BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Solberga

Folkparksvägen 130, vån 9

  • 3 rum och kök
  • 80 kvm
  • 8198
  • 5089
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
Vackra solnedgångar och stora ytor för umgänge är vad som kännetecknar det här hemmet, högt upp i huset på våning 9 av 10. Det här är sannerligen en bostad som man gärna stannar länge i. Nuvarande ägare har bott i bostaden sedan första inflytt och trivts riktigt bra både i bostaden och i området.
Det höga läget resulterar i en privat oas med fri utsikt och soltimmar från tidig dag till solnedgång.

Planlösningen är väl genomtänkt med de två sovrummen i anslutning till badrummet och köket i anslutning till vardagsrummet. Stora fönsterpartier i två väderstreck i kombination med det fria läget gör att ljuset flödar in genom fönster vilket resulterar i ett riktigt ljust hem året runt.
Badrummet är rymligt och har bl.a härlig golvvärme och hallen är alldeles lagom stor med garderobsförvaring och plats för bland annat en hallmöbel, byrå och spegel.

Strax utanför porten finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som tar dig till Älvsjö åt ena hållet och åt andra hållet till Telefonplan. Rakt över gatan finns ett charmigt 50-talstorg med bl.a matbutik, restaurang och gym.

Ca 10 min promenadväg bort nås Älvsjö Torg med caféer, restauranger, florist och gym. Älvsjö station är också en knutpunkt vad gäller allmänna kommunikationer. Med pendeltåget tar det endast 9 minuter till Sthlm C.


Balkong
Magiska solnedgångar och dramatiska himlar hör till vardagen som boende här, men det är inget man någonsin kan tröttna på. Härifrån bjuds du på en underbar utsikt över omgivningen och det höga och fria läget gör balkongen till en privat oas. Inglasningen gör att balkongen blir till ett extrarum som går att nyttja under större delen av året. Solen skiner från tidig dag till solnedgång.

Vardagsrum
Stora fönsterpartier i två väderstreck tillsammans med utsikten och den öppna planlösningen mot köket resulterar i ett riktigt sällskapsrum. Nuvarande ägare har möblerat riktigt smakfullt med två soffor mittemot varandra, vilket känns inbjudande. Här finns också utrymme för en bokhylla, tv och förslagsvis en fåtölj intill gavelfönstret.

Kök
Från det stora fönsterpartiet i köket har du fri utsikt över omgivningen och solnedgångarna. Intill fönstren får ett stort matbord plats och den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör att ett långbord kan dukas upp när det är dags för fest. Köket är smakfullt med vita släta luckor som gör sig fint mot den maskinella utrustningen i rostfritt utförande. Köket har hel kyl och frys, ugn, hällspis, diskmaskin och mikro.

Sovrum 1
Bostadens större sovrum är ljust och rofyllt. Från fönsterpartiet har du vidsträckt utsikt över bl.a Globen. Längs ena väggen finns bra garderobsförvaring. Rummet har gott om plats för en större säng och nattduksbord.

Sovrum 2
Lite längre in finns det andra sovrummet som även det är ljust och i bra storlek med plats för säng, nattduksbord och bokhylla.

Badrum
Det rymliga badrummet går i en smakfull färgskala och har bland annat härlig golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. Nuvarande ägare har nyligen installerat nya vikbara väggar, i frostat glas, till duschen. Ovan handfatet med kommod så finns ett badrumsskåp med spegelglas. 

Hall
Det första man lägger märke till innanför ytterdörren är ljusinsläppet och utsikten som avslöjas från vardagsrum och kök. Hallen är alldeles lagom i storlek och har gott om avhängningsyta i garderoben med skjutdörrar av spegelglas. Det finns också plats för en byrå och en spegel. Bostadsrättsinnehavaren förfogar över ett källarförråd som är beläget i samma hus.

På golven i alla rum, utom badrum, ligger en enhetlig parkett och samtliga väggar går i en vit nyans.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 9, hiss finns. Lägenhetsnummer 2094. Föreningen Brf Solberga Torg.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 357 kr (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband (100/100Mbit) ingår).

Driftskostnad

Totalt 385 kr/mån (4 622 kr/år) varav El 385 kr/mån. Antal personer: 4. Nuvarande ägare har uppskattat sin årliga elförbrukningskostnad till 4 622 kr. Uppgiften skall ses som ett riktvärde som kan skilja beroende på avtal, leverantör, hushållets storlek samt olika vanor.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Förening 
Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag, dvs. en äkta bostadsrättsförening vilket betyder att föreningens intäkter i huvudsak kommer från årsavgifter.
Föreningens fastighet Lappjäxan 2 består av tre flerfamiljshus byggda 2009 med totalt 92 bostadsrätter. De två punkthusen är 10 våningar höga och det lägre lamellhuset har fyra våningsplan. 
Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Gemensamma utrymmen 
De tre husen inramar en gård som är utrustad med sittplatser och en sandlåda. Det finns också gott om gräsytor mellan husen.
Cykel- och barnvagnsrum finns i föreningen. 
Det finns ett populärt övernattningsrum på Folkparksvägen 130, i anslutning till föreningens lokal. Inredningen består av två 90-sängar, en fåtölj, en garderob och några bord. I hallen finns även kylskåp och vattenkokare. Det finns också tillgång till toalett/dusch i anslutning till rummet. 

Bredband och tv 
Föreningen har ett avtal med Telia som levererar Telia Triple Play till de boende, vilket ingår i månadsavgiften som betalas till föreningen.
För TV så ingår ett baspaket med kanaler. Formatet är digital-TV via bredbandet.
För att få tillgång till andra/fler kanaler än de som ingår i baspaketet måste man teckna ett separat avtal med Telia. 
Krypteringsavgiften på 49 kr/mån går inte att förhandla bort från fakturan utan denna avgift kompenseras i fakturan med en motsvarande rabatt av priset för er som har tilläggspaket Medel, Stor eller Mix 8.

Föreningen har ett avtal med Telia som bredbandsleverantör. Uppkopplingen som ingår är 100/100 Mbit/s. 

Föreningen har även ett avtal med Telia som telefonileverantör. Du ringer då över bredbandsnätet -IP-telefoni- och inte via det fasta telefonnätet.

Garage och parkering
Föreningen har ett kallgarage med 40 p-platser. Föreningen har installerat 10 laddstolpar för elbilar i garaget under 2018. Kostnad för en garageplats är i dagsläget 625 kr/månad. För plats med laddstolpe så debiteras även kostnad för elförbrukning. 
Det finns även 26 p-platser med uttag för motorvärmare på gården samt 4 p-platser utan uttag. Kostnad för en p-plats med uttag för motorvärmare är 375 kr/månad, för de platser utan uttag för motorvärmare är kostnaden 300 kr/månad.

Överlåtelseavgift 
2,5 % av gällande basbelopp debiteras köparen, f.n 1 163 kr.

Pantsättningsavgift
1 % av gällande basbelopp debiteras pantsättaren, f.n 465 kr per pant. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta.

Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.

Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra:Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a en restaurang. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet Puls & Träning. 
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. 

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen.

Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 

I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  

För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.