära i samma fastighet, Ica, Hemköp och Södra station som grannar samt bra närservice
- Närhet till T-bana Medborgarplatsen samt Mariatorget med grön och röd linje