BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bålsta

Johannes väg 4

  • 8 rum och kök
  • 124 kvm
  • Såld
  • 8253
  • 8976
Värdera din bostad

Beskrivning

Det är inte längre en dröm, den finns i verkligheten, på Johannes väg 4. Huset och tomten är skapat som ett paradis för en stor familj som dyrkar sitt hem. Solsemester är inte längre nödvändigt, här finns allt förutom Lolo och Bernie.

För barnen, en stor pool att hoppa, plaska och bada i, gräsmatta att springa och leka på, intilliggande skogstomt att klättra och bygga kojor i.

För föräldrarna ett stort soligt trädeck med plats för solstolen att slappna av i, poolen att svalka sig i, spabadet att slappna av i, inglasade altanen att ha fester i, det stora köket att skapa matminnen i, dubbelgaraget att förvara drömbilen i, stora ytor (248kvm totalyta att få familjen att växa och skapa minnen för livet. 

Huset ligger på en lugn återvändsgata och är sedan byggnadsåret kontinuerligt renoverat. Alla ytor inomhus är utbytta och renoverade löpande. Skalskyddet såsom tak, dränering och fönster renoverade och eller utbytta. Effektivt uppvärmt med bergvärme.

Det är inte längre en dröm. Välkommen hem till Johannes väg 4.

Besiktning utförd 20190823. Protokollet mailas till föranmälda spekulanter.

Tomt och Paradiset
Fastighetens tomt är väl underhållen med flertalet gräsbeklädda ytor och vackra buskar så som Syrener och Rhododendron. På baksidan angränsas skogstomt i allmänning som kan användas som barnens egen skog med goda kojbyggarmöjligheter.

På baksidan av huset, avskilt från avundsjuka grannar finns hemmets prunkande oas med allt man kan önska sig av sitt eget paradis. Vad sägs om en uppvärmd pool med skjutbart tak. Då poolen effektivt värms upp av bergvärmepumpen och det skjutbara taket bibehåller värmen kan poolen användas från tidig vår till sen höst.

Trädecket som omgärdar poolen är väl tilltagen med gott om plats för solstolar och stor loungeavdelning.

Intill den inglasade altanen finns också ett stort spabadkar. Spabadet kan används året om så när det är för kallt att bada i poolen finns spabadet att bada i.

Övervåning
Husets övervåning är uppdelad i två delar. En stor och rymlig social del som består av vardagsrum, kök och matrum i öppen planlösning med fönster i två väderstreck.
Den andra delen är hemmets sovavdelning. Här finns tre sovrum i olika storlekar men alla rymliga nog för dubbelsäng om så önskas. Det största sovrummet är i en suite, dvs har direkt tillgång till privat badrum.

Hall
Direkt genom entrédörren slås man av rymden i huset. I hallen finns avhängningsmöjligheter i platsbyggd garderob med skjutdörrar samt plats för t ex skoskåp.

WC
Från hallen nås husets gäst-wc. Utrustat med wc samt tvättställ.

Vardagsrum
Vardagsrum och kök i öppen planlösning. De stora fönsterytorna och den öppna planlösningen ger en känsla av ljus och rymd. I vardagsrummet finns gott om plats för en stor soffgrupp och möjlighet att montera upp en löjligt stor TV.

Matrum
Intill vardagsrummet finns hemmets generösa matrum. Här finns utrymme för en stor matplats för stora middagar. Från fönstret ser man ut över husets stora trevliga baksida med pool, spabad, trädeck och grönska.

Kök
Supertrevligt kök, öppet mot matsalen med en avgränsande stor köksö. Köksinredning i bok och arbetsbänkar i svart granit. Utrustat med elspis med dubbelugn, diskmaskin, samt hel kyl och frys. Intill köksön finns plats för ett större barbord med möjlighet till 5-6 matplatser.

