BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Stora gungans väg 6B

  • 2 rum och kök
  • 41.5 kvm
  • 2.595.000 kr / BUD
  • 5409
  • 2704
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till detta fantastiska hem om 2 rum och kök, beläget i mysiga Gamla Enskede.

Stora Gungans väg 6B uppfördes 1911 och ligger på bästa läge mitt i villaidyllen, med flera populära restauranger och caféer i direkt närhet.

Här erbjuds en lägenhet mitt i Enskedes lugna villaidyll och som nyligen varsamt renoverats till bästa skick. Lägenheten är ljus och har en luftig karaktär tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med stort ljusinsläpp via väl tilltagna fönsterpartier. Lägenheten har en rymlig hall med bra yta för avhängning samt förvaring. Vitt helkaklat och stambytt badrum med kombinerad tork/tvättmaskin. Smakfullt inrett kök med vita luckor, stor avlastningsyta i trä med vitt kakel ovanför och nya vitvaror. Matplats med gott om utrymme för stort matbord. Det mysiga vardagsrummet som ligger i anslutning till köket har gott om plats för sittgrupp, bokhyllor mm. I hallen finns en praktisk och rymlig klädkammare för klädförvaring. Stort rogivande sovrum med fönster som vetter mot lugn och lummig innergård.

Varmt välkomna på visning!

- Utsikt mot lummigt villaområde
- Optimalt planerad
- Fin innergård med sittgrupper och grill
- Ingång från baksidan via mysig entré

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 1 av 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 21. Föreningen Brf Gungan 6.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.595.000 kr / BUD. Månadsavgift 1 952 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 4.4151 %.

Driftskostnad

Totalt 275 kr/mån (3 300 kr/år) varav el 150 kr/mån, försäkring 125 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Förening
Bostadsrättsföreningen Gungan 6 omfattar 21 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Marken upplåts med tomträtt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

 

Byggår
1911

Uppvärmning
Fjärrvärme

Förråd

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Genomförda renoveringar:
Rör -och el stambyte 1989-1990
Installation av hiss 1990

Omputsning av fasaden 1990

Omläggning av tak 1990

Injustering av värmessystem 2009

Byte av portdörrar, OVK besiktning 2015

Fiber installerades2016

Fönsterrenovering 2017


Gemensamhetsutrymmen
Trevlig innergård, tvättstuga i byggnaden med 2 maskiner, torktumlare och mangel. Varje lägenhetsinnehavare har nyttjanderätt till ett källarförråd. Det finns även barnvagnsrum och sopsortering på gården.

Avgifter
Det finns inga beslut om att ändra årsavgifterna i dagsläget.

 

Pantsättningsavgift

465kr betalas av köparen

 

Överlåtelseavgift
1568kr betalas av köparen

Områdesbeskrivning

Gamla Enskede
Välkommen till världens bästa stadsdel!
Visste du att Gamla Enskede är Sveriges första trädgårdsstad? Så är det faktiskt. Gamla Enskede med sin stadsplan fick internationell uppmärksamhet och bildade modell för den fortsatta småhusexpansionen i Stockholm. Förebilden var engelska och tyska trädgårdsstäder. Gamla Enskede är i likhet med Gamla stan en välbevarad stadsdel som fortfarande är sig lik efter drygt hundra år. Området är utpekat av Länsstyrelsen i Stockholm som riksintresse, med många kulturhistoriskt skyddsmärkta byggnader, som i kombination med byggnadsvårdsintresserade fastighetsägare har gjort att stadsdelen fått behålla sin karaktär till stor del. Tack vare tomternas storlek i Gamla Enskede saknas det utrymme för nybyggnad och förtätning uteblir.Stadsdelens unika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här. Nu samsas barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister med kulturpersonligheter och vi vanliga dödliga. Detta ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Gamla Enskede. Några av de populära förskolorna som finns i området är Hasselgårdens förskola, Sockenstugan, Förskolan Svampen och Pysslingförskolan Gläntan vid Enskede Gård.