BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Tollare

Tollare Kaj 2, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 3.495.000 kr Utgångspris
  • 13579
  • 12385
  • 10606
Värdera din bostad

Beskrivning

Fantastisk två i naturnära populära Tollare med en egen uteplats om ca 20 kvm åt väster med vacker vattenkontakt. Välkommen till din nya drömbostad!

Bostaden har en social och trevlig planlösning där du kan njuta av vattnet och båtarna från den trevliga uteplatsen samtidigt som grillen står på. I föreningen finns bra faciliteter i form av festlokal, bastu, övernattningslägenhet samt generöst med cykelförvaring. Välkomna på visningen och upplev läget på plats!

Bostaden har en genomtänkt planlösning där de sociala ytorna är längst ut mot väster och uteplatsen där man kan ta del av båtlivet och vattnet. Bostaden håller hög materiell standard med genomgående vitvaxad ek, snygg blank sten i hall och helkaklat badrum. Fönsterbänkar i ljusgrå sten och vitmålade tak och väggar i vitt. Generöst och bra arbetskök som har fin bänkskiva i grå laminat, vitvaror av högsta kvalitet. Badrummet är stilrent och generöst där det idag finns en praktisk tvätthörna för tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och överskåp. Fin kommod, handdukstork, wc och rymlig dusch med vikbar glasvägg. Självklart finns det komfortgolvvärme i badrummet. Kom på visning så berättar jag mer!

- Belägen längst ner vid vattnet med trevlig uteplats

- Ljus och väldisponerad bostad

- Sociala ytorna är placerad mot väster med uteplats och vattenutsikt

- Garanterad garageplats med direktaccess från trapphuset

- Bra faciliteter i föreningen såsom övernattningslägenhet, relaxrum med bastu, festlokal, cykelförvaring och ett stort garage.

- Stenkast från gym Puls & Träning, restaurang Bruket, Kennys Gelato, yoga studio och närlivs 

- Småbåtshamnen är snart klar med ångbåtsbrygga och badplatser samt gångstråk längs vattnet mot Södra Lännersta mot Boo Gård

- Ett bra förråd på ca 4 kvm finns på vån 2 i trapphuset

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 10-1303. Föreningen Brf Tollare Marina.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 625 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.6932 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 250 kr/mån, Vatten/Avlopp 50 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade. Hemförsäkring tillkommer. .

Allmänt
Lägenheterna upplåts med bostadsrätt och föreningen omfattar totalt 97 st lägenheter samt 1 lokal. Det kommer finnas 97 st parkeringar för bil och 2 st för MC.

Förråd
Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd. De är placerade i källaren och på gården.

Värme och ventilation
Ventilation via FTX som är en mekanisk ventilation där värmen från inomhusluften tas tillvara i samband med att den ventileras ut för att på ett energibesparande sätt värma den nya luft som tillförs lägenheterna. Husen värms upp av fjärrvärme och lägenheterna är utrustade med vattenburna radiatorer och värms via dessa.

El
Individuell mätning av förbrukning av el, gemensamt avtal finns i föreningen och debiteras lägenhetsinnehavaren.

Vatten
Individuell mätning av förbrukningen i varje lägenhet. Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med vattenleverantör och gemensamt avtal finns i föreningen och debiteras lägenhetsinnehavaren.

Tv och internet
Lägenheterna har så kallade Triple-playuttag och är förberedda för bredband, telefoni och digital-tv. Möjlighet att aktivera/ändra funktionen på uttag genom korskopplingskablar i lägenhetens IT-skåp. En tv-box samt fria tv-kanaler (must carry) ingår i månadsavgiften, därutöver kan respektive bostadsrättsinnehavare beställa utökade abonnemang.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett kombinerat styrelse-/övernattningsrum, teknikrum, barnvagns-/rullstolsrum, lägenhetsförråd samt cykelrparkering i garaget.

Parkering

Fastighet
Föreningen äger del av fastigheten Tollare 1:140.

