BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Lundagatan 41, 3tr

  • 2 rum och kök (möjlig 3a)
  • 65 kvm
  • Såld

Beskrivning

Välkommen till trevliga Lundagatan 41, högt belägen på 4e våningen av 5, i välbevarad fastighet från 1903 finner ni denna välplanerade och genomgående sekelskifteslägenhet -- en underbart ljus och välplanerad 2a (möjlig 3a se alternativ planlösning) om luftiga 65 kvm. Renoveringsmöjlighet med stor potential att skapa ert drömboende med en välbevarad charm där klassiskt möter modernt på bästa sätt.

Här strålar ljuset in från två väderstreck och genom höga breda fönsterpartier över stora rejäla ytor. Fina välbevarade originaldetaljer såsom glaspartier, spegeldörrar, stuckaturer och väggpaneler för tankarna till en svunnen tid. En takhöjd om ca 3,25 m i vardagsrummet till ca 2,90 m i övriga rum ger våningen extra rymd. Stor balkong i soligt söderläge med utsikt över vackra Hellstens Malmgård och Söders takåsar höjer livskvaliteten ytterligare.

Väl inne i lägenheten möts ni av en rymlig hall som inrymmer gott om plats för avhängning, gott om plats för garderob samt förvaring i djup klädkammare. Kliv in i det härliga och stora vardagsrummet där ljuset flödar tack vare de stora insynsfria fönsterpartierna mot Lundagatan och grönskan utanför. Här får ni ett välplanerat rum som inrymmer både matsalsmöbler och soffgrupp.

Ytskikten har omsorgsfullt tagits om hand om med vacker nyslipad ekparkett i hall och vardagsrum och väggarna är genomgående i ljus nyans. Golvet i köket samt hallen är helt nylagt och slipade golv i både vardagsrum samt sovrum. Sovrummet är stort och luftigt här finns gott om plats för 180 cm dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter finns i en rymlig walk-in-closet. Stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp och vetter mot lugn innergård

Köket inrymmer många möjligheter att skapa ditt helt nya drömkök alternativt att göra ett ytterligare sovrum (se alternativ planlösning). Rymliga ytor med plats för matbord för 4-6 personer. Nylagt ljust massivt grangolv skänker karaktär till rummet. I köket finns bra förvaringsmöjligheter i ett platsbyggt skåp samt skafferi från original.

Från köket når ni balkongen som har ett härligt söderläge mot innergården och med utsikt över takåsarna och grönskan. Gott om plats att möblera upp tack vare den generösa ytan. Sol stora delar av dagen och en fri härlig utsikt över Hellstens Malmgård, Brännkyrkagatan och Söders takåsar.

Badrummet ligger centralt placerat i anslutning till hallen, rymligt och helkaklat i ljusa färger. Badrummet är inrett med bubbelbadkar med dusch, handfat, WC och handdukstork. Skön golvvärme håller fötterna torra. 

Stabil förening med samtliga stora renoveringar gjorda och trevlig grönskande innergård. Till lägenheten hör även ett stort vindsförråd. Belägen i trivsamma kvarter runt Zinkensdamm med direkt närhet till t-bana ca 300 m från lägenheten, det finns även bra bussförbindelser direkt utanför porten och all tänkbar service i närområdet vid Mariatorget och Hornstull med bra utbud av restauranger, kommunikationer och service runt hörnet.

Kom och upplev känslan i denna härliga pärla på söders höjder, ett hem att trivas och längta hem till!

Välkommen på öppna visningar eller boka in er på en privat visning då lägenheten upplevs bäst på plats. Onlinevisning går även och ordnas vid önskemål!

- Renoveringsmöjlighet med stor potential, skapa ditt drömboende och bestäm ditt eget kök!
- Möjlig 3a (se alternativ planlösning) och gör ett till sovrum av köket tack vare rymliga rum
-Högt och fritt läge med utsikt över takåsar med stor balkong och sol stora delar av dagen
-Många bevarade tidstypiska detaljer och välbevarad charm från byggnadsåret 1903
- Helkaklat badrum som renoverats sedan tidigare med bubbelbadkar och golvvärme 
- Högt i tak vilket skapar en otrolig rymd och stora fönsterpartier genomgående åt två väderstreck
-Goda förvaringsutrymmen i två rymliga klädkammare samt rymligt vindsförråd
-Stabil och välskött förening med trevlig grönskande innergård med grillmöjligheter och sittgrupper
-Attraktivt läge vid Zinkensdamm på lugn adress med t-baneuppgång i direkt närhet