BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Nynäsvägen 305

  • 2 rum och kök
  • 70 kvm
  • 3.900.000 kr / ACCEPTERAT PRIS
  • 6308
  • 2765
  • 5724
Värdera din bostad

Beskrivning

Ljuvlig tvårummare anno 1925 i Gamla Enskede!

Med ett perfekt läge i Gamla Enskede, ligger denna fullkomligt underbara lägenhet på 70 kvadratmeter. Lägenheten har  helrenoverats till absolut toppklass (2017). Takhöjden är imponerande och fönsternischerna ger fint ljusinsläpp i två väderstreck. Lägenhetens hjärta är dess nya fullutrustade kök som är en dröm för den som gillar att laga mycket mat, fantastiska fina arbetsytor, smarta förvaringslösninger och högsta kvalitet, alla maskiner kommer från Bosch.

Som nya ägare till denna lägenhet kan ni bland annat se fram emot:

- Helt renoverad lägenhet i absolut toppskick (2017)
- Tvättmaskin och torktumlare
- Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
- Bra förvaring i rymlig hall, klädkammare samt garderober i sovrum
- 2 förråd tillhörande lägenheten (vind & källarförråd)
- Lummigt område i Gamla Enskede.
- Våning i två gavlar där sovrummet vetter mot den grönskande gården
- Bullerreducerande fönster med spröjs, i djupa nischer
- Generös takhöjd
- Vackert hus med fin bakgård
- Nära kommunikationer
- Accepterat pris

Gamla Enskedes historia har formats sedan början av 1900-talet. Det är en fantastisk atmosfär som råder i området. Här finns idag ett kreativt och pulserande liv som är unikt i Stockholm. För att nämna några populära guldkorn i området så får man inte missa Delselius bageri, välrenommerade Enskede Matbod och Matateljén som alla ligger i närheten. En kort promenad från porten ligger en stor mataffär (Ica). Mysiga småbutiker ger värme och färg åt området, och blandas med promenadstråk bland villaidyllen. Läget här är fantastisk med endast några minuters promenad från Sandsborgs tunnelbanestation.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök . Våningsplan 1 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer L4156. Föreningen Brf Futurum.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.900.000 kr / ACCEPTERAT PRIS. Månadsavgift 4 179 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 3.98 %.

Driftskostnad

Totalt 392 kr/mån (4 700 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 192 kr/mån.

Förening
Brf Futurum bildades 2001 och består av 28 lägenheter, varav 27 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt samt 7 lokaler med hyresrätt. Marken är upplåten med tomträtt, vilken omförhandlas år 2022. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Under hösten 2019 kommer föreningen sälja den sista hyresrätten, vilket kommer stärka föreningens ekonomi ytterligare. Sedan senaste bokslutet har föreningen amorterat 300 000kr på de långfristiga skulderna.

Byggår
1925

Genomförda renoveringar
2017 Fönsterrenovering
2014 Upprustning av trädgård och innergåren
2013 Stamventiler till elementen byttes och fjärrvärmesystemet justerades
2011 Stambyte
2006 Byte av el-stigar

Kommande renoveringar
- Trapphusmålning Nynäsvägen 301, 303 och 305 till hösten.
- Fönsterrenovering (målning av fönster utifrån) Skolvägen.
- Ny pergola och utomhusgrill ska uppföras, likväl belysning i trädgården.
Föreningen har en underhållsplan som löper fram till 2047.

Avgifter
Det finns inga beslut om att ändra årsavgifterna i dagsläget. Kontrollerat med styrelsen 2019-03-21

Tvättstuga
Föreningens tvättstuga ligger i källaren i port 303 (samma port som lägenheten), där finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en tumlare.

Gemensamma utrymmen
Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, cykelförråd samt den trevliga innergården med gemensamma sittmöblemang och pergola.

Parkering
Föreningen förfogar över 13st parkeringsplatser som medlemmar kan hyra till en kostnad av 350 kr/mån. I dagsläget är det kö. I området råder det annars boendeparkering (500 kr/mån).

Bredband och TV
Föreningen har ett gemensamt avtal via ComHem för internet och tv, varför ett obligatoriskt tillägg om 191kr/mån tillkommer utöver månadsavgiften till föreningen.

Förråd
Till bostadsrätten följer nyttjanderätten till två rymliga förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Juridisk person
Juridisk person godtas ej.

Överlåtelseavgift
1 160 kr.

Pantsättningsavgift
460 kr

Områdesbeskrivning

Gamla Enskede
Välkommen till världens bästa stadsdel!
Visste du att Gamla Enskede är Sveriges första trädgårdsstad? Så är det faktiskt. Gamla Enskede med sin stadsplan fick internationell uppmärksamhet och bildade modell för den fortsatta småhusexpansionen i Stockholm. Förebilden var engelska och tyska trädgårdsstäder. Gamla Enskede är i likhet med Gamla stan en välbevarad stadsdel som fortfarande är sig lik efter drygt hundra år. Området är utpekat av Länsstyrelsen i Stockholm som riksintresse, med många kulturhistoriskt skyddsmärkta byggnader, som i kombination med byggnadsvårdsintresserade fastighetsägare har gjort att stadsdelen fått behålla sin karaktär till stor del. Tack vare tomternas storlek i Gamla Enskede saknas det utrymme för nybyggnad och förtätning uteblir.Stadsdelens unika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här. Nu samsas barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister med kulturpersonligheter och vi vanliga dödliga. Detta ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Gamla Enskede. Några av de populära förskolorna som finns i området är Hasselgårdens förskola, Sockenstugan, Förskolan Svampen och Pysslingförskolan Gläntan vid Enskede Gård.