BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Mockasinvägen 6

  • 3 rum och kök
  • 88 kvm
  • 3.282.500 kr / Såld
  • 6631
Värdera din bostad

Beskrivning

På Mockasinvägen 6, en halv trappa upp i huset, finns detta fina och välplanerade hem. Bostaden har bland annat stora sällskapsytor, två rymliga sovrum, ett smakfullt kök, helkaklat badrum och inglasad balkong. Fönsterpartier i två väderstreck gör hemmet riktigt ljust och trivsamt. 

Här bor du i en omtyckt förening. Strax utanför porten finns gott om gräsytor, sittplatser och grillmöjligheter där man gärna samlar familj och vänner soliga sommardagar.  

Solberga är ett populärt område. Som boende här har man närhet till det mesta. Fina Solbergaskogen, populära parkleken Kristallen och ett nyanlagt utegym finns i närheten. En ny stor lekpark, Apelsinen, har byggts en kort promenad bort. En skateboardpark finns också i närheten. Omtyckta förskolor- och skolor finns i området. Engelska skolan finns intill nya Älvsjöstaden och ytterligare lite längre bort finns Kämpetorpsskolan som nyligen har byggts ut. 
På gångavstånd finns Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, gym, mataffär och bra allmänna kommunikationer i form av pendeltåg och bussar. Lite längre bort finns anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också populära Långbro Värdshus för brunch eller middag. 

Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Hall
På det första planet, en halv trappa upp, är den här fina bostaden belägen. Soutterängläget i kombination med all grönska runtomkring gör det här till en bostad utan någon direkt insyn.
Direkt innanför lägenhetsdörren ges ett första gott intryck, här finns en ordentlig hall med gott om plats för alla ytterkläder och skor. Plats finns också för ett hemmakontor. Lite längre in finns garderober för de ytterkläder som man inte vill skall hänga framme. Bostadsrättsinnehavaren förfogar över ett källarförråd som är beläget i samma port.
På första delen av hallgolvet ligger ett praktiskt klinker.

Gästtoalett 
Att det finns en gästtoalett i en trea är något som underlättar vardagen och uppskattas av många! Här finns WC, handfat och spegel.

Sovrum 1
Rakt fram från hallen nås det här ljusa och rymliga sovrummet. Plats finns för säng, nattduksbord och förslagsvis ett skrivbord. För den som önskar ännu mer förvaring så finns det utrymme för garderober. I alla fönster, förutom i badrum, så finns persienner. 

Kök
Smakfullt, rymligt och trevligt kök! De cremevita köksluckorna gör sig fint mot det vita kaklet och den charmiga bänkskivan i klassiskt virrvarr-mönster. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis och diskmaskin. I förlängningen av köket finns en matplats där ett bord går att duka upp för många gäster.

Balkong
Med utgång ifrån köket nås den inglasade balkongen. Inglasningen förlänger säsongen och gör att balkongen går att nyttja under större delen av året. Här får du härlig förmiddagssol och det fria läget gör att man gärna tillbringar tid här ute. Här kan du möblera med en utemöbel och en massa växter.

Vardagsrum
Det som utmärker det här hemmet är bland annat den trevliga planlösningen där samtliga rum är i bra storlek. Vardagsrummet har plats för en större soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. Rummet har ett ostört läge. Från det stora fönsterpartiet har du under sommarhalvåret utsikt över härlig grönska. En fin detalj är den vackra originalparketten. 

Sovrum 2
Stort sovrum med fönster i två väderstreck, utan någon insyn. Sovrummet rymmer lätt en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns bra förvaring för alla kläder i en hel garderobslänga längs ena väggen. En trevlig detalj är det smala fönsterpartiet med utsikt över balkongen. 

Badrum
Det smakfulla badrummet renoverades av tidigare ägare. Badrummet är utrustat med dusch, tvättmaskin, WC, bidé, stort handfat med kommod och en spegel. Golvvärme och handdukstork (elektrisk) finns också här.