BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Jag godkänner BOSTHLMs behandling av mina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.

Värdera din bostad

Jag godkänner BOSTHLMs behandling av mina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.
Hammarby Sjöstad

Fendergatan 11

  • 3 rum och kök
  • 73 kvm
  • 4.600.000 kr /accepterat pris

Beskrivning

Nu finns tillfälle att förvärva en toppfin, ljus och trivsam pärla i attraktiva Hammarbyhamnen i Hammarby Sjöstad!

Lägenheten är en optimalt planerad 3:a och har mycket funktion på sina 73 kvm. Planlösningen är allt annan än klassisk och överraskar på ett positivt sätt, resultatet är otroligt lyckat. Lägenheten är genomgående och i gott skick.

Här erbjuds ett stilrent och komplett kök med full maskinell utrustning, utmärkt förvaring bakom ljus köksinredning. Köket är delvis öppet mot vardagsrummet vilket ger en stor social yta samt gott om utrymme för en trivsam middagsplats.

Med två lättmöblerade sovrum får alla i familjen plats. Badrummet är praktisk med duschvägg, gott om förvaring, tvättmaskin och torktumlare. En stor uteplats med lummig trevlig vy. Stämningen känns tidlös, stilren, enkel och genomtänkt. Här presenteras ett hem som överträffar det mesta - här är det bara att flytta in!

RUMMEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE:

Om våren och sommaren blir terrassen verkligen som en förlängning av vardagsrummet och bjuder in till många aktiviteter. Kvällshäng med goda vänner i sommarnatten, lunch eller den perfekta platsen för avkoppling i en solstol en varm högsommardag. Här finns det plats för både loungemöbler, grill och planteringar. Sol från morgon till tidig eftermiddag.

Vardagsrummet och köket har en delvis öppen planlösning som enkelt kan möbleras efter eget tycke och smak. Detta blir den givna samlingsplatsen med utrymme för både soffgrupp och sköna fåtöljer. Ljusinsläppet i detta rum är slående med stora fönsterpartier. Härifrån når du även lägenhetens underbara och soliga takterrass.

Samtliga två sovrum har plats med dubbelsäng, skrivbord och annat möblemang. Ena sovrummet har även en egen walk-in-closet med plats för det mesta. Walk-in-closet kan även användas som ett mindre rum vid behov.

Komplett badrum med tvättsmakin och torktumlare, kommod, wc, dusch och bra med förvaring genom extra skåp samt arbetsbänk.

Hallen är praktisk och har bra med plats för förvaring genom hatthylla och garderober. Till lägenheten hör även ett rymligt källarförråd.

Förenigens trevliga innergård är perfekt för utomhuslek med bland annat sandlåda samt klättring för dom små och härliga grillkvällar för dom vuxna.

Runt hörnet finns gym, livsmedelsbutik och flera restauranger. För den shoppingsugna finner du Sickla Köpkvarter i närheten med ett stort utbud av alla tänkbara affärer.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan bv, hiss finns. Lägenhetsnummer 125. Föreningen Brf Fendern.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.600.000 kr /accepterat pris. Månadsavgift 4 877 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.0001847 %.

Driftskostnad

Totalt 750 kr/mån (9 000 kr/år) varav el 300 kr/mån, försäkring 150 kr/mån, övrigt 300 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade. Under övrig ligger bredband.

Byggnad
Byggår: 2009
Uppvärmning: Fjärrvärme
Hiss: Ja
Fönster: 3-glasfönster

Föreningsform
Bostadsrättsförening (äkta)

Kommande/Gjorda renoveringar
Fastigheten är uppförd 2009 och föreningen har inte utfört några större renoveringar sedan dess. 2017 utfördes OVK.

Det finns en underhållsplan som sträcker sig till 2025. I dagsläget finns det inga beslut tagna gällande kommande renoveringar.

Kabel TV
Bostadsrättsinnehavaren väljer och beskostar själv operatör och abonnemang.

Bredband
Bredband vi OpenNet. Bostadsrättsinnehavaren väljer och bekostar själv abonnemang.

Garage och parkering
Föreningen har ett garage med 23 parkeringsplatser varav 3 är handikappanpassade. Garageplatserna går att hyra för 1450 kr/mån. Kötid för att få plats. Boendeparkering utmed gatorna omkring, mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns cykelrum och miljörum (för sopor som till exempel plast och glas) samt ett källarförråd till varje lägenhet.

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person.

Övrigt
Föreningen har ett centralt ventilationssystem där inga egna fläktar, exempelvis köksfläktar, får anslutas.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Kajutan 1. Föreningens andel är 49 procent. Samfälligheten förvaltar gårdsyta.

Allmänt om föreningen
Brf Fendern är en äkta förening som består av 46 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, med adress Fendergatan 11-13.

Ekonomi
Marken upplåts med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld sträcker sig till 2018-06-30, därefter påbörjas en ny 10-årig avgäldsperiod. Den nya avgälden sänks från nuvarande 1 013 000 kr/år till 464 100 kr/år (kontrollerat med Stockholms stad 22/19 -17).För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2013 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2030. Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2017/01/01 med 3 %. Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2016/01/01 med 3 %. Ett av föreningens lån på 5 mkr lades om till en ny bunden ränta på tre år till en räntesats om 1,1 %. Samtidigt amorterades 1 mnSEK på detta lån.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk.

I området finns ett flertal caféer & restauranger och all tänkbar service som bl.a. post och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera dagis samt ett antal träningsanläggningar. I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Här finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö samt Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. Promenadavstånd till Sickla köpkvarter och även nära till Nacka forum köpcentrum. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Udde till Solna Station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Alvik - och till Sickla i andra riktningen. Gratis färjan M/S Lotten trafikerar sjövägen över Hammarby Sjö över till Södermalm (vid Tegelviksgatans slut) och Luma (vid Kölnagatan/Luma biblioteket), och M/S Emelie trafikerar till Djurgården och Nybroplan. Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se