Avgifter
En överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet tas ut vid försäljning av bostadsrättshavaren. Vid upptagande av lån så tas en pantsättningsavgift ut om 1% av prisbasbeloppet.

 

Ett aktivt grannskap

Välkommen hem till saltstänkta bad, joggingrundor och lek i naturen. Tollare ligger precis vid Skurusundet och kan ses som en port till skärgården. Naturen är en härlig blandning av tall som möter klippa och vatten som präglar miljön. Du ser båtarna puttra fram genom sundet från din egen balkong. Det planeras även en småbåtshamn så du kan förtöja din egen båt i nära anslutning till hemmet. Landkrabbor kan ta gångbron från kajen ut till Mårtens Holme och breda ut picknickfilten.

Det lilla extra

Går det att bo mer rogivande och inspirerande än vid vattnet? Från din balkong i Tollare Marina kan du både se, höra och känna doften av vågorna i Lännerstasundet. Strandpromenaden blir ett välbesökt stråk med sjöbodar, småbåtshamn och Mårtens holme – som en egen skärgårdsö. Här bor du praktiskt taget på kajkanten mellan skärgård och city, med Slussen bara en kvart bort. I Tollare Marina hittar livsnjutaren hem.

Gemensamma utrymmen

De fem åttavåningshusen placeras följsamt längs med branten ner mot kajen, skiljda av planteringar och terrasser. Här blir skönt att söka skugga heta sommardagar eller bara slå sig ner ett slag med vattnet som fond. I föreningens gemensamhetslokal ryms såväl bastu som relaxavdelning och uteplats. Perfekt både för rekreation och umgänge – kanske en AW med grannarna i slutet på veckan. Ett parkeringsgarage ligger dolt under husen med infart från Tollareslingan.

Skolor och förskolor

Hösten 2015 öppnade förskolan Lilla Tollare på Tollarevägen ett par hundra meter bort. I korsningen Sockenvägen och Hedenströms väg ligger Johannes Petris förskola med plats för cirka 150 barn. Johannes Petri är även en grundskola med årskurser från förskoleklass ända upp till nian. Ett kommunalt alternativ är Björknässkolan på Björknäs skolväg 15, även den med klasser från förskoleklass till sista året på högstadiet.

Lokal service

På fem minuter med bil når du lilla Björknäs centrum med bland annat livsmedelsbutik, apotek och tandläkare. Lägg på fem minuter, så är du i Nacka Forum – ett av Sveriges största köpcentrum med 150 butiker. Ytterligare fem minuter närmare city ligger Sickla Köpkvarter – även det med ett stort urval butiker, restauranger och caféer. Vid Tollare Torg öppnar dessutom en ny livsmedelsaffär. Butiken blir liten men välsorterad och får generösa öppettider.

Områdesbeskrivning

I Nacka växer skärgårdsstaden Tollare expansivt fram och här har man bevarat anor från 1400-talet som ska göra sig påminda i den moderna vardagen. Tollare är ett fantastiskt område där både naturen, vattnet och storstan är i fokus. Området började bebyggas under 2012 och fortsätter kontinuerligt att växa med allt från små ytsmarta lägenheter till stora takvåningar och friliggande hus med unik arkitektur. Tollare förväntas vara färdigbyggt under 2020 och beräknas då försett drygt 1 100 familjer med nya unika hem. Här finns någonting för alla åldrar - familjeliv och egentid, jobb och fritid samt natur och storstad.

I området finns en mindre livsmedelsbutik för dina vardagliga behov. I närområdet finns ytterligare butiker och närservice lättillgänglig. För den som önskar större shopping finns bland annat Nacka Forum med 150 butiker, caféer och restauranger inom räckhåll, samt Sickla Köpkvarter och Orminge Centrum.

Flertalet förskolor och skolor finns i närheten. På fritiden finns många olika aktiviteter för barnen, allt från naturliv till idrotter av olika slag.