BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Kocksgatan 52, 4 tr

  • 1.5 rum och kök
  • 35 kvm
  • Såld
  • 5721
  • 3408
Värdera din bostad

Beskrivning

I ett av Södermalms mest attraktiva områden, intill populära Nytorget, finns denna charmiga och optimalt planerade lägenhet. Här bor man med ett lugnt gårdsläge högst upp i ett vackert funkishus från 1945. Bostaden har framträdande funkiskaraktär med tidstypiska detaljer från byggåret som fiskbensmönstret parkettgolv i ek, djupa fönsterbänkar i natursten, spanjoletter, serveringsskåp samt bevarad kryddhylla och bevarade skåp. Generösa fönsterytor i kombination med högt till tak och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Från bostaden har man tjusig utsikt över fina fasader och takåsar. Möjlig balkong i söderläge och potentiell 2:a!

Generellt om lägenheten 

Vardagsrum - Härlig atmosfär
Fint vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. 

Kök - Njutning & umgänge
Hemtrevligt kök där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Köksutrustningen består av kyl, frys och spis med tillhörande ugn

Sovalkov – Plats för dubbelsäng
I anslutning till vardagsrummet ligger lägenhetens rogivande och rymlig sovalkov med plats för dubbelsäng.

Hall
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av två platsbyggda garderober med överskåp. Över entrédörren finns även praktiskt förvaringsskåp i original. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. 

Badrum - Väldisponerat och fräscht
Väldisponerat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av badkar, toalett, tvättställ samt ett badrumsskåp.

Möjlig balkong - Söderläge
Det finns ett bygglov som nyligen har löpt ut gällande balkonger mot gården. Flera av medlemmarna har redan byggt balkonger och här finns möjligheten att förnya bygglovet och låta bygga sin egen balkong. Se byggglovshandlingar bland dokumenten.

Flexibilitet - Möjlig minitvåa
Lägenheten kan på ett relativt enkelt sätt byggas om till en mycket bra minitvåa med separat sovrum. Köket flyttas då till alkoven som angränsar mot badrummet.

Förråd
Till lägenheten hör två förråd, ett rymligt vindsförråd och ett bra källarförråd.