BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nynäshamn

Strandvägen 10

  • 6 rum och kök
  • 150 kvm
  • Såld
  • 6110
  • 28144
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna rymliga familjevilla med utsikt över glittrande hav!
Här blir bad- och båtliv en naturlig del av din vardag! Det trevligt planerade huset erbjuder sjöutsikt mot Fagerviken från flera rum och inrymmer bland annat generösa sociala ytor i öppen planlösning, magnifikt kök och många badrum. Spatiöst uteplats varifrån sjöutsikten och de vackra omgivningarna kan avnjutas. Ett energieffektivt hus värt ett besök! Båtplats går att överta precis nedanför i viken.

Omedelbart närhet till populära Ringvägen som leder längs med havet i en cirkel. Magiskt horisontläge och fina badmöjligheter. Gångavstånd ner till hamnen samt pendeltåg på ca 10 min. Ringvägen leder dig till Lövhagen som har ett trevligt fik och mysig natur att ströva omkring på. Här upplever du skärgårdsmiljö av högsta klass. Även närhet till Nynäs havsbad där stor spa-anläggning finns och en välbesökt restaurang med god mat.


ENTRÉPLAN/HALL
Välkomnande hall med bra avhängningsyta och förvaring, Från hallen öppnas hela huset upp. Hallen är ljusmålad med marmorgolv och har en trevlig öppen spis samt en dekorativ trappa som leder ner till undre plan.

KÖK
Direkt till höger från hallen når du det magnifika köket som ger plats till stort umgänge. Köket är ett Gaggenau-kök med all tänkbar utrustning som täcker den moderna människans alla behov. Gott om förvaring, induktionshäll från Miele, spisfläkt från Gaggenau, kyl och frys från Elekrolux, diskmaskin från Bosch, ugn från Husqvarna. Utrustning är av varierande ålder. (max 10 år).

BADRUM
Stort helkaklat badrum utrustat med badkar, handdukstork, duschhörna, wc, fönster, tvättställ och ett flertal badrumsskåp.

GÄSTTOALETT
Trevlig liten gästtoalett med ljusa tapeter, fönster och marmorgolv. Tvättställ och badrumsskåp.

SOVRUM 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Garderober längs ena väggen och fönster som ger ett härligt ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Sovrum med fönster mot havet som ger en rogivande utsikt. Perfekt barnrum eller kontorsdel.

SOVRUM 3
Sovrum med fönster mot entrén. Perfekt barnrum eller kontorsdel.


VARDAGSRUM/ALLRUM
Väldigt generösa och rejäla sällskapsytor som rymmer både soffdel och matdel. Matdelen kan också stoltsera med en extremt vacker kakelugn från sekelskiftet anno 1800-talet. I anslutning till vardagsrummet finns en såkallad inomhus 'pergola' som är en liten egen avskild del där man kan insupa en fantastisk stund med hänförande utsikt över den glittrande Fagerviken, Trehörningen och de fina grosshandlarvillorna. Man har även satt in panoramafönster för att få en ännu bättre vy över viken.

NEDRE PLAN
Här bjuds på riktigt stora ytor. Här kan man ha stora fester, sportaktiviteter, biosalong, eller bara vara. På detta plan finns wc med dusch, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Öppen spis. Stort förråd med möjlighet till goda förvaring och pannrum med verkstadsbänk och utgång till periferin.

Sovrum nr 4  
Stort sovrum/tonårsrum med egen ingång. Från detta plan leder en trappa ner till källaren som i sin tur bjuder på gott om förvaring och även här utgång till uteplatsen.

KÄLLARPLAN
Från nedre plan går det en trappa ner till källaren. Här är gott om förvaringsutrymme om ca 45 kvm. Här finns också en utgång till trädgården.Villan är utrustad med larm.

OSCARSBERGET
Här, uppe på berget, ville Nynäs Villastad AB bygga ett stort lyxhotell i början av 1900-talet. Hotellet skulle ingå i en planerad bad- och kurortsanstalt. Enligt uppgifter i svensk bad- och turisttidning den 6 juni 1903 hade man investerat inte mindre än 20 000 kronor i grunden till hotellet, som avsågs bli en synnerligen imponerande byggnad. Den 16 maj kom kung Oscar II med extratåg från Stockholm för att bese grunden. Man hade ordnat med en provisorisk gångbro till bergets topp för att underlätta för sällskapet att ta sig dit.

Ur Nynäs och Södertörns tidning den 22 maj 1903 citerar vi följande:
"Konungen dröjde en god stund häruppe med sitt sällskap, njutande af det storslagna sceneriet, i hvilket Hans M:t fann sådant behag att han anhöll få gifva platsen sitt eget namn. Platån uppe vid nya hotellgrunden kommer sålunda härefter att på konungens önskan benämnas Oscars-utsigten”.

För att föreviga besöket skrev konungen sitt namn på berget, idag ifyllt med guld. Berget har sedan detta besök kallats för Oscarsberget och bron över till Trehörningen för Oscarsbron. Det stora hotellprojektet lades snart ned, förmodligen i brist på pengar. Istället byggdes en bad- och kurortsanstalt på Trehörningen ett par år senare.

Nynäshamn har under årens lopp haft många inofficiella besök av medlemmar ur en kungliga familjen. Kung Gustav V var t ex här några gånger för att jaga.

Efter drygt 87 år var det åter dags för ett officiellt kungligt besök i Nynäshamn. Den 24 augusti 1990 gjorde Carl XVI Gustav och drottning Silvia en rundresa i kommunen.

Även detta besök förevigades med kungaparets namnteckningar i Oscarsberget.