BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm Sofia

Erstagatan 22

  • 1 rum och kök
  • 25.7 kvm
  • Såld

Beskrivning

Varmt välkomna till Erstagatan 22.

Fyra trappor upp, i en vacker och välskött funkisfastighet från 1939, finner ni denna hemtrevliga och perfekt planerade etta.

Hemmet har generös takhöjd samt ett fint burspråk med stora tidstypiska fönster mot stor lummig innergård. Tack vare det höga läget i huset får lägenheten ett väldigt vackert ljusinsläpp. Många bevarade detaljer från byggåret såsom fiskbensparkett, fönsterbrädor i marmor och köksluckor.

Välplanerade kvadratmeter där allt man kan önska i en etta ryms. Hall, rymligt vardagsrum med plats för stor säng, soffhörna och matbord. Separat tidstypiskt kök med fönster mot gården. Helkaklat och stambytt badrum som är utrustat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, dusch, handdukstork, handfat med kommod samt wc. Inbyggd klädkammare som rymmer mycket förvaring. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Brf Veken 1 har mycket god ekonomi och många dolda tillgångar i form av fyra hyresrätter samt 14 lokaler. En hyresrätt har nyligen sålts och syns ännu inte i årsredovisningen. Det har inbringat god intäkt. Föreningen är äkta och äger marken. Föreningen har en underbar takterrass i söderläge med grill, eget sopsorteringsrum, cykelförråd och fräsch tvättstuga.

Lägenheten är belägen på lugna och trevliga Erstagatan i SoFo där Söders rika utbud av restauranger, butiker, caféer och fina promenadstråk finns utanför porten. Här har ni ett perfekt utgångsläge med ca 5-15 minuter promenad till Nytorget, Medborgarplatsen, Vita Bergsparken och Slussen. Ca 200 meter från lägenheten ligger Coop på Bondegatan och både buss 2 och 66 stannar i direkt närhet till fastigheten. Det är nu också bestämt att den nya tunnelbanestationen Sofia kommer byggas vid Stigbergsparken, ca 2 minuter promenadavstånd från Erstagatan 22.

Denna hemtrevliga lägenhet bara måste upplevas på plats. Varmt välkomna på visning!

- Högt läge i huset ger lägenheten vackert ljusinsläpp
- Fina originaldetaljer bevarade från byggåret
- Helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare
- Hiss
- Fantastisk takterrass i söderläge som medlemmar får nyttja
- Nära till bra kommunikationer, busshållplats utanför porten
- Välskött förening med god ekonomi