BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Järla Gårdsväg 19

  • 3.5 rum och kök
  • 71 kvm
  • 8447
  • 955
  • 4140
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna yteffektiva 3,5:a belägen i populära Järla Sjö. Lägenheten har en trevlig möblerbar balkong i sydvästläge och nyrenoverat modernt badrum. Här bor du ett stenkast från Järlasjön som bjuder in till härliga sommardopp och skridskor vintertid. 

Lägenheten har en stor hall med plats för avhängning och garderober med mycket förvaring. Härifrån nås även lägenhetens förråd. Stort och rymligt kök som rymmer matplats för 6-8 personer. Vita köksluckor, snygg bänkskiva i kompositsten, underlimmad diskho, stänkskydd i grått kakel, rostfria vitvaror som kyl/frys, ugn och diskmaskin. Bra förvaring och arbetsytor. Intill köket ligger det yteffektiva vardagsrummet, här ryms stor soffa och övrig önskad möblering som tvbänk m.m. Bostaden har tre sovrum i följd, två mindre som rymmer säng och skrivbord samt ett större som rymmer dubbelsäng, förvaring i hel garderobsvägg och skrivbord. Balkongen nås från ett av sovrummen som ligger anslutning till vardagsrummet, här njuter du av solen under hela eftermiddagen. Badrummet är nyrenoverat med kakel i vitt och klinkergolv i grått med golvvärme. Modernt badkar med takdusch, två handstorkar, vägghängd toalett, handfat och stor spegel med snygg infälld hylla i marmor. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk i vitt och överskåp i vitt. Spotlights i tak med dimmer. Hela lägenheten har snygg parkettgolv och vitmålade väggar. Stora fönster med härligt ljusinsläpp och fina fönsterbänkar i sten. 

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss till Slussen eller med Saltsjöbanan utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar bussen endast ca 11 minuter. Den 1 oktober 2017 börjar tvärbanan gå från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2026.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3.5 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 1 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 306. Föreningen Brf Ångturbinen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 423 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 2.0148 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Föreningen äger fastigheten 145:24 på vilken 1 byggnad med 52 lägenheter uppförda. Föreningen är en privatbostadsföretag (äkta).

Byggnadsår
2006

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
På Järla gårdsväg, med Dalénparken framför, ligger brf Ångturbinen. Föreningen har en byggnad med 52 stycken bostadsrätter. Lägenheterna har 1-4 rum och kök och inflyttning skedde i juni 2006. Underhåll görs enligt föreningens underhållsplan.

Föreningen äger marken.

Föreningen godkänner delat ägande.

Ekonomisk förvaltning Fastum UBC Ekonomisk Förvaltning AB kundsupport@fastum.se

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar.

Kommande avgiftsförändringar
Ingen kommande avgiftsförändring är inplanerad.

Tv och bredband
Föreningen är gruppansluten till Ownit Broadband AB vilka tillhandahåller internetuppkoppling via fiber 100 Mbit/s. Via denna uppkoppling kan, utöver bredband, även tjänster för TV och telefoni beställas. Kostnaden för bredband debiteras separat med f n 95 kr per månad. Föreningen har kabel-TV via Telenor. Telenors analoga grundutbud inkluderas i lägenhetens månadsavgift.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens soprum hittar du i fastighetens västra ände (på kortsidan mot Stalands). Återvinningsstation finns under bron vid infarten till Järla Sjö.

Föreningen har två cykelrum - ett med ingång från gården vid nr 23 och ett på husets baksida vid port nr 21.

Föreningen har ett ”trädgårdsrum” där man kan låna trädgårdsutrustning. Du hittar det på baksidan i husets östra ände i rummet märkt ”El-central” vid Gjuterigränd 20.

Parkering
Som boende i Järla Sjö kan man köpa månadsparkering till reducerad taxa som för närvarande är 400 kr i månaden. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i ett av samfällighetens tre garage. Till dessa är det kö.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1162,5 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
465 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
http://www.brfangturbinen.se/

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor. Nackareservatet på andra sidan sjön erbjuder fin natur med många motionsslingor.

För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården. I närområdet finns även många bra förskolor och skolor. Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid.

Båtplatser samt kajakklubb finns i området. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Matbutiken Paradiset öppnade 2017 en butik här, och sedan tidigare finns bland annat restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss till Slussen eller med Saltsjöbanan utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar bussen endast ca 11 minuter. Den 1 oktober 2017 börjar tvärbanan gå från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2026.