BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skuru

Kristinedalsvägen 23

  • 5 rum och kök
  • 137 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Välbevarad funkisvilla med ett fantastiskt strandnära läge och strålande utsikt i Skuru! En villa från 1947 med charm och känsla från ursprungsåret, men varsamt uppdaterad på senare år. Här bor familjen med ljusa luftiga sällskapsutrymmen, exklusivt och påkostat kök från Asplunds och öppen spis. Material så som kalksten och vaxad fiskbensparkett av ek är återkommande i hemmet. Från merparten av rummen har man en strålande utsikt över Bastusjön. Ett dopp från brygga kan njutas av endast en kort promenad från huset och på motsatt sida sjön finns en fin badplats med liten sandstrand.

På entréplanet återfinns ett stort kombinerat kök, allrum och matsalsdel. Denna yta är möjlig att enkelt dela av till ett fjärde sovrum om man så önskar. Från diskhon har man fin överblick över trädgården och mot sjön. En glasad altandörr leder ut till altanen som blir som ett extra rum om sommarhalvåret. Entréplanet hyser vidare en rymlig hall med platsbyggd förvaring, en liten gäst-wc, och en tvättstuga med dusch.

Går man den breda trappan upp når man en övre hall som har ljus från alla håll. Här ryms en arbetsplats framför det stora fönster som leder mot husets baksida  - ja, det känns nästan som en tavla där naturens färger skiftar med årstiderna.

Ett rymligt vardagsrum har en eldstad med vackert rundad form. Stora perspektivfönster ger utsikt söderut mot sjön och en dörr går ut till den vackert rundade stora balkongen. Badrummet på övre plan är elegant nyrenoverat i sober tidlös stil. Här finns både badkar och dusch. På detta plan är vidare de tre sovrummen belägna.

Den södervända trädgården är vackert anlagd med terasser i olika nivåer, svenska gatsten på uppfarten, fruktträd och flera rariteter. En prunkande oas om sommaren och en vacker utblick året om. I trädgården finns dessutom en ”skrivarstuga” med stort fönster mot sjön. Vilket härligt ställe att jobba hemma ifrån!

Villan har bergvärme, fiber inkopplat och en jättefin energideklaration (bilaga). Skuru är en lugn, men centralt belägen villaidyll - endast tio minuter från Slussen.

Välkomna att uppleva denna funkispärla invid strandkanten!