BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Sofia

Erstagatan 22

  • 1 rum och kök
  • 25.7 kvm
  • Såld
  • 6634
  • 4344
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Erstagatan 22!

På ett lugnt läge på Erstagatan, ett stenkast från Nytorget och Vitabergsparken, säljs nu en perfekt planerad etta. Lägenheten ligger belägen två trappor upp i en vacker funkisfastighet från 1939. Generös takhöjd, burspråk och fint bevarade detaljer från byggåret såsom fin fiskbensparkett och fönsterbrädor i marmor. Ett stort fönsterparti mot den lugna innergården ger lägenheten ett härligt ljus. Mycket välplanerade kvadratmetrar där inget har lämnats åt slumpen.

Köket totalrenoverades år 2017 med gott om förvaringsmöjligheter bakom gråa skåpsluckor. Snygg helkaklad vägg med mörk fog som löper vidare genom hela köket. Köket är utrustat med ny fläkt, kyl och frys, induktionshäll med tre plattor samt kombinerad ung och mikrovågsugn. Rymligt vardagsrum med plats för stor säng samt soffhörna eller matbord och fåtölj. Badrummet stambyttes år 2004 och är utrustat med badkar, handdukstork, wc samt handfat. Det är även förberett för tvättmaskin. En inbyggd klädkammare rymmer mycket förvaring. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Brf Veken 1 har mycket god ekonomi och många dolda tillgångar i form av fyra hyresrätter samt 14 lokaler. En hyresrätt har nyligen sålts och syns ännu inte i årsredovisningen. Detta har inbringat god intäkt. Föreningen är äkta och äger marken. Föreningen har en underbar takterrass i söderläge, eget sopsorteringsrum, cykelförråd och fräsch tvättstuga.

Lägenheten är belägen i SoFo där Söders rika utbud av restauranger, butiker, caféer och fina promenadstråk finns utanför porten. Ca 200 meter från lägenheten ligger Coop på Bondegatan och både buss 2 och 66 stannar i direkt närhet till fastigheten. Det är nu också bestämt att den nya tunnelbanestationen Sofia kommer byggas vid Stigbergsparken (ca 2 minuter promenadavstånd från Erstagatan 22).

En lägenhet som definitivt måste upplevas på plats, välkomna på visning!

- Fina originaldetaljer bevarade från byggåret 1938
- Välskött förening med god ekonomi
- Nyrenoverat kök i tidlös stil
- Hiss
- Fantastisk takterrass i söderläge som medlemmar får nyttja
- Nära till bra kommunikationer, busshållplats utanför porten