BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Ploggatan 2, 5tr

  • 2 rum och kök
  • 34 kvm
  • Såld
  • 10627
  • 2424
  • 7121
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till en toppfin och ljus 2a på Åsöberget i fastighet anno 1931. På bästa adress i lugn del av SOFO med ett attraktivt läge högt upp i huset på våning 5 med stor kungsbalkong som har härlig förmiddagssol samt milsvid fri utsikt över Stockholms vatteninlopp. Den fantastiska utsikten mot Skansen och Solliden ger en exklusiv och unik känsla. Direkt utanför porten har du Åsöbergets vackra strövområden med kulturhus och smala kullerstensgator, bättre kan det inte bli!

Denna charmiga, välplanerade pärla är perfekt planerad där alla kvadratmetrar kommer till sin rätt. Lägenheten lämpar sig väl för både paret och singeln med högt ställda krav på skick och funktion. Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla med generös takhöjd där tidsenlig charm samspelar med moderna materialval i en harmonisk balans. Här finner du vackra ytskikt i form av mörka trägolv med patina, genomgående ljusa väggar och flera ursprungsdetaljer från byggåret. Stora fönsterpartier och parade balkongdörrar i original som ger ett härligt ljusinsläpp.

Lägenheten kännetecknas av gott om förvaring med platsbyggda garderober och klädkammare i hallen. Till lägenheten hör även ett vindsförråd praktiskt belägen en trappa upp från lägenheten. Rymligt badrum som är stambytt sedan tidigare med dusch, wc och handfat. Funktionellt och rejält kök som renoverats de senaste åren med gott om arbetsyor och fina vitvaror. Köket har fina ljusgråa luckor och är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt och helintegrerad kyl/frys. Socialt rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matplats. Mysigt ombonat sovrum med plats för 160 cm bred säng och förvaringslösning. Sovrummet har fönster mot balkongen samt in mot köket vilket ger ett fint ljusinsläpp.

Kliv ut via de glasade pardörrarna mot balkongen som ger vardagsrummet en fin karaktär. Balkongen ligger i sydöst vilket sommartid ger sol från tidig morgon fram tills efter lunch och en fantastisk fri utsikt över stad och vatten. Här ser ni Djurgården och vatteninloppet med båtarna som passerar. Här har ni en generös yta att möblera upp och njuta av sommarens soliga dagar. Här finns även eluttag och möjligheter till grill. Fastigheten genomgick nyligen renovering av fasad, kungsbalkonger och fönster som är totalrenoverade.

En mycket välskött äkta BRF med god ekonomi som äger en genomgående välrenoverad fastighet. Belägen på lugnt trafikerad tvärgata samtidigt endast ett stenkast från pulsen vid Nytorget.  Längs bl.a. Skånegatan och Bondegatan finns ett stort utbud av mysiga restauranger, caféer, barer och butiker. Läget erbjuder även bra kommunikationer till övriga staden med buss nr 2, 3, 66 samt linje 76. En kortare promenad bort finns även tunnelbana vid Slussen, Skanstull och Medborgarplatsen. Optimalt läge på lugn och tyst gata men med puls, nöjen och all tänkbar service i närområdet.

Kom och upplev detta unika drömboende - Varmt välkomna på visning!

- Ljus och välplanerad dröm-minitvåa högt upp på Åsöberget perfekt för paret och singeln som söker det unika!
- Stor kungsbalkong / terrass (S/Ö) med utsikt över Stockholms vatteninlopp samt Djurgården!
- Högt i tak och välbevarad charm samt originalfönster från byggnadsåret
- Renoverat kök med gott om arbetsytor och förvaring samt fina vitvaror
- Rymligt sedan tidigare stambytt badrum med praktiskt duschutrymme
- Rymligt vindsförråd rakt ovanför lägenheten samt gemensam innergård
- Stabil och engagerad Brf med god ekonomi och välrenoverad fastighet
- Beläget med närhet till både natur och nöjen direkt utanför porten i trendiga SOFO
- Utmärkta kommunikationer med flera busslinjer och mataffär direkt utanför porten