BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hässelby Södra Villastad

Gåsörtstigen 18

  • 6 rum och kök
  • 148 kvm
  • Såld
  • 18981
  • 11888
Värdera din bostad

Beskrivning

På förmodligen Hässelby Södra Villastads charmigaste, lugnaste och högst belägna gata finns detta underbara hem. Huset byggdes 1968 och har under åren underhållits mycket väl. Dess exceptionellt höga läge ger en exceptionell utsikt över vackra Hässelby villastad. Härifrån kan avnjutas milsvid utsikt över villakvarteren som på kvällen blir ett hav av ljus. Med en totalyta på nästa 200 kvm och möjligt 5 sovrum finns gott om plats för den stora familjen. Gångväg ner till klipp och bryggbad vid Riddersvik och porten till naturreservat längs Mälaren som stäcker sig ända till Kallhäll.

Ett varmt trevligt hem med alla rätt. Bättre än så här blir det inte. Kom och upplev er nya bostad.

Tillträde flexibelt. Kan vara tillgängligt första veckan i juni. Men kan också ske 6 månader framåt i tiden om så önskas av köparen.

Hall
Välkomnande hall med ljust grått målade väggar och fin tapetserad fondvägg.

Sovrum 1
Hemmets första sovrum ligger beläget intill entrén. Här finns gott om plats för dubbelsäng och arbetsbord om så önskas. I rummet finns rikligt med förvaringsutrymme i två stora fasta garderober. Väggarna är målade i en harmonisk grön nyans och på golvet ligger en ekparkett. 

Kök
Supertrevligt, ljust och rymligt kök med fönster i två väderstreck. Högkvalitativt kök i körsbär och mörkblå mosaik ovanför de generösa arbetsbänkarna. Samtliga vitvaror i rostfritt, diskmaskin, elspis, kyl/frys, inbyggnadsmicro samt köksfläkt. Intill kylen finns ett mycket användbart kallskafferi. Utrymmet för sittande matgäster i köket är mycket bra. Här finns plats för 6-8 personer utan minsta problem. 

Vardagsrum - Matsal
Från hallen, genom en original glasdörr nås hemmets centrum. Centrum i denna bostad består av vardagsrummet och matsalen. Tillsammans med de ljusa väggarna och de mycket generösa fönsterytorna ges en härlig känsla av ljus och rymd. I matsalen finns ett stort fönster med underbar utsikt över Hässelby villastad. I det generösa vardagsrummet finns ett stort fönsterparti som vetter mot husets mysiga gräsbeklädda framsida.

Badrum
Hemmets största badrum finns på entréplan. Detta badrum renoverades och färdigställdes under december 2018. Stora ljusa kakelplattor på väggarna och grått eluppvärmt klinkergolv. Utrustat med wc, tvättställ med snygg och praktisk kommod och badrumsspegel samt badkar. I badrummet finns även ett fönster med milsvid utsikt över Hässelby Villastad.

Nedre plan

Nedre hall
Nedför den mattbeklädda trappen nås den nedre hallen. Hallen rymmer flertalet möjligheter till förvaring. Ljust målade väggar och ekparkett ligger på golvet.

Sovrum 2
Från hallen nås hemmets andra sovrum. Även detta sovrum har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Det används idag som arbetsrum. Ljust målade väggar och ekparkettgolv.

Tvättstuga
Intill sovrum 2 finns hemmets tvättstuga. Tvättstugan är till ytan väl tilltagen och har gott om utrymme för förvaring och maskinpark som krävs för att underhålla en större familj med rena kläder. Här finns även husets uppvärmningssystem, en mycket effektiv bergvärmepump från Nibe. Från tvättstugan finns en altandörr ut till hemmets baksida och trädeckade altan.

Badrum 2
Badrummet på nedre plan renoverades 2006. Väggarna är helkaklade med vita kakelplattor och på golvet ligger ett grått eluppvärmt klinkergolv. Utrustat med dusch, wc, tvättställ, och badrumsspegel. Även från detta badrum finns ett stort trevligt fönster med utsikt över villaområdet och husets baksida.

Sovrum 3 och 4
Bostadens största sovrum är ett mycket generöst med två stora fönster med utsikt över villakvarteret och husets trevliga baksida. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng och övrigt sovrumsmöblemang. Detta rum med enkla medel delas av till två sovrum för den som önskar. Två dörrupptagningar finns redan och det vävspända taket redan avdelat. 

Allrum
Stort trevligt allrum med gott om plats. Bara fantasin sätter gränser för hur rummet kan användas. Varför inte köpa ett rundpingisbord och bjuda in hela kvarteret eller kanske en inreda det som en biograf?

Tomt
Stor och trevlig tomt med högt och insynsskyddat läge. På framsidan finns gräsbeklädd yta och stora trevliga buskar. Baksidan är terrasserad på två plan, också den gräsbeklädd. På baksidan finns även vinbärsbuskar som ger rikligt med bär. Här finns även naturlig plats för pallkragar med plats ändå fler egenproducerade grönsaker. 

För barnfamiljen finns en egen naturlig pulkabacke och rikligt med plats för en stor studsmatta. Gatan är dessutom en återvändsgränd med mycket sparsam trafik. Enbart ett fåtal hus ligger belägna längre in på gatan.

Uteplatser

Framsida
Huset omgärdas av vackra granitstensplattor. På framsidan finns en stor solig uteplats med sol från lunchtid till solnedgång. När solen är som starkast kan det behövas svalka. En stor elstyrd markis är installerad för att skapa skugga, till den finns även en rullgardin som kompletterar markisen när solen står som lägst.

Baksida
På husets baksida finns stor trädeckad altan. Högt belägen uteplats med sällsynt utsikt över vackra Villastaden. Dagens ägare har inrett altanen med en stor loungdel och ett spabad som kan användas året om.

Vind
På vinden finns mycket gott om utrymme för förvaring. Fönster finns på ena gaveln. Takhöjden på vinden är mycket god och möjlighet kan finnas att bebygga hela eller delar av vinden. Utrymmet skulle kunna ge t ex två stora sovrum. Denna ombyggnation kräver bygglov. 

Bilplats och garage
På garageuppfarten får det plats 2-3 bilar.  Garage har plats för två bilar. Längden på garaget ger också möjlighet att ha arbetsbänkar och verkstygskåp längst in i garaget.

Förråd
På baksidan finns en förrådsbod. Här finns plats för trädgårdsredskapen och gräsklippare.