BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Skånegatan 113, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 33 kvm

Beskrivning

Två trappor upp i huset finns denna välplanerade och ljusa mini tvåa med utsikt över Sofia kyrka. I hela lägenheten ligger fina vita golv och väggarna är målade i fina färger. Stora fönster som släpper in maximalt med ljus och ligger med utsikt över Sofia kyrka - helt insynskyddat. Lägenheten har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och ger plats för matbord, soffa och annat möblemang. Köket har bra med utrymme för förvaring bakom vita, släta luckor och goda arbetsytor. Det finns mycket bra förvaringsmöjligheter i både klädkammare, inbyggt förvaringssystem i hallen och vindsförråd.

Mycket välskött förening som äger marken och som har många stora renoveringarna bakom sig. Föreningen har en gemensam gård med grill och odlingsmöjligheter. Föreningen har inga avgiftshöjningar eller större renoveringar inplanerade i dagsläget. På Skånegatan har du nära till till pulsen kring Nytorget i SoFo dess fantastiska utbud av restauranger och butiker. Ett par minuter från porten når du även Sofia kyrka och dess härliga promenadstråk i Vitabergsparken samt vatten längst Hammarby Kanal.  Bra kommunikationer med flertalet bussar i området som tar dig till Medborgarplatsen och Skanstulls T-bana samt in till City.

Varmt välkommen på visning!

- Toppfint och ljust drömboende
- Bästa SOFO-adress
- Stora fönsterpartier på rad
- Fri utsikt mot Sofia kyrka
- Precis intill Vitabergsparken
- Högt och fritt läge utan insyn
- Optimal planlösning
- Soligt syd-läge

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 5, hiss finns. Föreningen Brf Järnet 4.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 844 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.0182 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskatt.

Överlåtelseavgift

1 138 kr.

Förening och fastighet
Brf Järnet 4 är en stabil och välskött förening med 31 lägeneheter som bildades 1985 och fastigheten byggdes 1930. föreningen klassas som äkta och äger marken den står på. Ekonomin är god med positivt kassaflöde och lån på 3939 kr/kvm. Föreningen följer en underhållsplan och inga större renoveringar är planerade i dagsläget. Se bifogad årsredovisning för mer information kring utförda renoveringar.

Byggår
1933

Uppvärmning
Fjärrvärme

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftshöjningar.

Genomförda renoveringar
2019 - Byte av dörrar till soprum, källare och cykelförråd samt låsbyte. 2018 - Installation av brandsläckare i trapphuset och brandvarnare på vinden
2017 - Byte av torktumlare i tvättstugan
2017 - Energideklaration

2017 - Besiktning av elsystem
2017 - Byte av torktumlare samt rep. av torkskåp
2017 - Energideklaration utfört av Energiteamet
2017 - Dränering längs med gårdshusets väggar. Samtidigt ersattes asfalt med plattor på gårdens västra sida
2016 - Dräneringen av gården är färdigställd. Cykelrummet är renoverat
2014 - Radonmätning (godkända värden), OVK-besiktning, hissrenovering samt renovering av ytterdörr
2013-2014 - Fönsterrenovering samt spolning av grenstammar till kök och badrum
2012 - Ommålning av trapphus samt viss renovering av gården
2011-2012 - Byte av lägenhetsdörrar
2011 - Fiberanslutning till fastigheten
2010 - Byte av balkongdörrar inkl. byte fönsterpartier av kungsbalkonger. Inköp av ny tvättmaskin
2009 - Gårdsrenovering inkl. nya möbler och grill. Värmekablar på tak förnyade samt genomgång och reparation av stuprör
2008 - Ny puts fasadsockel, stamrengöring/spolning av avlopp och stammar. Målning av tak och golv i källare. Ventilationsåtgärder
2007 - Fönstermålning samt energiinventering.
2002 - Balkongrenovering
1985 - Omputsning fasad
1984 - Rörstambyte samt elstambyte

Kommande renoveringar
2019-2020 Pågående renovering av hela källaren inkl tvättstuga. Renoveringen kommer bekostas av föreningens kassa och inga nya lån kommer tas upp för detta.

Gemensamma utrymmen
- Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare , 1 torkskåp samt mangel.
- Cykel och barnvagnsförråd nås från gatan
- Soprum i entréplan.
- Trevlig innergård med gräsmatta, planteringar och grusgång. Här finns utemöbler och grillmöjligheter.

TV och internet:
Fastigheten är ansluten till ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Ekonomi
Föreningen har mycket god ekonomi med flera renoveringar bakom sig. Föreningen har lån på ca 8 mkr vilket blir 3939 kr/kvm.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd

Delat ägande
Accepteras.

Juridisk person
Accepteras ej.

Pantsättningsavgift
1% av prisbasbeloppet, debiteras köparen.

Överlåtelseavgift
2,5% av prisbasbeloppet, debiteras köparen.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning innanför entrén och praktisk klinker på golvet. En ljus garderobsvägg med skjutdörrar utgör goda möjligheter för förvaring. Vita väggar och vitt golv.

Vardagsrum
Väldisponerat rum med två stora fönsterpartier mot Vitabergsparken som släpper in ett härligt ljusflöde. Här kan ni möblera med soffa och matbord då vardagsrummet har en öppen lösning mot köket. Gråa väggar och vitt golv.

Sovrum
Mysig sovalkov med plats för säng om 1,80 meters bredd. Väggarna är målade i en rofylld grå färg och golven är vitmålade. Ett fönster mot vardsgrummet släpper in ljus.

Kök
Praktiskt och modernt kök med gott om förvaring i över och underskåp bakom vita släta luckor. Maskinell utrustning bestående av ugn, induktionshäll och kyl/frys. Ovanför bänker är dert vitt kakel. En klädkammare finns i anslutning till köket med gott om förvaringsmöjligheter. På golvet ligger trägolv samt klinkerplattor med värmegolv.

Badrum
Från hallen når ni duschrummet med vitt kakel och rutigt klinkers i svart/vitt. Utrustat med dusch, WC, handfat och ett vägghängt skåp med spegeldörr.

Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd

Områdesbeskrivning

Kvarteren härom kring har gamla anor, omskrivet av bl.a. Per Anders Fogelström i "Mina Drömmars Stad" och Holger Rosman. Det vimlar av intressanta namn och platser i omgivningarna kring kvarteren Barnängen - en verklig kulturmiljö att ta del av.

Området är i övrigt mycket lugnt och barnvänligt utan genomfartstrafik men ändå nära till Söders puls. Här finns populära promenadstråk runt hörnet längs vattnet vid

Hammarbykajen och invid grönområden som Vitabergsparken och Blecktornsparken. Flera dagis och skolor finns också i närheten. Bra kommunikationer med flertalet busslinjer finns i närområdet som snabbt tar dig till Södermalmstorg vid Slussen och vidare.