BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby sjöstad

Virkesvägen 19D

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 3.850.000 kr Budstart
  • 3784
  • 8181
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till denna nyproducerade 2:a i hjärtat av Hammarby Sjöstad med 3,3 meter i takhöjd! Ett exklusivt boende med genomgående materialval av hög standard. Bostaden karaktäriseras av generöst ljusinsläpp, öppna ytor med vacker ekparkett och ljusa materialval som några av de grundläggande egenskaperna. Solig balkong med i fritt läge med sjöglimt. Påkostande materialvalen har valts för att hålla länge - både kvalitets- och stilmässigt

Lägenheten är belägen i populära föreningen The Village STHLM med bl. a gemensamma takterrasser som medlemmarna i föreningen får utnyttja.

 

 

Generellt om bostaden

- 3,3 meter i takhöjd
- Exklusiva tillval
- Optimal planlösning
- Balkong i fritt läge
- Sjöglimt
- Populärt område
- Omtyckt förening
- Väl tilltaget sovrum
- Generöst ljusinsläpp

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 04051. Föreningen BRF The Village STHLM .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.850.000 kr Budstart. Månadsavgift 3 046 kr (Värme, kallvatten, obligatorisk tillägg 205 kr/mån för TV/internet. ingår).

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 200 kr/mån, Vatten/Avlopp 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Brf The Village Sthlm i Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen planeras det finnas 226 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det planeras även att finnas 9 hyresrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 2017 (äger marken).

Byggår
2018

Parkering
I föreningen finns ett garage med 131 garageplatser varav ca 25 st elbilsplatser med laddningsmöjlighet, samt parkeringsplats för person med funktionsvariation. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 800 kr/månad. Det finns även 12 MC-platser som kan hyras till en kostnad om ca 600 kr/månad. I dagsläget (2019-09-09) finns lediga platser. Garageförvaltare är Parkona som ansvarar för kö och avtalsskrivning. I övrigt gäller boendeparkering i området, för mer info se www.stockholm.se

El och vatten
Föreningen har ett gemensamt elabonnemang, varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och betalar för faktiskt förbrukning via tillägg på månadsavgiften. Även varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren. 

Kabel-TV / Internet
Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift. Föreningen har IP-TV från Ownit, basutbudet ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften

Gemensamma utrymmen
Tillhörande föreningen finns takterrasser i varje trapphus. Vid en av dem finns ett gemensamt pentry. På innergården kommer det att finnas gemensamma uteplatser, planteringslådor, lekplats samt cykelställ. I föreningen finns också möjlighet att disponera över en egen odlingslott om så önskas.

I föreningen finns cykelförvaring på gården och i varje trapphus finns cykel-, rullstols- och barnvagnsrum. Det kommer dessutom att finnas fler cykelrum inredda med cykelställ med åtkomst från garaget. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Det finns inga gemensamma tvättstugor. Sopsug samt även miljörum finns att tillgå på Virkesvägen 17.

Fastigheten är registrerad för certifiering enligt Svanen. Besök gärna föreningens hemsida https://www.dokument.thevillagesthlm.se

Kommunikation
Föreningens hus ligger cirka 500 meter från Lumabryggan. Härifrån går två färjelinjer, en till Nybroviken och en till Barnängsbryggan på Södermalm. 200 meter från kvarteret ligger Lumatorget. Här går tvärbanan mellan Alvik/Sickla udde och Liljeholmen/Gullmarsplan samt även buss 74 till Mariatorget/Södersjukhuset och Sickla köpkvarter. Därtill även buss 71 som går till Slussen/Kungsträdgården/Nacka. Snart kommer även tunnelbanans blå linje att förlängas med en station under Hammarbykanalen.

Renoveringar
Inga utförda eller planerade renoveringar.

Rumsbeskrivning

Hall
Ljust klinker och vitmålade väggar med mörkblå fondvägg. Gott om plats för avhängning och förvaring i garderob

Kök
Gråa skåpsluckor och vitt kakel ovanför bänkskiva i kompositsten. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, micro, spotlights, spisfläkt och helintegrerad diskmaskin

Vardagsrum
Ljust enstavsparkett i ek och vitmålade väggar. Lättmöblerat vardagsrum med plats för hela sällskapet. Magiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier

Sovrum
Ljust enstavsparkett i ek och vitmålade väggar. Plats för dubbelsäng. Gott om förvaringsmöjligheter i stor skjutdörrsgarderob

Badrum
Mörkt klinkergolv och vita kakelplattor. Badrummet är utrustat med wc, handfat med förvaring, handdukstork, dusch, golvvärme och kombimaskin

Förråd
Till bostaden hör ett externt förråd

Områdesbeskrivning

I Hammarby Sjöstads marina miljö har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Här finns givetvis även post, bank, apotek, dagis, kyrka, bibliotek och allt annat som du kan önska dig. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur med vatten inpå knuten.

Närområdet
I närområdet finns även Sickla sjö som erbjuder barnvänlig badstrand och flertalet badbryggor. På vintern går det för övrigt även att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg. Hammarby Sjöstad gränsar även mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger.

 

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Alvik-Hammarby Sjöstad via Liljeholmen och Gullmarsplan (där du ansluter till tunnelbanenätet). Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96. Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. På Södermalm får du även kontakt med flera busslinjer som tar dig vidare. M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund.

 

Boendeparkering
Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering på gatan. Ansök hos trafikkontoret på tfn 08-508 263 00. Du kan även gå in på deras hemsida http://www.stockholm.se/boendep och fylla i din ansökan där.