Altan
Från köket nås den mycket stora altanen. Då hela altanen är inglasad och har ett kanalplasttak över hela ytan kan utrymmen användas stora delar av året. På det trädecket ligger idag en matta som med enkla medel kan bytas ut om man så önskar. Glasen är skjutbara så de varma dagarna i paradiset inte blir för varma på altanen.

 

Sovrumsavdelning

Sovrum 1 & 2
På den övre våningen finns tre sovrum. Två av sovrummen är i snarlik storlek med fönster som vetter mot husets framsida.

Sovrum 3
Det tredje sovrummet är mycket väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Intill sovrummet med enskild access finns ett superfint badrum.

”En Suite” badrum
Intill det största sovrummet finns ett stort badrum. Badrummet har helkaklade väggar och klinkergolv. I detta badrum lämnas lite att önska. Vad sägs om en stor takdusch, separat wc och inte mindre än tre tvättställ samt förvaringsutrymmen i kommod samt spegelskåp.

Nedre plan
Ner för den snygga svartmålade trappen nås hemmets nedre plan med oanade ytor och möjligheter.

Allrum 1
Det första rummet som nås från trappen är det allrum 1. Här finns idag hemmets spelsal för trevliga tillställningar. Biljardbordet lämnas kvar till den lyckliga köparen.

I allrummet finns även en ”inre del”. Här finns en öppen spis och utrymme för en större soffgrupp om så önskas. Den inre delen av rummet används idag som sovrum avdelat med ett draperi. Önskas en mer permanent sovrumslösning är det såklart fullt möjligt att del av rummet med en vägg.

Relax
Från hallen nås hemmets supertrevliga och snyggt utformade relaxavdelning och kombinerade tvättstuga. Utrymmet är renoverat 2016. Väggarna är vita helkaklade och på golvet ligger en svart/grå klinker. Utrustad med stor bastu och takdusch med vikbara mörka glasdörrar.

Tvättstuga
Tvättstugan som är i kombination med relaxavdelningen. Tvättstugan är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, tvättställ och förvaringsutrymmen i bankskåp och väggskåp.

Pannrum
Pannrummet är så som hela huset, rymligt. Här finns den effektiva bergvärmepumpen som inte bara värmer upp huset utan även sörjer poolen med varmvatten. Poolens cirkulationspump och filter finns också här, enkelt åtkomligt året om.

Luftkontidionering. Bergvärmepumpen funderar också som luftkonditionering på sommaren. Aggregatet sitter monterat på övervåningen i vardagsrummet.

WC
Även på nedre plan finns en wc. Den har vitmålade väggar och ljust klinkergolv. Utrustad med tvättställ, wc samt badrumsskåp.

Förråd
Intill wcn finns ett rymligt förråd.

Allrum 2
På planritningen benämnd som hobbyrum finns hemmets andra allrum. Från detta rum kommer man ut och upp i det mycket generösa dubbelgaraget.

Sovrum
Intill allrum 2 finns ytterligare ett stort trevligt rum. Detta rum används idag som sovrum. Sovrummet och allrum 2 med egen utgång skulle fungera perfekt för tonåringen med eget sovrum och vardagsrum.

Dubbelgarage
Det stora garaget har gott om plats för två stora bilar. Det finns t o m utrymme över även när bilarna är parkerade där. Golvet är kaklat så att snön kan rinna av utan problem snöiga dagar.

Bakom garaget finns även gott om plats för cyklar, barnvagnar eller andra transportmedel. Utrymmet är skyddat från väder och vind av ett plasttak.

Parkering
På tomten finns gott om utrymme för parkering av bilar på etc. Bilplatserna är asfalterade och har plats finns för ca 3 bilar.

 

Renoveringshistorik
Tak - 2005
Dränering - 2009
Byggnation dubbelgarage - 2009
Renovering Relax/Tvättstuga - 2016

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 1 627 000 kr
Mark, värde: 991 000 kr
Summavärde: 2 618 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1976
Värdeår: 1976

Pantbrev: 2 627 086kr