BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kata Dalströmsgata 7

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Smakfull 2:a med väldisponerade ytor, bra planlösning, samt balkong i skönt och
soligt läge!

Varmt välkomna till denna fina och välplanerad lägenhet med smakfulla färgval och trivsam känsla. Härligt och generösa ljusinsläppet och den trevliga dispositionen av bostadens 55 kvm. Lägenheten är genomgående med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Sällskapsytorna är generösa där vardagsrum har ett stort fönsterparti i fritt söderläge. Dessutom har man utgång till bostadens balkong som erbjuder sol större delen av dagen. Fräscht kök med matplats och gott om förvaring. Sovrummet är ljust och luftigt, belägen mot lugn lokalgata. Förvaring via inbyggda garderober. Badrummet är stambytt och utrustat dusch samt tvättmaskin.


- Generöst vardagsrum
- Kök med matplats
- Balkong i soligt läge
- Mycket gott om förvaring
- Välskött förening
- Låg belåningsgrad
- Centralt läge
- Nära Fruängens Centrum
- Nära T-bana

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 326. Föreningen Riksbyggen Brf Tre Damer.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 102 kr (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.1479 %.

Driftskostnad

Totalt 573 kr/mån (6 876 kr/år) varav el 303 kr/mån, försäkring 270 kr/mån.

Föreningen
Riksbyggens Brf Tre Damer är en äkta förening som byggdes 1956 och består av 18 fastigheter med totalt 567 lägenheter. Marken är upplåten med tomträtt. Föreningens ekonomi är god och lånebilden ser bra ut. För mer information se föreningens hemsida. www.tredamer.se

Byggår
1956

Gemensamhetsutrymmen
Cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstugor finns i samtliga fastigheter med moderna maskiner. På sommaren finns en gemensam grill med sittplats till förfogande, vintertid används backen mellan husen flitigt av områdets barn som pulkabacke. Utöver detta finns dessutom en övernattningslägenhet, föreningslokal och takterasser.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Tv och bredband
Bredband med hastighet 1000/1000 Mbit levereras av Ownit och kabel-tv (basutbud) ingår i avgiften.

Utförda renoveringar
1995-1997 utfördes omfattande renoveringar såsom byten av stammar, el, renovering av yttertak, balkonger m.m.
2000- talet gjorde det ombyggnader och uppdateringar på hissarna.
2005-2007 renoverades fasaderna på föreningens låghus samt nya 3-glasfönster sattes in.
2018 Fasadrenovering och fönsterbyte (3-glasfönster) av höghusen.
2019-2020 Avlopp i bottenplattor.

Gårdsplats
I föreningen finns innergårdar med utemöbler och grillplatser.

Parkering
42 Garageplatser, priset varierar på garagets storlek. 137 parkeringsplatser. 138 kr/mån med el, utan el 88 kr/mån. 2 st Mc-platser. Kostar 73 kr/mån. Just nu är det separat kö till garage- och parkeringsplatser. Det är fri parkering

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.



Områdesbeskrivning

Här bor man med nära kommunikationer och service samt närhet till natursköna Långbropark, matvarubutiker och restauranger. I Fruängen C finns ett bra utbud av service med mataffärer, systembolag, flera restauranger, café, frisör, gym, vårdcentral m.m. där finns t.ex. populära delikatessbutiken Erssons fisk & deli. Här har man nära både till city och handelsplatsen Kungens Kurva och köpcentrum Skärholmen C. På någon minut promenerar du till Fruängen Centrum där tunnelbanan finns, den röda linjen tar du dig till Stockholm central på 19 min. Du har goda kommunikationer med flertalet busslinjer från Fruängen centrum, bland annat kan du ta buss 173 till Kungens kurva (IKEA) eller till Älvsjö station där pendeltåget finns.