BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Högalid

Pålsundsgatan 5

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Tre trappor upp i huset finner ni en fantastiskt fin sekelskiftetvåa, med härlig balkong med utsikt mot Högalidsparken och Pålsundet. Tack vare det höga läget i huset, och den väl tilltagna takhöjden är lägenheten väldigt ljus. Flertalet detaljer från byggåret 1913 är bevarade såsom fina golv, fönster med djupa nischer och speglade dörrar.

Lägenheten disponeras med ett rymligt vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp samt matbord om så önskas. Från vardagsrummet når ni den stora balkongen som vetter i västerläge. På balkongen finns det gott om plats för sittplatser och planteringar. Separat sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra garderob. Separat kök som renoverades år 2019 med ljusa luckor. Köket är rymligt med gott om plats för stort matbord. Helkaklat och fräscht badrum som renoverades år 2015. Välkomnande hall med plats för avhängning, dörren är en säkerhetsdörr. För den som önskar en trea, se gärna alternativ planskiss. Alla stora ändringar måste godkännas av styrelsen. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Föreningen har mycket god ekonomi med god likviditet. Föreningen äger marken. Det finns en gemensam innergård med soldäck och flera matplatser under paviljong.

Här bor ni på en tyst och lugn gata, omringad av vackra fastigheter och omgivningar. Med närhet till många populära kvartersrestauranger samt grönområden och bad vid Långholmen, Tantolunden och Södermälarstrand finns här allt det bästa Södermalm har att erbjuda. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje och flertalet busslinjer inom mycket korta avstånd.