BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen / Nedre Kungsholmen

Hjärnegatan 10, 5tr

  • 3 rum och kök
  • 74 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Ljus och välplanerad hörnvåning med vindskaraktär, högst upp i huset (vån 5 av 5). Här bor ni med en optimal planlösning och väldisponerade ytor om 2 generösa sovrum, toppfräscht nyrenoverat badrum samt ett härligt nyrenoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Ni får även en balkong med magisk utsikt över takåsarna in mot city och Hötorgsskraporna samt ett fantastiskt ljusinsläpp från tre väderstreck. Låg avgift i välskött förening där medlemmarna kan ta del av ett eget gym, SPA med jacuzzi och bastu samt en lummig innergård. Ultimat läge i välhållen fastighet från 1899, på lugn enkelriktad gata invid Rådhusparken samt nära till city.

Stig in i en välplanerad hall, via säkerhetsdörr, från en vacker och väl underhållen trappuppgång. Lägenheten har ett lugnt läge mot både rofylld innergård och gata med flera stora fönsterpartier vilket skänker gott om ljusinsläpp. Nuvarande ägare har renoverat lägenheten under hösten 2016 till absoluta toppskick där både badrum, kök och ytskikt varsamt renoverats till ett inflyttningsklart boende. Fina ytskikt med genomgående vita målade väggar och trägolv samt fiskbensparkett i vardagsrum och sovrum. Takhöjden om ca 2.80 skapar en otrolig rymd. 

Kök och vardagsrum i en inbjudande öppen och social planlösning där en naturlig samlingspunkt blir kring köksön. Här får ni ett ordentligt och fullutrustat kök (Marbodal) med gott om arbetsytor och skåp i fullhöjd samt bänkskivor i kvartskomposit. Fina vitvaror av hög kvalitet och gott om plats för matlagning för hela familjen. Kliv ut på den härliga balkongen som vetter från köket, här har ni skön förmiddagssol (sydöstläge). Vardagsrummet är rymligt och inrymmer stora sällskapsytor, soffgrupp och matplats för större sällskap.

Vidare får ni även två rymliga och rofyllda sovrum där det ena passar utmärkt som barnrum eller arbetsrum beroende på behov. Här har ni en fri utsikt över takåsarna och ett fantastiskt ljus in under eftermiddagarna. Lägenheten kännetecknas av sina goda förvaringsutrymmen i både hall och sovrum samt flera inbyggda garderober. Badrummet är även det renoverat och helkaklat i ljusa färger och har golvvärme och tvättmaskin för samtlig komfort. Praktiska vikbara duschväggar i klarglas och stilren kommod med spegelskåp och infälld belysning med spotlights i taket. 

En komplett lägenhet för er som söker ett inflyttningsklart drömhem!

- Hörnvåning högst upp i huset med utsikt över takåsarna - inflyttningsklart boende med hög standard!
-Genomgående vackra golv med bl.a. fiskbensparkett och ljusa väggar
-Toppfräscht kök och badrum stilrent renoverat de senaste åren 
-Två rymliga sovrum med god förvaring och plats för dubbelsäng
- Gott om förvaringsutrymmen i flera inbyggda samt fristående garderober
- Förening med eget spa med bastu / relax samt gym i fastigheten
- Extremt stabil förening med låga avgifter och välunderhållen fastighet
- Toppenläge på Kungsholmen med t-bana samt bussar i direkt närhet från fastigheten (Rådhuset / Fridhemsplan)

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 21. Föreningen Brf Gröna Twärgatan.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 427 kr (Värme, Vatten ingår. Obligatorisk avgift för kabel-TV tillkommer om 85 kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 2.9473 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 163 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

465 kr.

Om föreningen
BRF Gröna Twärgatan är en äkta bostadsrättsförening med 22 lägenheter i Stockholm, samtliga bostadsrätter. Föreningen bildades år 1998 och har fått betyget A+ för år 2017 . Fastigheten uppfördes 1899 och föreningen äger marken samt beskattas som äkta.

Utförda renoveringar
2016 Tätning av rökkanaler
2015 Byte av tak
2014 Byte av avstängningsventiler samt ny värmeväxlare
2010 Spolning av rörstammar
2006 Nya balkonger
2000 Renovering av trapphusen
2000 Ommålning av taket
2000 Nya entrédörrar
1988 Dubbelfönster i trappuppgångarna
1972 Rörstambyte

Kommande renoveringar
Det finns i dagsläget inga större renoveringar planerade.

Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi och har genomfört en rad upprustningar de senaste åren. Ca 10,2 milj i långfristiga skulder eller 4 180 kr / kvm i belåningsgrad vilket är lågt. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Gemensamma utrymmen
Det finns barnvagnsrum med ingång från Hjärnegatan, bastu och spa med jacuzzi och relax med ingång från gården, cykelställ på gården, gym med ingång från trapphuset Hjärnegatan 10, hobbyrum i källare på Hjärnegatan 10 och tvättstuga. Tvättstuga är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare och två torkskåp. Till lägenheten hör även ett stort förråd.

Kabel-TV / Bredband 
Kabel-TV levereras av Comhem och tillkommer som en obligatorisk avgift om 85 kr/mån. Bredband levereras av Comhem och beställs och debiteras separat.

Bilplats
Föreningen har inga egna garage- eller parkeringsplatser. Boendeparkering i området, läs mer och ansök på www.stockholm.se/parkering. Flera parkeringshus finns i närheten.

Övrigt
Delat ägande godkänns. Juridiska personer godkänns ej som medlemmar i föreningen.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Välkommen till Hjärnegatan, en lugn oas med Kungsholmens mest centrala läge med utsikt över vackra takåsar och stadens puls. Här bor ni med ett fantastiskt citynära läge där ni på ett bekvämt gångavstånd når det bästa av vad Kungsholmen och city kan erbjuda. Här har ni nära vattnet vid både Karlbergskanalen, Kungsholms Strand samt Norr Mälarstrand med fina promenad- och joggingstråk runt hela ön. Ett centralt och grönt boende som har allt utanför porten!

Närservice
I närheten ligger Hantverkargatan och dess charmiga butiker och Kungsholmstorg med gatumarknad och dagsfärsk frukt. Följer man vägen ner till vattnet finns populära Trattorian och Orangeriet. Oavsett om du önskar handla på stormarknad eller mindre speceriaffär finns det här. Stadsdelen bjuder ett gott utbud av butiker, med Västermalmsgallerian i spetsen, samt många trevliga caféer och restauranger. Skolor, Systembolaget och gym finns också flertalet. Här har du även nära till Fridhemsplans knytpunkt av pulserande utbud av restauranger, caféer, butiker och all tänkbar service. 

Kommunikationer
De som bor på denna del av Kungsholmen har ett bekvämt promenadavstånd till T-Centralen och Centralstation, utmärkt för dig som pendlar. Närhet till en av tunnebaneuppgångarna för Rådhusets (blå linje) och Fridhemsplan ett stenkast bort. Utöver tunnelbanan tar du dig enkelt runt med flertalet bussar längs bland annat Fleminggatan som angränsar.